Skagen
3-dagar  avresa 7/6

Skagen, denna solskimrande stad, har i alla tider haft en säregen dragningskraft på konstnärer av olika slag. Upplev det speciella ljuset och närheten till elementen ute på Grenen, där Skagerack och Kattegatt möts. På denna resa besöker vi bland annat Mikael o Anna Anchers Hus, Skagens museum, Den tillsandede Kirken och Råbjerg Mile. Med boende på fina Hotel Skagen mitt i centrum får vi ut det bästa av denna gemytliga stad!

Program

Dag1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron. Vi fortsätter runt Köpenhamn och Roskilde och gör ett stopp för förmiddagskaffe. Gott Hagestadkaffe och ost-skinksnittar finns att köpa ombord. ( betalning med svenska kontanter)
På Själlands Udde rullar vi ombord på en av Mols Linjens fina katamaraner, som på 1 h och 20 min tar oss till Århus. Vi åker till en trevlig, dansk kro för att äta en typisk, dansk lunch. Smörrebröd med antingen friterad Rödspätta eller Rostbiff ( ingår i resans pris och väljes vid bokning av resan). OBS Dryck tillkommer och betalas till krogen med danska kronor alt kort. Stärkta av lunchen fortsätter vi norrut på Jylland och passerar Ålborg och Fredrikshamn. Vi gör stopp vid den vandrande sanddynen Råbjerg Mile och Den tillsandede Kirken innan vi checkar in på fina centrala Hotel Skagen. 2-rättersmiddag på hotellet.


Dag 2
Vi börjar dagen med en rejäl dansk morgenmad innan vi tar oss ut till Grenen på Jyllands nordspets. Traktortåget Sandormen tar oss längst ut där de två haven Skagerack och Kattegatt möts. En fantastisk upplevelse! Här kan vi andas saltmättad, frisk luft, doppa tårna och låta oss inspireras liksom Skagenmålarna en gång gjorde. Det ges sedan tid att på egen hand besöka Drachmans grav, Bunkermuséet, Grenens Konstmuseum eller shoppa i souvenirbutiken.
Sedan återvänder vi till Skagen, för lunch på egen hand. Därefter får vi en guidad visning i Anna och Mikael Anchers Hus och njuter av deras vackra konst. Vi fortsätter sedan till Skagens Museum där en mängd av de berömda Skagenmålarnas verk finns att beundra. Även här får vi inledningsvis en guidad visning. Eftermiddagen är sedan fri för shopping och sightseeing på egen hand. Kanske lockar ett danskt wienerbröd o kaffe på anrika Bröndums Hotel? På kvällen ingår 2-rättersmiddag.
Bra att veta
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Medtag Danska kontanter

Bagagevikt: 40 kg/person


Dag 3
Efter en ny dansk morgenmad säger vi på gensyn till Skagen och beger oss söderut. Vi gör ett trevligt besök på den Gamle By i Århus och blir ett med historien. En tidsresa tillbaka i livet 1864, 1927 och 1974. Här finns bl a mer än 13000 kvm utställningar under tak. Vi åker sedan till vår danska Kro för att njuta av ännu en typisk dansk måltid-Fleskesteg med kokta potatis, rödkål och sås ( ingår i resans pris) OBS dryck tillkommer och betalas med danska kontanter alt kort. Mätta och belåtna tar vi sedan katamaranen tillbaka till Själland och är åter i Sverige på kvällen efter en upplevelserik och oförglömlig Skagenresa!

avgång 7/6

Pris 5695:-

I resans pris ingår: Bussresa, färjeöverfarter, vägskatter, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, smörrebrödslunch dag 1, inträde o guidning i Anchers Hus och Skagens museum, traktortåget Sandormen, inträde till Den Gamle By, lunch dag 3 samt reseledare.
Enkelrumstillägg: 1200:-
Måltidsdrycker tillkommer


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
 

Fler resor