Stade i Blomsterskrud

Med "Alte Land" och kanaltur!

3-dagarsresa
Avresa 18/5

Möt våren i mysiga Stade tillsammans med oss! Hansastaden Stade räknas som en av de äldsta städerna i norra Tyskland och ligger vackert beläget vid floden Schwinge. Kanalerna som flyter stilla genom staden kantas av charmiga korsvirkeshus och vi åker självklart på en kanaltur. Dessutom besöker vi "Altes Land" - en enorm plantage med ett hav av vita- och rosa-blommande äppelträd, plommonträd, körsbärsträd m m. En perfekt start på våren!

Program

Dag 1
Efter uppsamling fortsätter vi över Öresundsbron, gör ett stopp för kaffe och åker vidare till Rödby. Färjan till Puttgarden tar 45 min och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Norr om Hamburg gör vi ett stopp för lunch på en trevlig restaurang (pris ca 15 €). Mätta och belåtna fortsätter vi sedan runt Hamburg och svänger västerut mot Stade. På eftermiddagen möter vi vår lokalguide som visar oss det mest sevärda i denna vackra Hansastad! Incheckning och middag på Ramada Hotel Stade.

Dag 2
Vi börjar dagen med att besöka "Altes Land", denna enorma plantage på hela 10 500 hektar! Här har odlats äppelträd, plommonträd, körsbärsträd, päronträd och mycket mer ända sedan 1320-talet! Vi får en guidad visning i detta hav av vita- och rosablommande träd och avslutar med kaffe och bulle i en av de gamla "Bauernhof" (ingår i resans pris). Därefter återvänder vi till Stade och gör en härlig båttur på kanalerna! Resten av dagen är fri för egna strövtåg i den mysiga staden. Middag på hotellet.

Dag 3
Frukost och utcheckning. Vi får lämna Stade för denna gången och tar oss åter norrut förbi Hamburg mot Puttgarden. Lite gränshandel hinner vi med innan färjan går tillbaka till Rödby och via Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en härlig vårresa till Stade i blomsterskrud!

Pris 3695:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, lokalguide i Stade, guidad tur i "Altes Land" inkl kaffe och bulle, kanaltur i Stade samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 500:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd