Vinresa Alsace

Frankrikes unika vindistrikt vid Colmar

7-dagarsresa
Avresa 3/9

En resa till vinets hemland där vi åker genom pittoreska vingårdar, sagolika korsvirkesbyar och vinodlingar som klättrar uppför sluttningarna. Vi kör längs "Route du Vin" för att ta del av vinets historia och provsmaka de fantastiska vinerna! Under resan besöker vi även Colmar, en bedårande stad utöver det vanliga med blommor, färger, korsvirkeshus och mysiga gränder samt Alsaces huvudstad Strasbourg!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett stopp i Danmark för förmiddagskaffe innan vi fortsätter till Rödby. Färjan över till Puttgarden tar ca 45 min. Lunchstopp utanför Hamburg, därefter går resan vidare till Kassel. Incheckning och middag på Wyndham Garden Hotel.

Dag 2
Vår resa fortsätter söderut mot Alsace-området. Under förmiddagen passerar vi Frankfurt och gör ett stopp för lunch i Heidelberg. På eftermiddagen skymtar vi Strasbourg och anländer till den mysiga byn Andlau. Här checkar vi in för fyra nätter med halvpension på Hotel Kastelberg.

Dag 3
Idag gör vi en utflykt till pittoreska Colmar och börjar med ett stopp i Riquewihr där vi besöker en vingård för vinprovning. Colmar grundades på 800-talet och är väldigt charmig med många korsvirkeshus och flera kanaler. Egen tid för lunch och sightseeing. Vi avslutar dagen som vi började, med ett besök på en vingård med vinprovning, innan vi återvänder till Andlau och vårt hotell. Middag.

Dag 4
Efter frukost arrangeras en utflykt längs "Route du Vin". Vägen slingrar sig utmed bergssluttningarna och kantas av ett pärlband med små, trevliga, franska byar. Vi färdas över bördiga slätter, förbi vinodlingar och vackra slott och stannar för att prova några av de utsökta Alsace-vinerna. Givetvis ges det även tillfälle att handla dessa goda viner. Vi gör även ett besök på Alsaces största sevärdhet - den mäktiga borgen Château du Haut-Koenigsbourg (obs! lite svårtillgängligt med höga trappor). Lunchen intas som pic-nic med goda franska ostar och vin, pris beroende på vad som dukas upp. På eftermiddagen återvänder vi till Andlau. Middag på hotellet.

Dag 5
Idag åker vi till Alsaces huvudstad Strasbourg, där vi gör en stadsrundtur med matvandring då vår lokalguide tar oss med till små butiker. Här kan vi köpa de delikatesser vi önskar. Blir även en del provsmakning längs vägen. Rundturen avslutas med att vi äter upp delikatesserna vi köpt och provar vin hos en verklig vinentusiast! Resten av dagen är fri för egna upptäckter i staden. Mot kvällen återvänder vi till Andlau och samlas för sista gemensamma måltiden i Alsace.

Dag 6
Frukost och utcheckning. Vi beger oss tillbaka till Tyskland där vi följer floden Rhen och gör ett längre lunchstopp i den välkända vinorten Rüdesheim. Mätta och belåtna fortsätter vi norrut till Bramsche där vi checkar in för övernattning och middag på Hotel Idingshof.

Dag 7
Efter frukost fortsätter vi resan hemåt och passerar bland annat Bremen, Hamburg och Lübeck, innan vi kommer fram till Puttgarden. Här väntar färjan som på ca 45 min tar oss tillbaka till Rödby. Via Danmark och Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en fantastisk vinresa!

Pris 8795:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykt till Colmar, besök på vingårdar med vinprovningar och utflykter enligt program, stadsrundtur i Strasbourg med matvandring samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1700:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd