Skidresa till Italien

Val di Fiemme - Predazzo

vecka 8 och vecka 13 - 2018

9-dagarsresa
Avresa 16/2 och 23/3

För tolfte året i rad kör vi till det världsberömda Val di Fiemme i Italien! Vi bor på Hotel Touring (www.hoteltouringpredazzo.com) som är ett mycket bra, centralt 3-stjärnigt hotell i den charmiga staden Predazzo. På hotellet finns bland annat restaurang, bar, tv-rum, lounge, bastu, spa och solarium. Alla rum är utrustade med dusch/bad, wc, telefon och tv.

På 5 minuter tar "Lilla Tåget" oss till det fantastiska skidområdet Latemar (www.latemar.it) med massor av härliga välpreparerade pister!

Val di Fiemme/Obereggen består av 53 liftar, 80 nedfarter och 140 km preparerad pist. Ett fantastiskt skidområde med mycket att upptäcka och uppleva! Val di Fiemme ingår även i det mer välkända Dolomiti Superski (www.dolomitisuperski.com) som består av totalt 12 olika dalar, 40 byar och smått ofattbara 1180 km pist med totalt 460 liftar! Ett av världens största skidområde!

Vi fortsätter med succén Skidsafari - 3 dagar kör vi med vår egen buss till olika skidområden som ingår i Dolomiti Superski.

Program

Fredag
Uppsamling på morgonen och vidare över Öresundsbron. Därefter går resan via de danska öarna till färjeläget i Danmark. Här tar vi färjan till Tyskland. Ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Sedan åker vi på tyska autobahn och gör lämpliga stopp för mat och kaffe. Efter kvällsrasten släcker vi ner i bussen och somnar skönt i de komfortabla stolarna. Bussen köres av 2 rutinerade yrkesförare och stannar under natten endast för förarbyte.

Lördag
På morgonen är vi framme i Predazzo. Vi börjar med att äta frukost på hotellet (ingår i resans pris). Därefter hyr vi skidutrustning och fixar liftkort, innan vi ger oss ut i de härliga pisterna. På eftermiddagen får vi våra rum och på kvällen njuter vi av veckans första middag och av att vara i Bella Italia!

Söndag-Torsdag
Underbar skidåkning i välpreparerade pister! Sol och snö varvat med god mat och trevlig gemenskap. 3 dagar under vår vistelse åker vi med vår egen buss till olika skidområden. Två dagar till Canazei, för att åka runt berget Sella Ronda (www.sella-ronda.info) och en dag åker vi till skidområdet San Pellegrino (www.bergfex.com/passo-pellegrino-fassatal). Fantastiskt!

Fredag-Lördag
Observera att vi har våra rum hela fredagen och kan njuta av skidåkning även denna dag. På kvällen äter vi sista gemensamma middagen på hotellet och därefter sätter vi oss bekvämt i bussen för att styra hemåt. Vi gör ett kort stopp utmed resvägen för kvällstoalett och under natten gör vi stopp endast för förarbyte. Vi anländer till färjeläget i Rostock på morgonen och ombord finns det möjlighet att äta en god frukostbuffé. Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på eftermiddagen efter en härlig skidsemester i Bella Italia!

Priser                                      16/2                     23/3

Per person i dubbelrum            6795:-                  6095:-
Per person i trebäddsrum         6095:-                  5795:-
Per person i fyrbäddsrum         5895:-                  5495:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension fr o m frukost dag 2 t om kvällsmiddag dag 8.

Enkelrumstillägg: 1100:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd