Holland  2021

Blommor, träskor, ostar, kanaler och mycket mer!
5-dagarsresa
Avresa 14/4    2021        

Holland om våren är en härlig upplevelse för alla blomsterälskare, men här finns mycket mer att njuta av. På denna innehållsrika resa har vi valt ut några av de största sevärdheterna. Vi besöker den vackra blomsterparken Keukenhof, får se ost- och träskotillverkning, den imponerande rundmålningen Panorama Mesdag, mysiga Amsterdam och det fantastiska Blomstertåget!
Tveka inte att boka plats på vår populära vårresa!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe (kaffe och ost- och skinksnitt finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Rödby. Här tar vi färjan till Puttgarden och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Vi stannar för lunch i närheten av Hamburg och på eftermiddagen kommer vi fram till Leer och checkar in för övernattning på fina Best Western Hotel Frisia, www.hotel-frisia.de. Middag.

Dag 2
Frukostbuffé. Vi stiger ombord på bussen och åker mot den holländska gränsen och världens åttonde underverk - den 30 km långa Afsluitdijkvallen, www.afsluitdijk.org. Genom denna har holländarna inhägnat havsviken och bildat insjön Ijsselmeer och på så vis vunnit ca 6200 km2 landyta. Vi gör ett stopp för att titta på ost- och träskotillverkning i Volendam, innan vi åker till charmiga Amsterdam. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. Vi arrangerar en båttur på kanalerna för de som önskar (beställes vid bokning av resa, pris 100 kr). På sena eftermiddagen samlas vi igen och åker till utmärkta Radisson Blu Hotel för incheckning, www.radissonblu.com. Middag. 

Dag 3
Frukostbuffé. Vi börjar dagen med att besöka världens största blomsterauktion i Aalsmeer, www.floraholland.com. Dagligen lämnar ca 2000 lastbilar auktionen med blommor till hela Europa! Därefter kör vi till den stora blomsterparken Keukenhof med alla hyacinter, narcisser och tulpaner, www.keukenhof.nl. Fyllda av inspiration och upplyfta av alla dofter återvänder vi till vårt fina hotell. Middag.
Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg.

Dag 4
Frukost och utcheckning. Vi åker med bussen till Haag och studerar den imponerande rundmålningen Panorama Mesdag, www.panoramamesdag.com. Därefter får vi njuta av det fina blomstertåget med massor av blomstersmyckade vagnar, drillflickor och musikkårer. En otrolig upplevelse! www.bloemencorso.info. Vi lämnar sedan Holland och passerar gränsen till Tyskland. Incheckning och middag på Hotel Idingshof i Bramsche, www.idingshof-hotel-bramsche.de.

Dag 5
Vi fortsätter vår resa hemåt och tar oss tillbaka till Puttgarden. Under dagen gör vi lämpliga stopp utmed resvägen för lunch och kaffe. Via färjan till Rödby och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en oförglömlig Hollandsresa!

Pris 7195:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgifter, vägskatter, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter enligt program, inträde till Keukenhof, blomsterauktionen i Aalsmeer och rundmålningen, besök hos ost- och träskotillverkare samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1950:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
 

Fler resor