Usedom

Rügen och polsk marknad

3-dagarsresa
Avresa 4/4

Upptäck fantastiskt vackra Rügen och Usedom tillsammans med oss! Området har länge varit tyskarnas semesterparadis och när man ser de vita stränderna och charmiga byarna, är det inte svårt att förstå. På denna prisvärda resa gör vi en rundtur på Rügen, besöker det historiska museet Penemünde, hansastaden Stralsund och en trevlig polsk marknad!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare till Trelleborg där vi åker med Stena Lines färja till Sassnitz. Under överfarten finns det möjlighet att boka en god frukostbuffé (pris ca 80 kr). Framme i Tyskland börjar vi med lite shopping på Bordershop, innan vi gör en intressant rundtur på Rügen då vi bland annat får se Prora, Binz och Putbus. Vi åker sedan vidare till Usedom och Ahlbeck för incheckning på fina Tryp Hotel Ahlbeck. Hotellet ligger vid strandpromenaden och har även en fin spa-avdelning. Middag på hotellet.

Dag 2
Frukostbuffé. Vi börjar dagen med att ta oss över gränsen till Polen där vi besöker en marknad med allt mellan himmel och jord! Därefter kör vi tillbaka till Usedom och i Penemünde gör vi ett besök på det historiska/tekniska museet, där tyskarna tillverkade bomberna V1 och V2. Lunch arrangeras på en trevlig restaurang (pris ca 15€). På eftermiddagen återvänder vi till Ahlbeck där vi har lite tid att på egen hand utforska denna lilla charmiga by som ligger precis vid havet. Middag på hotellet.

Dag 3
Efter ännu en stor frukostbuffé checkar vi ut från hotellet och åker till hansastaden Stralsund där vi gör en liten stadsrundvandring. Lunch arrangeras för de som önskar (pris ca 20 €). På eftermiddagen kör vi till Real i Bergen för lite shopping, innan färjan går tillbaka till Trelleborg. Vi är åter i Sverige vid 21-tiden efter en härlig minisemester på fantastiska Usedom!

Pris 2795:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, vägskatt, EU-moms, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, inträden och utflykter enligt program samt bussvärdinna.

Enkelrumstillägg: 250:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd