Bornholm

"Solskensön"

2-dagarsresa
Avresa 24/4, 7 och 21/5

På denna 2-dagarsresa hinner vi se det mesta och bästa av solskensön Bornholm! Med en lokalguide båda dagarna på ön gör vi intressanta rundturer! Vi besöker bland annat Sandvig-Allinge, Gudhjem och Svaneke. Dessutom får vi se fästningen Hammershus och naturområdet Almindingen. Vi bor på fina hotell i Rönne!

 

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi till Ystad där katamaranen Leonora Christina avgår kl 08.30 och ombord finns möjlighet att köpa förmiddagsfika. Framme i Rönne kl 09.50 möter vi vår lokalguide och börjar bekanta oss med södra Bornholm. Vi kör inåt landet genom Åkirkeby, vidare genom naturområdet Ölene. Därefter går turen österut mot Svaneke, där vi får lite tid på egen hand. Svaneke är en av Bornholms vackraste byar med välbevarade korsvirkeshus. I byn hittar vi bland annat ett ölbryggeri, lakrits-tillverkning och butiker med designkläder. Här finns även många gallerior med glasblåsare, keramiker och konstnärer.

Turen fortsätter sedan längs kusten genom Årsdale där vi gör ett kort stopp vid den gamla möllan som fortfarande är verksam. Vi åker vidare genom Nexö, öns näststörsta stad, mot det charmiga fiskeläget Snogebäck. Här gör vi ett stopp för lunch på egen hand. Vårt sista stopp för dagen blir på Dueodde, Bornholms sydligaste punkt. Vi återvänder till Rönne för incheckning och middag på Green Solution Hotel (Hotel Griffen den 21/5).

Dag 2
Frukostbuffé och utcheckning. Vi börjar dagen med en liten rundtur i Rönne. Därefter kör vi inåt landet genom Nyker, där Bornholms minsta rundkyrka är belägen. Dagens första stopp gör vi på Krämerhuset där vi beundrar den vackra trädgården och konsten. Turen går vidare norrut till Hammershus, borgen från 1200-talet. Härifrån kör vi genom Sandvig och Allinge och vidare längs kusten till Gudhjem. Dansk lunchbuffé på Restaurang Bröddan ingår i resan. Mätta och belåtna besöker vi Österlars, en av öns alla rundkyrkor. Vi fortsätter sedan genom Almindingen, Bornholms största skog och naturområde. Kl 18.30 avgår färjan från Rönne och vi är tillbaka i Ystad kl 19.50 efter en innehållsrik och härlig resa till solskensön!

Pris 2995:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, vägskatt, EU-moms, 1 natt i dubbelrum inkl halvpension, lunch dag 2, inträde till Österlars samt lokalguide 2 dagar.

Enkelrumstillägg: 470:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!   

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd