Vättern Runt

Med Älgsafari, Vadstena, Karlsborgs fästning och mycket mer.
3-dagarsresa
Avresa 8/6

En härlig försommarresa i vårt vackra land! På resan gör vi flera besök på såväl gamla, kända resmål som nya intressanta platser.

Program

Dag 1
Efter uppsamling går färden norrut till Markaryd. Här stannar vi  på Smålandet och börjar med att dricka kaffe med dubbelfralla (ingår) innan vi tar plats på traktortåget som tar oss med på en 3 km guidad rundtur i skogen. Här går 12 älgar och 10 amerikanska bisonoxar och vi får möjlighet att mata och fotografera djuren. Alltid lika uppskattad runda! Färden går sedan vidare på E 4:an och vi gör ett stopp vid Ljungby för lunch på egen hand. Mätta och belåtna fortsätter vi förbi Värnamo och under eftermiddagen får vi en guidad rundvisning på Tändsticksmuséet i Jönköping.
Därefter checkar vi in på flotta Best Western Plus John Bauer Hotel i centrala Jönköping. Middag. Efter middagen rekommenderas en skön promenad på strandpromenaden.

Dag 2
Efter en rejäl frukostbuffé tar vi åter plats i vår lyxiga buss och följer Vättern förbi Husqvarna till polkagrisstaden Gränna. Givetvis gör vi ett stopp för att se hur den berömda grisen kommer till. Vi fortsätter norrut till den Heliga Birgittas stad, Vadstena, www.vadstena.se. Staden växte upp kring Vadstena Kloster på 1300-talet och är än idag ett viktigt andligt och kulturellt centrum. Vi får en guidad visning av Vadstena slott, uppförd på 1540-talet av Gustav Vasa. Därefter stiger vi ombord på rundturståget för ännu en guidad visning. Naturligtvis besöker vi den fina Klosterkyrkan, byggd efter Heliga Birgittas anvisningar. Vår resa fortsätter sedan förbi Motala och nästa stopp blir på Övralid. Vi får en guidad visning av Verner von Heidenstams hem. Efter besöket passerar vi Sveriges äldsta Brunnsort Medevi och checkar in på Best Western Hotel Norra Vättern i Askersund. Middag
Dag 3
Vi njuter av ännu en god hotellfrukost och resan går sedan vidare utmed Vätterns västra strand. Dagens första besök blir på Forsviks Bruk. Vi får en intressant rundvisning bland 600 års industrihistoria. Därefter åker vi till den mäktiga Karlsborgs fästning, som började byggas 1819 efter att Sverige förlorat Finland till Ryssland under kriget 1808-1809. Karlsborg skulle bli rikets reservhuvudstad eftersom Stockholm räknades som gränsstad. Vi fortsätter söderut och gör lunchstopp i Hjo. På eftermiddagen stannar vi vid Sveriges vackrast utsmyckade träkyrka i Habo. Vi färdas genom Smålands skogar och är åter i Skåne på kvällen och kan konstatera att Sverige är fantastiskt vackert!

Pris 4195:-

I resans pris ingår: Bussresa, fm kaffe m dubbelfralla dag 1, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, inträden, arrangemang och guidade visningar enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 750:-


Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!Bra att veta:
Handsprit rekommenderas att medtagas. Även eget munskydd för de som önskar.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)
Bagagevikt: 40 kg/person
Max antal resenärer ombord: 35 st