Tre Hansastäder

Stralsund, Wismar och Rostock

3-dagarsresa
Avresa 11/5 och 31/8

Hansan var ett handelsmonopolförbund som från mitten av 1300-talet till mitten av 1600-talet idkade gemensam handel och som skyddade sin handel mot konkurrens. Tre av medlemsstäderna var Stralsund, Wismar och Rostock. Under resan får vi se de vackra, gamla städerna som bär på många svenskminnen och självklart blir det även tid för lite shopping!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare till Trelleborg där vi tar Stena Lines färja till Sassnitz. Möjlighet finns att förboka en god frukostbuffé ombord (pris 100 kr). Efter ankomst gör vi ett stopp för lunch på ett trevligt ställe på Rügen (ingår i resan), innan vi åker mot vår första Hansastad - Stralsund för en liten rundvandring. Gamla stadskärnan är med på Unescos världsarvslista och efter nära 200 år i svensk ägo, finns här många svenskminnen kvar. På eftermiddagen styr vi bussen längs gamla vägen mellan Stralsund och Rostock och utanför Wismar checkar vi in på fina Wyndham Garden Hotel. Middag på hotellet.

Dag 2
Frukostbuffé, därefter åker vi med bussen till nästa Hansastad - Wismar. Vi börjar med en liten stadsrundvandring och sedan har man några timmar att på egen hand upptäcka staden och äta lunch. Även Wismars gamla stadskärna är med på Unescos världsarvslista. Staden var i svensk ägo i över 150 år och har nog flest svenskminnen kvar än någon annan hansastad! På eftermiddagen vänder vi bussen mot hotellet igen men gör först ett stopp för lite shopping på Real och Aldi. Hotellet har en fin spa-avdelning för de som vill koppla av med lite bad före middagen. ( inträde ingår både dag 1 och 2)

Dag 3
Efter ännu en stor frukostbuffé, checkar vi ut och lämnar hotellet. Vi kör till vår tredje och sista Hansastad - Rostock! Även här gör vi en liten stadsrundvandring och sedan har man tid för shopping och upptäcktsfärder på egen hand. Vi hinner med lite gränshandel på Bordershop, innan färjan avgår kl 15.00 till Gedser. Ombord finns möjlighet att äta en god middagsbuffé (pris 200 kr inkl dryck, beställes vid bokning av resa). Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en intressant och innehållsrik resa i "Hansans fotspår"!

Pris 2795:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgift, vägskatter, EU-moms, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, lunch dag 1, utflykter enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 350:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd