Plau am See

Miljöer från en svunnen tid!

3-dagarsresa
Avresa 8/6

Mecklenburg-Vorpommern är Tysklands sjätte största delstat till ytan men har bara 1,6 miljoner invånare. Rostock är största staden och Plau am See är en av de minsta. Mecklenburgische Seenplatte heter det stora naturområdet med flera olika sjöar och allt detta kommer vi få uppleva på närmre håll! Här har tiden nästan stått stilla de senaste 50 åren och känslan av skön nostalgi går inte att ta miste på!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi över Öresundsbron och fortsätter på de danska öarna. Vi gör ett förmiddagsstopp för kaffe och ost- och skinsnittar från vårt busscafé innan vi kommer fram till Gedser. Här väntar färjan som på knappt två timmar tar oss över till Hansastaden Rostock. Lunchbuffé på färjan kan beställas vid bokning av resa. Framme i Rostock går vi en liten stadsrundvandring som avslutas vid Universitetsplatsen, därefter finns tid för egna strövtåg innan vi fortsätter in i den nordtyska naturen på vägen till Plau am See. Den lilla staden som är präglad av närheten till Plauersjön och floden Elde, har ca 6000 invånare och fick sina stadsrättigheter på 1200-talet. Smala gator med korsvirkeshus minner om lång historia och de små serveringarna längs floden och nere vid hamnen andas skön gemyt. Incheckning och middag på fina Hotel Reke.

Dag 2
Dagen inleds med en rustik frukost och sedan går vi till fots den korta vägen ner till hamnen. Här ligger båten som ska ta oss med på en tur över Plau-Lenz-Malchow, innan bussen hämtar oss för att ta oss till den fina korsvirkesstaden Waren. Här finns tid att på egen hand äta en god lunch och strosa runt bland korsvirkeshusen. På eftermiddagen återvänder vi till Plau am See och vårt hotell. Middag på hotellet.

Dag 3
Efter utcheckning åter vi på landsvägar genom gamla byar med bondgårdar mitt i byn. Mycket minner om DDR tiden och hur det kunde se ut då. Vårt nästa besöksmål är Ludwigslust, ett slott som var det officiella residenset i Mecklenburg fram till 1837. Staden Ludwigslust blev efter 1850 en viktig järnvägsknut mellan Hamburg-Berlin-Schwerin-Wismar och blev därför bombat två gånger under andra världskriget av amerikanerna. Järnvägsanläggningarna låg strax norr om centrum och som tur var ligger slottet i den historiska stadskärnan och blev på det viset helt skonat från förstörelse. Här gör vi ett längre förmiddagsstopp och kan på egen hand utforska slottsområdet innan vi åker vidare till Rostock och färjan som går kl 15.00. Milen genom Danmark går snabbt och vi är åter på svensk mark ca 19.00 efter en nostalgisk resa i forna DDR.

Pris 2895:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, båttur på Plauersjön, utflykter enligt program samt reseledare.

Obs! Ta med kontanter, svenska och euro!

Enkelrumstillägg: 300:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning
Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd