Picasso på Louisiana

Picassos keramiska verk

1-dagsresa
Avresa 5/5

Louisiana markerar starten på Picassos 60-årsjubileum med en presentation av hans ursprungliga keramiska arbete. Med över 160 verk från 1947-1964 är det den första stora utställningen i Skandinavien av en knappt känd sida av denna högt rankade konstnärs arbete.

Sommaren 1946 bor Picasso i Golfe Juan i södra Frankrike. Tillsammans med en vän tar han en keramikutställning i Vallarius, ett område som är känt för sina många keramiska verkstäder. Denna erfarenhet blir en vändpunkt för Picasso, som i hela världen sökte nya konstnärliga utmaningar i alla slags material. Picasso kastar omedelbart ut experiment med de olika keramiska materialen, oxiderna och glasyrerna och det visar sig att de keramiska processerna och teknikerna, verkar som en stor och intressant utmaning för honom.

År 1948 har Picasso en permanent plats i Madoura-verkstaden och beslutar sig för att flytta permanent till södra Frankrike. Det ljusa Medelhavet kommer att återspeglas i hans keramiska arbeten. Här producerar han - parallellt med sina målningar, ritningar, skulpturer och grafiska verk - ca 4000 keramiska föremål. Några är målningar och bearbetning av tallrikar och ljus som redan var i produktion, andra är mer skulpturala figurer, djur, faunor och figurer som växer ut ur Picassos fantasi när våtlera bildas och formas.

Program

Vi kör från Hagestad kl 06.30 - Borrby kl 06.35 - Skillinge kl 06.45 - Simrishamn kl 07.00 - Gärsnäs kl 07.20 - Tomelilla kl 07.40 - Ystad kl 08.05 - Skurup kl 08.30 - Svedala kl 08.45 - Malmö kl 09.10 och vidare mot Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Vi stannar på Louisiana ca 3 timmar och här finns möjlighet att äta en god lunch på egen hand i cafeterian. Uppfyllda till sinne och kropp, tar vi färjan tillbaka till Helsingborg och är åter på våra hemorter på kvällen.

Pris 650:-

I resans pris ingår: Bussresa, färjeöverfart Helsinborg-Helsingör t/r, vägskatt samt inträde till Louisiana.

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd