Skidresa till Österrike

Bad Gastein

Vecka 8 - 2021
9-dagarsresa
Avresa 19/2

Bad Gastein är en av de mest populära skidorterna i Österrike och Alperna. I Gasteinerdalen finns många olika skidområden som lätt kan nås med gratis skidbussar. Vid Bad Gastein ligger det största området - Schlossalm-Angertal-Stuknerkogel med alla svårighetsgrader. Vill man ha en utmaning, ligger området Graukogel med svarta backar även vid Bad Gastein. Via skidbuss kan man ta sig till skidsystemen Dorfgastein, Bad Hofgastein och Sportgastein. Totalt finns det 63 pister (250 km) och 52 liftar i Gasteinerdalen! www.gastein.com

Vi bor centralt på fyrstjärniga Hotel Elisabethpark och skidbussen stannar 100 m från hotellet, som även har egen gratis skidbuss. På hotellet finns också en pool med 30-gradigt välgörande vatten och ett fint spa med olika behandlingar. I Bad Gastein finns något för alla åldrar, från disko och After Ski och bra shopping. www.elisabethpark.at

Program

Fredag
Uppsamling på eftermiddagen, därefter åker vi vidare över Öresundsbron och fortsätter genom Danmark. Färjan till Rostock avgår kl 17.00 och ombord finns möjlighet att äta en god middagsbuffé (275 kr, beställes vid bokning av resa) och handla till bra priser. Vi åker vidare på autobahn och gör lämpliga stopp för kaffe och kvällstoalett. Sedan släcker vi ner i bussen och somnar skönt i de komfortabla stolarna. Bussen köres av 2 rutinerade yrkesförare och stannar under natten endast för förarbyte.

Lördag
På morgonen är vi framme i Bad Gastein och börjar med att sätta in vårt bagage, äter en god frukost på hotellet (ingår), hämtar liftkorten och fixar skidutrustning. Så redan på förmiddagen kan vi ge oss ut i de härliga pisterna! På eftermiddagen får vi tillgång till våra rum på Hotel Elisabethpark, innan vi på kvällen avnjuter vår första middag i härliga Österrike!

Söndag - Torsdag
Underbar skidåkning i välpreparerade pister! Sol och snö varvat med god mat och trevlig gemenskap. I Gasteinerdalen (t ex Sportgastein och Bad Hofgastein) finns det massor av backar att välja mellan, 60 km lätta, 117 km medel och 24 km svåra backar! 
Alla dagar ingår frukost och middag på hotellet.
Fredag - Lördag
Vi har våra rum kvar även denna dagen så att vi kan åka skidor hela dagen. På kvällen äter vi en sista gemensam middag på hotellet och därefter sätter vi oss bekvämt i bussen för hemfärd. Under kvällen och natten gör vi stopp för förarbyte och anländer till färjeläget i Rostock på morgonen. Färjan avgår kl 09.00 och ombord finns möjlighet att äta en god frukostbuffé (pris 200 kr, beställes vid bokning av resa). Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på eftermiddagen, efter en härlig skidsemester i Österrike!


Priser/person

Dubbelrum      8595:-
Deluxe 3-bäddsrum   8695:-
Deluxe 4-bäddsrum   7395:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgifter, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension fr o m frukost dag 2 t om middag dag 8.

Tillval: Liftkort Ski Amadé      6-dgr            7-dgr
Vuxen                                    275,50€        307€
Junior (född 2002-2004)        206.50€        230,50€
Barn (född 2005-2014)          138€             153,50€
OBS! 2020 års priser. Beställes vid bokning av resa!

Enkelrumstillägg: 1500:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person. 1 par skidor och 1 par pjäxor/person.
Liftkort samt bufféer ombord beställes vid bokning.