Tyska Pärlor

med Quedlinburg, Celle & Sangerhausen

5-dagarsresa
Avresa 25/6

Under dessa dagar gör vi en tidsresa till medeltiden och fortsätter upp till sjunde himlen bland Sangerhausens skönt doftande rosor i ett av världens största rosarium. Staden Quedlinburg är belägen i utkanten av Harzbergens djupa skogar och finns sedan 1994 med på Unescos världsarvslista och är ett ovanligt exempel på en medeltida, europeisk stad med 1300 bevarade korsvirkeshus. På en klippa tronar slottet och stiftskyrkan och nere vid dess fot ligger vårt fina hotell Best Western Schlossmühle. Vi avslutar resan med en natt i den fina korsvirkesstaden Celle!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi ner över de danska öarna och stannar för förmiddagskaffe från busscaféet. Vi åker färja från Rödby och fortsätter en bit ner på autobahn innan vi stannar för lunch på en trevlig restaurang. Under eftermiddagen tar vi oss förbi Hamburg, över Lüneburger Heide och vid kejsarstaden Goslar är vi inne i Harz vackra naturområde. På eftermiddagen anländer vi till vårt fina Hotel Schlossmühle, www.schlossmuhle.de. Middag på hotellet.

Dag 2
Frukostbuffé. Dagen startar med det lilla tåget "Bimmelbahn" och vi bekantar oss med den unika stadskärnan. Vi blir avsläppta inne på det vackra torget och har tid på egen hand att utforska de genuina husen och gränderna. Här finns gott om uteserveringar och god skummande öl glittrar i glasen eller kanske en kaffe smakar bättre? En lunch med tillhörande ölprovning arrangeras på staden äldsta bryggeri. Därefter finns möjlighet att utforska Schlossberg, stiftskyrkan och alla pittoreska butiker som lockar med sitt trevliga utbud av kläder, prydnadssaker och genuina hantverk. På kvällen samlas vi åter för middag på hotellet.

Dag 3
Vi njuter av ännu en god frukostbuffé innan vi sätter oss i vår bekväma buss för en resa upp i Harz skogarna. Fina små byar passeras längs vägen fram till Sangerhausen, beläget i södra Harz. 1903 öppnades Europa-Rosarium och här finns en av världens största rosensamlingar, www.sangerhausen-tourist.de. Vi stannar här i flera timmar och hinner njuta av all prakt, äta lunch och kanske shoppa i den trevliga butiken, innan vi åker tillbaka till Quedlinburg och vårt hotell. Middag.

 

Dag 4
Frukost och utcheckning. Vi lämnar Quedlinburg och kör mot Celle där vi börjar med en liten rundtur. Celle klarade sig undan bombningar under andra världskriget och har därför många av korsvirkeshusen från 1500-talet kvar. Även det vackra slottet klarade sig och tronar ännu över staden. Resten av dagen är fri för egna strövtåg. Incheckning och middag på Intercity Hotel Celle.

Dag 5
Så är det dags att ta farväl av denna medeltidsnostalgi. Efter utcheckning åker vi norrut igen. Färdvägen går förbi Uelzen där vi gör ett fikastopp vid den gamla järnvägsstationen som designats av arkitekten Hundertwasser. Vi kör sedan längs gamla saltvägen förbi Hamburg och vidare till Puttgarden. Via färjan till Rödby och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en innehållsrik tidsresa till några av medeltida Tysklands finaste korsvirkesstäder!

Pris 5595:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, inträde Sangerhausen, tåget "Bimmelbahn" samt reseledare.

Tillkommer: lunch med ölprovning

Enkelrumstillägg: 900:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd