Skidresa till Italien

Val di Fiemme - Cavalese

Vecka 8 - 2021                     NYHET 2021!
9-dagarsresa
Avresa 19/2

Nyhet för 2021! Vi kör till det världsberömda Val di Fiemme och Cavalese i Italien! Vi bor på det tjusiga 4-stjärniga Romantic Hotel Excelsior (www.excelsiorcavalese.com) som ligger centralt i den charmiga orten Cavalese. Hotellet är inrett i den fantastisk byggnad från 1400-talet och har bevarat känslan av renässans och lyx. Rummen är stilfullt inredda och man kan välja mellan standardrum som rymmer 2-4 personer eller en större svit som rymmer 2-5 personer. På hotellet finns en vacker restaurang, bar, bastu, ångbastu och flera massagebehandlingar går att boka.

I priset ingår även FiemmEmotion Card som ger fria skidbussar och transporter i Trentino och Val di Fiemme, mängder av rabatter på olika aktiviteter, fria inträden till museum/slott. Ett aktivitetsprogram sätts ihop med fria/rabatterade aktiviteter varje vecka.

Alpe Cermis - Cavalese skidområde är medelstort med 24 km pister (15 st) och 7 lifter och är känt för sin utmärkta snökvalité. Området nås lätt med kabinliften från byn. Här finns en av de längsta pisterna i hela Dolomiterna, Olimpia-pisten på hela 7,5 km! Med liftkortet Val di Fiemme/Obereggen har vi tillgång till skidåkning i bl a Alpe Cermis, Ski Latemar, Bellamonte-Alpe Lucia, Lavazé Pass och Rolle Pass. En dag kör vi med vår egen buss till Sella Ronda, en dag till Pellegrino och en dag till Predazzo/Latemar. Dessutom går det fria skidbussar till alla områdena!

Program

Fredag
Uppsamling på förmiddagen och vidare över Öresundsbron. Därefter går resan via de danska öarna till färjeläget i Gedser. Kl 15.00 avgår färjan till Rostock. Ombord finns möjlighet att äta en god buffé (250 kr, beställes vid bokning av resa) och handla till bra priser. Sedan åker vi på tyska autobahn och gör lämpliga stopp för mat och kaffe. Efter kvällsrasten släcker vi ner i bussen och somnar skönt i de komfortabla stolarna. Bussen köres av 2 rutinerade yrkesförare och stannar under natten endast för förarbyte. 

Lördag
På morgonen är vi framme i Cavalese. Vi börjar med att lasta av väskorna, äter en god frukost på hotellet (ingår) och fixar skiduthyrning. Liftkorten finns på hotellet för de som har förbeställt via oss, så redan på förmiddagen kan vi ge oss ut i de härliga pisterna. På eftermiddagen får vi tillgång till våra rum och på kvällen njuter vi av veckans första middag och att vara i Bella Italia!

Söndag - Torsdag
Underbar skidåkning i välpreparerade pister! Sol och snö varvat med god mat och trevlig gemenskap. 3 dagar under vår vistelse åker vi med vår egen buss till olika skidområden. En dag till Canazei för att åka runt berget Sella Ronda (www.sella-ronda.info), en dag åker vi till skidområdet San Pellegrino (www.bergfex.com/passo-pellegrino-fassatal) och en dag till Predazzo. Fantastiskt!

Fredag - Lördag
Observera att vi har våra rum hela fredagen och kan njuta av skidåkning i Cavalese även denna dag. På kvällen äter vi sista gemensamma middagen på hotellet och därefter sätter vi oss bekvämt i bussen för att åka hemåt. Vi gör ett kort stopp utmed resvägen för kvällstoalett och under natten gör vi stopp endast för förarbyte och anländer till färjeläget i Rostock på morgonen. Färjan avgår kl 09.00 och ombord finns möjlighet att äta en god frukostbuffé (200 kr, beställes vid bokning av resa). Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på lördagseftermiddagen efter en härlig skidsemester i "Bella Italia"!

Priser/person

Standard 2-4 personer 8100:-
Svit 2-5 personer          9600:-

Barnpriser     standardrum      svit
0 - 5 år             4100:-                5600:-
6 - 12 år           5800:-                 6600:-
13 - 15 år         6700:-                 7800:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgifter, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum m dusch/wc inkl halvpension fr o m frukost dag 2 t om kvällsmiddag dag 8.

Enkelrumstillägg: 1000:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-


Tillval: Liftkort Val di Fiemme/Obereggen 5 + 2
Vuxen                                          246€
Junior (född efter 30.11.2004)     173€
Senior (född före 30.11.1955)      222€
Barn (född efter 30.11.2012)        gratis vid köp av 1 vuxen
OBS! 2020 års priser. Beställes vid bokning av resa!
(5+2 innebär att man får åka 2 dagar utanför området Val di Fiemme/Obereggen om man vill. Predazzo ingår i området)

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person. 1 par skidor och 1 par pjäxor/person.
Liftkort samt bufféer ombord beställes vid bokning.