Skidresa till Italien

Val di Fiemme-Predazzo Buss 2

Vecka 8 - 2023 Fullbokad                    
9-dagarsresa
Avresa 17/2

Redan nu har vi buss 1 fullbokad 2023. Nu bokar vi buss 2.
Vi bor på hotel Montanara, ett mycket bra, centralt hotell i den charmiga staden Predazzo. På hotellet finns bland annat restaurang, bar, tv-rum, lounge, bastu, spa och god mat. På 5 minuter tar "Lilla Tåget" oss till det fanatastiska skidområdet Latemar (www.latemar.it) med massor av välpreparerade pister!
Val di Fiemme/Obereggen består av 53 liftar, 80 nedfarter och 140 km preparerad pist. Ett fantastiskt skidområde med mycket att upptäcka och uppleva!
Val di Fiemme ingår även i det mer välkända Dolomiti Superski (www.dolomitisuperski.com) som består av totalt 12 olika dalar, 40 byar och smått ofattbara 1180 km pist med totalt 460 liftar! Ett av världens största skidområden! Vi fortsätter med succén Skidsafari!-3 dagar kör vi med egen buss till olika skidområden som ingår i Dolomiti Superski.

Program

Fredag
Uppsamling på förmiddagen och vidare över Öresundsbron. Därefter går resan via de danska öarna till färjeläget i Gedser. Kl 15.30 avgår färjan till Rostock. Ombord finns möjlighet att äta en god buffé (275 kr, beställes vid bokning av resa) och handla till bra priser. Sedan åker vi på tyska autobahn och gör lämpliga stopp för mat och kaffe. Efter kvällsrasten släcker vi ner i bussen och somnar skönt i de komfortabla stolarna. Bussen köres av 2 rutinerade yrkesförare och stannar under natten endast för förarbyte. 

Lördag
På morgonen är vi framme i Predazzo. Vi börjar med att lasta av väskorna, äter en god frukost på hotellet (ingår) och fixar skidutrustning. Liftkorten finns på hotellet för de som har förbeställt via oss, så redan på förmiddagen kan vi ge oss ut i de härliga pisterna. På eftermiddagen får vi tillgång till våra rum och på kvällen njuter vi av veckans första middag och att vara i Bella Italia!

Söndag - Torsdag
Underbar skidåkning i välpreparerade pister! Sol och snö varvat med god mat och trevlig gemenskap. 3 dagar under vår vistelse åker vi med vår egen buss till olika skidområden. En dag till Canazei för att åka runt berget Sella Ronda (www.sella-ronda.info), en dag åker vi till skidområdet San Pellegrino (www.bergfex.com/passo-pellegrino-fassatal). Givetvis åker vi även en dag till skidområdet Cermis i Cavalese.

Fredag - Lördag
Observera att vi har våra rum hela fredagen och kan njuta av skidåkning  även denna dag. På kvällen äter vi sista gemensamma middagen på hotellet och därefter sätter vi oss bekvämt i bussen för att åka hemåt. Vi gör ett kort stopp utmed resvägen för kvällstoalett och under natten gör vi stopp endast för förarbyte och anländer till färjeläget i Rostock på morgonen. Ombord på färjan finns möjlighet att äta en god frukostbuffé (200 kr, beställes vid bokning av resa). Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på lördagseftermiddagen efter en härlig skidsemester i "Bella Italia"!

17/2

Pris per person i dubbelrum                    8500:-
Pris per person i trebäddsrum                 7900:-
Pris per person i fyrbäddsrum                 7200:-

Enkelrumstillägg: 1800:-
I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgifter, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum m dusch/wc inkl halvpension fr o m frukost dag 2 t om kvällsmiddag dag 8.


Tillval: Prisexempel Liftkort Val di Fiemme/Obereggen 5 + 2
Vuxen                                          ca 332 €
Junior (född efter 30.11.2004)     ca 233 €
Senior (född före 30.11.1955)      ca 298 €
Barn 3-8 år       gratis vid köp av 1 vuxen

Prisexempel Dolomiti Superski-7 d
Vuxen              ca 360 €
Junior              ca 252 €
Senior              ca 342€              

OBS! 2022 års priser. Beställes vid bokning av resa!

(5+2 innebär att man får åka 2 dagar utanför området Val di Fiemme/Obereggen om man vill. Predazzo ingår i området)

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
Bra att veta
Giltigt pass måste medtas o ev vaccinpass krävs
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person. 1 par skidor och 1 par pjäxor/person.
Liftkort samt bufféer ombord beställes vid bokning.
 

Fler resor