Bayern-Schweiz-Tyrolen

med Bernina Expressen

8-dagarsresa
Avresa 10/8

En mycket upplevelserik resa till fyra länder, Tyskland, Schweiz, Italien och Österrike till ett fantastiskt pris! Vi besöker bland annat det imponerande slottet Neuschwanstein som ligger högt på en klippa i Bayern och den pulserande staden Innsbruck i Tyrolen, Österrike. Dessutom åker vi med Bernina Expressen, en av Schweiz största sevärdheter, från Chur till Tirano i Italien! Denna unika tågresa är även Europas högst belägna järnväg och bjuder oss på enastående vyer från glaciärer till palmer!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett fikastopp i Danmark då vi erbjuder ost- och skinsnittar och riktigt Hagestadkaffe, innan vi fortsätter till Rödby. Färjeöverfarten till Puttgarden tar ca 45 min och vi åker sedan vidare söderut, gör ett lunchstopp utanför Hamburg, passerar Hannover och kommer mot kvällen fram till Göttingen. Incheckning på Best Western Parkhotel Ropeter för övernattning och middag.

Dag 2
Färden fortsätter vidare förbi Kassel, Würzburg och Ulm. Under dagen gör vi lämpliga stopp för lunch och kaffe. På sena eftermiddagen kommer vi fram till Bayern och den lilla byn Oy-Mittelberg. Vi checkar in på det familjeägda, mysiga hotellet Parkhotel Tannenhof med utsikt mot bergen. Middag på hotellet, därefter kan vi rekommendera en liten promenad i den lilla charmiga byn.

Dag 3
Frukost och utcheckning. Vi åker längs med gränsen till Österrike till det fantastiska sagoslottet Neuschwanstein. Slottet ligger högt upp på en klippa och ses som förebilden till Disneys Törnrosaslott. Det är ett av världens mest kända och fotograferade slott. Vi får en guidad visning av slottet, därefter tar vi oss till den charmiga byn Füssen där man har tid för lunch på egen hand. Mätta och belåtna vänder vi bussen mot Bodensjön och kör på vackra vägar förbi Sonthofen, Feldkirch och Chur via Bregenzerskogen till Laax-Murschetg i Schweiz. Byn är på vintern en känd skidort med ett stort skidsystem men är minst lika vacker på sommaren! Vi checkar in på Hotel Laaxer Hof för 3 nätter. Middag på hotellet.

Dag 4
Idag gör vi en bergstur. Vi åker mot den högalpina skidorten Andermatt på serpentinvägar och följer samma sträcka som den berömda Glaciärexpressen. Fortsätter sedan norrut mot den vackra Vierwaldstätter See och följer sjöns östra sida förbi de fina orterna Brunnen, Weggis och Küssnacht till den gamla, charmiga staden Luzern. Här har vi några timmar för lunch och egna upptäcktsfärder, innan vi återvänder till Laax via Züricher See på eftermiddagen. På kvällen avnjuter vi ännu en god middag på hotellet.

Dag 5
Efter frukost beger vi oss till Chur där vi stiger ombord på Berninaexpressen, Europas högst belägna järnväg. Under fyra timmar får vi uppleva fantastiska vyer från de stora panoramafönsterna! Ombord finns även en audioguide på engelska som berättar om allt vi åker förbi. Tåget tar oss via de schweiziska Alperna över 196 broar, genom 55 tunnlar och över Berninapasset på 2253 meters höjd! Under tiden kan man njuta av ett glas vin eller öl och snacks från baren ombord (ingår ej i resan). När vi närmar oss slutet på resan byts glaciärerna ut mot flackare landskap och palmer. Framme i Tirano, Italien stiger vi av tåget med en fantastisk upplevelse i bagaget! Vi återvänder därefter med vår egen buss till Schweiz och vårt hotell i Laax-Murschetg. Middag.

Dag 6
Frukost och utcheckning. Vi får lämna Schweiz för denna gången och tar oss via Silvrettapasset till Österrike. Under dagen gör vi lämpliga stopp för lunch och kaffe och på eftermiddagen kommer vi fram till Innsbruck, Tyrolens huvudstad som av många anses som en av världens vackraste städer. Vi gör en rundtur i staden innan vi checkar in på Hotel Grauer Bär. Middag.

Dag 7
Vi fortsätter vår resa norrut och korsar gränsen till Tyskland, förbi München, Nürnberg och Bayreuth. Vi gör ett förmiddagsstopp i Tyrolens äldsta och minsta stad Rattenberg, bland annat känd för sitt vackra kristallglas. Framme i Leipzig checkar vi in på Lindner Hotel Leipzig för övernattning och middag.

Dag 8
Vi njuter av en härlig frukostbuffé, innan vi lastar bussen och fortsätter förbi Berlin mot Rostock. Färjeöverfarten till Gedser i Danmark tar ca 2 timmar och ombord finns möjlighet att äta en god middagsbuffé (pris 200 kr, beställes vid bokning av resa). Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige med bagaget fyllt med nya och oförglömliga upplevelser!

Pris 9495:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 7 nätter i dubbelrum inkl halvpension, inträde och guidning på Neuschwanstein, tågresa Berninaexpressen Chur-Tirano, utflykter och guidningar enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1400:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd