Bra att veta

Kontoret
Kontoret är bemannat måndag till torsdag kl 09.00-13.00. På övrig tid kan du tala in ett meddelande på vår telefonsvarare, så ringer vi upp er på måndag morgon. Telefon 0411-52 41 75.

Onlinebokning
Våra resor går att boka oline via vår hemsida. Följ anvisningarna som ges för att göra en bokning. Är det mindre än fem platser kvar på en resa, är den bara bokningsbar på telefon.

Uppsamling
Våra uppsamlingsrundor varierar beroende på vilken färdväg resan går. På de flesta resor har vi uppsamling i Hagestad, Borrby, Skillige, Simrishamn, Gärsnäs, Tomelilla, Ystad, Skurup, Svedala, Lund och Malmö. Är ni en större grupp som vill hämtas på någon speciell plats/ort? Ring oss så löser vi det. För mer information var vänlig kontakta kontoret.

Behöver ni övernattningsboende inför er resa, rekommenderar vi följande alternativ:
Löderups Strandbad
Örums Nygård
Hotel SveaBarnrabatter
På vissa resor ges barnrabatter. Detta är beroende på om hotellet har reducerat pris för barn. En förutsättning för barnrabatt är att barnet sover i extrasäng med två fullt betalande vuxna. Rabatten uppgår till max 25% på resans pris. För information om en speciell resa, var vänlig kontakta kontoret.

Platsbokning
Önskemål om särskilda platser i bussen skall anges vid bokning av resa.

Speciella behov
Önskemål om vegetarisk kost, glutenfri mat eller behov av annan kost på grund av allergi med mera, skall meddelas vid bokning av resa. Även eventuella handikapp och övriga allergier ska meddelas, så att vi kan hjälpa till vid val av resa, avråda från olämpliga resmål etc. Var försiktiga med parfym och rakvatten under resans gång. Medresenärer kan ha allergiska besvär. Önskemål om rökrum eller icke rökrum, skall anges vid bokning av resa. Dock kan vi inte garantera detta önskemål, beroende på hotellens egna rutiner.

Bagage
Våra bussar är tre-axlade och det innebär att vi har en begränsning på 70 kilo bagage/person. Du ansvarar själv som resenär för dina tillhörigheter. På våra shoppingresor är det av yttersta vikt att allt bagage märks med för- och efternamn samt avstigningsort och att endast chauffören lastar in och ut från bussen.

Kontanter/kort under resan
För köp ombord på bussen är det kontant betalning i svenska kronor. Tänk på att kortbetalningar är inte lika utbrett i Europa som i Sverige så det är ett måste att ha kontanter med sig.


Vår buss
Vi har en egen modern helturistbuss av märket Setra. De har 50 platser med extra benutrymme och är utrustade med ABS-bromsar, aircondition, fällbara stolar, fotstöd och bord, dvd- och cd-spelare, kök, toalett, GPS, säkerhetsbälten på alla platser samt en utmärkt hörslinga. När vår egen buss inte räcker till hyr vi in lokala, seriösa samarbetspartners.

Bokningsbekräftelse
Efter en bokning av resa skickar vi en bokningsbekräftelse till er. Uppges en mail-adress skickas bekräftelserna dit, annars via post. Gå noga igenom denna och kontrollera att namn, påstigningsplats, tid och pris stämmer.

Betalning
Tio dagar efter bokningsdatum, skall en anmälningsavgift plus eventuellt avbeställningsskydd vara betald till vårt bankgiro. Man kan även betala med kort, antingen via ett besök på vårt kontor eller via telefon. På våra flerdagarsresor upp till 6000 kr är anmälningsavgiften 500 kr/person. Då de överstiger 6000 kr är anmälningsavgiften 1000 kr/person. På våra flerdagars teaterresor är anmälningsavgiften 1000 kr/person och på flygresorna är det 2000 kr/person. Slutbetalning ska ske senast 20 dagar före avresa och för flyg senast 60 dagar före avresa. Slutbetalning för endagars teater- och shoppingresor skall ske senast tio dagar efter bokningsdatum. Observera att biljetter till musik- och teaterresor återköps ej.

Extra utflykter
De eventuella extra utflykterna som erbjuds i våra paketresor genomförs med ett deltagarantal av minst 20 personer.

Genomförande av resa
Resan genomförs med ett deltagarantal av minst 20 personer. Vid endagars shoppingresor måste deltagarantalet vara minst 30 personer. Meddelande om inställd resa lämnas senast 3 veckor innan avresa vid flerdagarsresor och senast en vecka innan endagarsresor.

Resegaranti
Vi har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Avbokning
Vänligen se de Allmänna Resevillkoren.

Avbeställningsskydd
Vi säljer inga avbeställningsskydd 2021 utan rekommenderar våra gäster att uppgradera sin reseförsäkring via sin hemförsäkring eller betalar med bankkort som innehåller avbeställningsskydd.

Pass/Reseförsäkring
Vid utlandsresa glöm ej att kontrollera giltigheten på ert pass, samt att ni har ett fullgott reseskydd.

Reklamationer
Vi strävar efter att ni inte ska finna anledning till klagomål. Men om ni under resans gång finner något fel eller något som inte är till er belåtenhet, vill vi gärna att ni berättar detta för reseledaren eller chauffören, så att problemen kan åtgärdas på plats. Om ni har någon reklamation, tar vi emot en skriftlig sådan senast tre veckor efter hemkomst.