Stockholm med Åland

 

5-dagarsresa

Avresa 28/6

Stockholm, en av världens vackraste huvudstäder är byggd på 14 öar som sammanlänkas med 57 broar! De fantastiska byggnaderna, grönskan, den friska luften och närheten till vattnet kännetecknar staden. Med sin 750-åriga historia har staden ett stort utbud av museer och sevärdheter. På denna resa får vi se det mesta av det bästa, bl a Kungliga Slottet, Skansen, Drottningholm och Gamla Stan.

Vi avslutar med en tur till Åland - denna fantastiska övärld mellan Sverige och Finland, där vi har lokalguide och 1 övernattning i Mariehamn!

 

Program

 

Dag 1

Efter uppsamling på morgonen åker vi vidare norrut genom Sveriges vackra landskap till Stockholm. Under dagen gör vi lämpliga stopp utmed resvägen för kaffe och mat. Framme i Stockholm checkar in på centrala Scandic Hotel Anglais. Middag på hotellet ingår.

 

Dag 2

Frukost. Vi börjar dagen med en stadsrundtur med lokalguide på ca 3 tim. Rundturen avslutas på Kungliga Slottet - ett av Europas största slott! Här finns inte mindre än fem museum; Representationsvåningarna, Rikssalen med Drottning Kristinas silvertron, Gustav III:s antikmuseum, Skattkammaren och Livrustkammaren. Eftermiddagen tillbringar vi i Gamla Stan, en av de bäst bevarade medeltida stadskärnorna i Europa och en av Stockholms största attraktioner. Gamla Stan är som ett levande och promenadvänligt museum fyllt med sevärdheter, små butiker, restauranger och caféer. Mot kvällen återvänder vi till hotellet och äter middag.

 

Dag 3

Efter frukost tar vi båten ut till Drottningholm där vi bland annat hittar Slottet som är kungafamiljens permanenta bostad och ett av stadens världsarv. Resten av dagen tillbringar vi på Skansen, världens äldsta friluftsmuseum som visar ett historiskt Sverige i miniatyr. 150 gårdar och byggnader runt om i landet har monterats ner och återuppbyggts här. På Skansen finns även Stockholms fina djurpark med djur från alla världens hörn. Middag ingår.

 

Dag 4

Frukost och utcheckning. Vi går ombord på Viking Lines färja som på ca 3 timmar tar oss genom Stockholms skärgård till Åland. Här möter vi vår lokalguide och ger oss ut rundtur på ca 5 timmar där vi får lära oss mer om öns historia och dess speciella natur. Incheckning för övernattning och middag på Hotel Savoy i Mariehamn.

 

Dag 5

Viking Lines färja tillbaka till Stockholm avgår kl 12.45 och efter ankomst till Stockholm beger vi oss söderut igen. Vi gör lämpliga stopp för kaffe och middag utmed resvägen och på sena kvällen är vi åter i Skåne efter en innehållsrik och trevlig resa till vår vackra huvudstad!

 

 

Pris: 6795:-

 

 I resans pris ingår: Bussresor, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, lokalguide i Stockholm och på Åland, inträde till Kungliga Slottet, Drottningholm och Skansen, båtresa till Drottningholm, färja t/r Åland med Viking Line samt bussvärdinna.

 

Enkelrumstillägg: 2700:-

Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd