"Sound of Music" i Österrike

Välbekanta miljöer och sånger från musikalen och filmen!

8-dagarsresa
Avresa 30/6

"Sound of Music" har gjort succé i många, många år! Först som filmklassiker med Julie Andrews och under 2017 som musikal! Nu har ni möjlighet att få uppleva miljöerna där handlingen utspelas tillsammans med oss! Vår lokalguide tar oss med till välkända platser i och omkring Salzburg. Vi har även en "Sound of Salzburg" middag med kända sånger från filmen/musikalen! Missa inte detta tillfälle att få uppleva den verkliga "Sound of Music" i ett sommarfagert Österrike!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett stopp i Danmark för förmiddagskaffe, innan vi fortsätter till Gedser. Här väntar färjan som på ca 2 timmar tar oss till Rostock. Ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé (pris ca 200 kr, beställes vid bokning av resa). Vi åker sedan förbi Berlin, gör ett stopp för eftermiddagskaffe och kommer mot kvällen fram till Leipzig. Incheckning och middag på Lindner Hotel.

Dag 2
Vår resa söderut fortsätter via bland annat Nürnberg och München. Lunchstopp utmed resvägen. På eftermiddagen passerar vi gränsen till Österrike och färdas på vackra vägar fram till Abtenau, strax söder om Salzburg. Incheckning på fina Hotel Goldener Stern för 5 nätter. Middag på hotellet.

Dag 3
Efter en god österrikisk frukost har vi förmiddagen fritt för att bekanta oss med Abtenau och äta en god lunch. På eftermiddagen åker vi med bussen till Salzburg och gör en stadsrundtur med lokalguide, innan vi tar plats på "Sound of Salzburg" för en god 3-rättersmiddag och underhållning med välkända sånger från "Sound of Music". Mätta och belåtna tar bussen oss tillbaka till Abtenau och vårt hotell.

Dag 4
Hela dagen fri för egna upptäcktsfärder i Abtenau. Middag på hotellet ingår.

Dag 5
Vår lokalguide tar oss med på en heldagsutflykt i "Sound of Musics" fotspår då vi får uppleva kända miljöer från olika vackra platser i Salzkammergut. Kanske någon får lust att brista ut i sång på bergstoppen? På sena eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag.

Dag 6
Idag gör vi en utflykt till Hallstatt, den pittoreska byn som ofta hamnar på topplistorna över världens vackraste platser! Från Hallstatt fortsätter vi till kurorten Bad Ischl för lunch på egen hand. På eftermiddagen tar vi linbana Katrin Seilbahn upp på bergstoppen varifrån vi har en fantastisk utsikt! Vi avnjuter en god kopp kaffe och hembakat på Berggasthof, innan vi tar linbana ner igen. På kvällen samlas vi för sista gemensamma middagen i Österrike.

Dag 7
Frukost och utcheckning. Vi får tyvärr lämna Abtenau och Österrike för denna gången och tar oss på snabba vägar norrut genom Tyskland. Stopp utmed resvägen för lunch och kaffe. På kvällen checkar vi in på Best Western Hotel Jena för övernattning och middag.

Dag 8
Resan hemåt fortsätter norrut förbi Berlin mot Rostock. Färjan avgår kl 15.00 mot Gedser och via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en fantastisk resa till Österrike i "Sound of Musics" fotspår!

Pris 8495:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i dubbelrum inkl frukost, "Sound of Salzburg" med 3-rättersmiddag och underhållning, alla utflykter, inträden och guidningar enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1000:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här! 

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd