Saalbach/Hinterglemm med Bondens Marknad

Marknad, intressanta utflykter till Salzburg med Örnnästet, Grossglockner och möjlighet till vandring!
8-dagarsresa
Avresa 5/8 - 2021

Följ med på en fantastisk resa till underbara Österrike! Vi bor 5 nätter på familjära Hotel Gungau i Hinterglemm, www.gungau.at, (obs! fria drycker till middagarna) och gör trevliga utflykter till bland annat Grossglockner och Salzburg samt Örnnästet. Här finns även stora möjligheter till vandring i de vackra omgivningarna! Under resan får vi uppleva den traditionella "Bondens Marknad" med parader, musik, dans, marknadsstånd och fest i hela byn!
I resans pris ingår dessutom Saalbach/Hinterglemm Joker Card där fria åkturer med kabinliftar ingår och fina rabatter på olika aktiviteter!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett stopp i Danmark för förmiddagskaffe /kaffe och ost. och skinksnitt finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Rödby. Färjan över till Puttgarden tar ca 45 min. Lunchstopp (pris ca 15 € inkl dryck) utanför Hamburg, därefter går resan vidare över Lüneburger Heide och vi passerar bl a förbi Hannover, innan vi checkar in på utmärkta Freizeit Inn i Göttingen. Middag.

Dag 2
Vår resa söderut fortsätter förbi Kassel, Würzburg, Nürnberg och München. Lunchstopp utmed resvägen. På eftermiddagen passerar vi gränsen till Österrike och färdas på vackra vägar fram till Saalbach/Hinterglemm. Incheckning på familjära Hotel Gungau i Hinterglemm för 5 nätter. Middag inkl vin, öl och vatten ingår varje kväll! Efter middagen kan man bekanta sig med byn och njuta av underhållning, musik och dans på Bondens Marknad.

Dag 3
Stora festligheter i byn - Bondens Marknad med underhållning, musik, dans, mat- och öltält, marknadsstånd, parader och mycket mer! Program finns på www.saalbach.com/en/events/the-38th-hinterglemm-farmers-market. Byn är mest känd som skidort men även på sommaren lockar alperna med vackra vandringsleder. Joker Card med fria åkturer med kabinliftar och linjebussar ingår i resans pris.

Dag 4
Frukost, därefter beger vi oss med bussen upp på Österrikes högsta berg, Grossglockner. Fantastiska vyer och vi avnjuter en härlig picnic med lokala delikatesser. Pris för picnicen beroende på vad som dukas upp på bordet. Obs. Utflykten ingår i resans pris men ej picnicen.

Dag 5
Utflykt till Mozarts födelsestad Salzburg och Hitlers Örnnäste arrangeras. Vi börjar med att besöka Salzburg. Stadens "gamla stan" är med på Unescos världsarvslista och vi tillbringar några timmar i denna vackra stad. Kanske ett besök på Mozarts födelsehus lockar? Efter lunch på egen hand åker vi med bussen till Berchtesgaden för att med specialbussar och hiss ta oss upp till Hitlers Örnnäste med fantastisk utsikt vid klart väder! Pris för utflykten: 75€, beställes vid bokning av resa.
Dag 6
Hela dagen är fri för egna strövtåg och upptäcktsfärder i det natursköna området. Vi arrangerar en halvdagsutflykt inkl lunch och lättare vandring för de som önskar. Pris ca 25 €, beställes vid bokning av resa. 

Dag 7
Frukost och utcheckning. Tyvärr måste vi säga Auf Wiedersehen till Hotel Gungau och packa in i bussen för hemresa. Under vår resa norrut gör vi lämpliga stopp för mat och kaffe. Framme i Leipzig checkar vi in för övernattning och middag på Best Western Hotel Leipzig City Center.

Dag 8
Stor tysk frukostbuffé, därefter sätter vi oss bekvämt i bussen för att åka norrut igen förbi bland annat Berlin. Lunchstopp utmed resvägen och vi hinner med lite gränshandel i Rostock, innan färjan till danska Gedser avgår. Överfarten tar ca 1 tim 45 min och ombord finns möjlighet att äta en god buffé, pris 250 kr (beställes vid bokning av resa). Framme i Danmark färdas vi på snabba motorvägar och via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en underbar resa till härliga Österrike!

Pris 8395:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, 7 nätter i dubbelrum inkl halvpension (inkl dryck på Hotel Gungau), Saalbach/Hinterglemm Joker Card, utflykt Grossglockner exkl picnic samt reseledare. 
Tillkommer: utflykt dag 5 och 6

Enkelrumstillägg: 1200:-


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här! Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person.
Utflykt dag 5 och 6 betalas i €uro på plats.
Buffé på hemresa och utflykter beställes vid bokning av resa.