Gotland

med boende i "rosornas stad" Visby

5-dagarsresa
Avresa 30/7

Gotland är en mytomspunnen ö med unik natur och levande kultur. Vi gör utflykter till Lummelundagrottorna, Fårö, Hoburgsgubben och utforskar naturligtvis den gamla Hansastaden innanför ringmuren. Vi förflyttas i tanken 600 år bakåt i tiden. Visby, även kallad rosornas stad, är placerad på Unescos världsarvslista. Gotland är en fantastisk del av Sverige som måste upplevas!

Program

Dag 1
Efter uppsamling i Skåne fortsätter resan genom Småland, Vi stannar utmed resvägen för lunch på en trevlig restaurang och kl 18.30 avgår färjan från Oskarshamn till Visby. Överfarten tar ca 3 timmar och efter ankomst åker vi direkt och checkar in på Scandic Visby, www.scandichotels.com.

Dag 2
Hela dagen anslås till att utforska Visby. På förmiddagen åker vi en stadsrundtur med Lilla Tåget i centrala Visby bland rosor, ruiner och andra sevärdheter. Staden är den äldsta i hela Östersjöområdet och grundades redan 897. Visby var den viktigaste staden inom Hansaförbundet, som härskade runt hela Östersjön. Förutom den välbevarade stadsmuren från 1250, finns här mer än 200 medeltida byggnader, tretton kyrkoruiner och den vackra domkyrkan Santa Maria. Middag på hotellet ingår.

Dag 3
Efter frukost åker vi till Lummelundagrottorna och får uppleva den spännande berättelsen om hur allt upptäcktes. Vi guidas i grottan innan vi åker vidare till Fårösund. Vägfärjan går lugnt och stilla över till Fårö och vårt första stopp blir vid kyrkan. Lunchen idag intas i form av picknick i det gröna (kostnad efter vad som dukas upp). Färden går sedan vidare på smala vägar med utsikt över raukfält, träsk och furuskogar. Lite varstans betar gutefåren och tittar nyfiket på bussen som långsamt passerar.

Dag 4
Idag åker vi söderut och första stoppet blir vid skeppssättningen i Gannarve. Lilla Karlsö skymtar ute i havet, vackert! Nästa besök är på Naturum på Vamlingbo Prästgård som är beläget på det vackra storsudret på Gotlands sydligaste del. Här finns bland annat en modern utställning om Gotlands natur. Sedan fortsätter vi till den kände rauken Hoburgsgubben, belägen på Gotlands sydspets. Vi njuter av utsikten innan vi fortsätter till Öja socken för ett besök i en av Gotlands märkligaste och största kyrkor. Kyrkan är mest känd för sitt triumfkrucifix och den vackra "Öjamadonnan". Båda är skapade av en fransk träskulptör, som i slutet av 1200-talet etablerade en verkstad på Gotland. På eftermiddagen återvänder vi till Visby.

Dag 5
Frukost och utcheckning. Tid på egen hand för lunch och shopping i Visby innan färjan avgår kl 14.40. Färden tillbaka tar ca 3 timmar. Vi stannar för raster längs resvägen och väntas vara tillbaka på våra respektive hemorter vid midnatt efter en härlig resa till Sveriges största ö!

Pris 5995:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, 4 nätter i dubbelrum inkl frukost, middag dag 2, rundtur med Lilla Tåget, inträden och utflykter enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 2800:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här! 

 

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd