Holland 2022 m Floriaden och Blomstertåget

Blommor, träskor, ostar, kanaler och mycket mer!
6-dagarsresa
Avresa 19/4    2022        

Holland om våren är en härlig upplevelse för alla blomsterälskare! 2022 är det åter dax för den stora världsträdgårdsmästarutställningen Floriaden, som endast arrangeras vart 10:e år. På denna innehållsrika resa besöker vi även den vackra blomsterparken Keukenhof, får se ost- och träskotillverkning, den imponerande rundmålningen Panorama Mesdag, mysiga Amsterdam och det fantastiska Blomstertåget!
Tveka inte att boka plats på vår populära vårresa!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe (kaffe och ost- och skinksnitt finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Rödby. Här tar vi färjan till Puttgarden och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Vi stannar för lunch i närheten av Hamburg och på eftermiddagen kommer vi fram till staden Leer och checkar in för övernattning på fina Best Western Hotel Frisia, www.hotel-frisia.de. Middag.

Dag 2
Frukostbuffé. Vi stiger ombord på bussen och åker mot den holländska gränsen. Via Groningen är vi på eftermiddagen framme i Almere och den stora blomsterutställningen Floriaden. Vi tillbringar hela eftermiddagen här och därefter samlas vi igen och åker till utmärkta Radisson Blu Hotel för incheckning, www.radissonblu.com. Middag. 

Dag 3
Frukostbuffé. Vi börjar dagen med att besöka världens största blomsterauktion i Aalsmeer, www.floraholland.com. Dagligen lämnar ca 2000 lastbilar auktionen med blommor till hela Europa! Därefter kör vi till den stora blomsterparken Keukenhof med alla hyacinter, narcisser och tulpaner, www.keukenhof.nl. Fyllda av inspiration och upplyfta av alla dofter återvänder vi till vårt fina hotell. Middag.

Dag 4
Frukostbuffé. Idag åker vi för att titta på ost och träskotillverkning i Volendam innan vi fortsätter till charmiga Amsterdam. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. Vi arrangerar en härlig guidad båttur  på kanalerna för de som önskar. Middag på hotellet.


Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg.

Dag 5
Frukostbuffé. Vi åker med bussen till Haag för att studera den imponerande rundmålningen Panorama Mesdag, www.panoramamesdag.com. Därefter får vi se det fina blomstertåget med massor av blomstersmyckade vagnar, drillflickor och musikkårer. En otrolig upplevelse! www.bloemencorso.info
Med mättade sinnen åker vi vidare till världens åttonde underverk-den 30 km långa Afsluitdijkvallen, www.afsluitdijk.org. Genom  
denna har holländarna inhägnat havsviken och bildat insjön Ijsselmeer och på så vis vunnit 6200 km2 landyta. Fotostopp. På sena eftermiddagen är vi tillbaka i Leer och fina hotel Frisia för övernattning. Middag

Dag 6
Frukostbuffé. Vi passerar förbi Hansastäderna Bremen och Hamburg innan vi stannar för lunch och gränshandel, därefter tar vi oss till färjeläget i Puttgarden. Via färjan till Rödby och över Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en mycket innehållsrik och oförglömlig Hollandsresa!

Pris 8995:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgifter, vägskatter, 5 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter enligt program, inträde till Floriaden,Keukenhof, blomsterauktionen i Aalsmeer och rundmålningen, besök hos ost- och träskotillverkare samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 2600:-
Tillkommer: luncher och kanaltur i Amsterdam

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
 

Fler resor