Saalbach/Hinterglemm med Bondens Marknad

Marknad, intressanta utflykter till Salzburg med Örnnästet, Grossglockner och möjlighet till vandring!
8-dagarsresa
Avresa 9/8 - 2022

Följ med på en fantastisk resa till underbara Österrike! Vi bor 5 nätter på familjära Hotel Gungau i Hinterglemm, www.gungau.at, (obs! fria drycker till middagarna) och gör trevliga utflykter till bland annat Grossglockner och Salzburg samt Örnnästet. Här finns även stora möjligheter till vandring i de vackra omgivningarna! Under resan får vi uppleva den traditionella "Bondens Marknad" med parader, musik, dans, marknadsstånd och fest i hela byn!
I resans pris ingår dessutom Saalbach/Hinterglemm Joker Card där fria åkturer med kabinliftar ingår och fina rabatter på olika aktiviteter!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett stopp i Danmark för förmiddagskaffe /kaffe och ost. och skinksnitt finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Rödby. Färjan över till Puttgarden tar ca 45 min. Lunchstopp (pris ca 15 € inkl dryck) utanför Hamburg, därefter går resan vidare över Lüneburger Heide och vi passerar bl a förbi Hannover, innan vi checkar in för natten på hotel Wyndham Garden i Kassel.. Middag.

Dag 2
Vår resa fortsätter söderut förbi Würzburg, Nürnberg och München. Lunchstopp utmed resvägen. På eftermiddagen passerar vi gränsen till Österrike och färdas på vackra vägar fram till Saalbach/Hinterglemm. Incheckning på familjära Hotel Gungau i Hinterglemm för 5 nätter.www.gungau.at. Middag inkl vin, öl och vatten ingår varje kväll! Efter middagen kan man bekanta sig med byn och njuta av att vara i underbara Österrike.

Dag 3
Frukost. Hela dagen är fri för egna strövtåg och upptäcktsfärder i det natursköna området. Vi arrangerar en halvdagsutflykt m lunch inkl dryck och lättare vandring för de som önskar.
Pris 35 euro beställes vid bokning av resan. Middag.

Dag 4
Utflykt till Mozarts födelsestad Salzburg och Hitlers Örnnäste arrangeras. Vi börjar med att besöka Salzburg. "Gamla stan" är med på Unescos världsarvslista och här tillbringar vi några timmar. Kanske ett besök på Mozarts födelsehus lockar? Efter lunch på egen hand åker vi med bussen till Berchtesgaden för att med specialbussar och hiss ta oss upp till Hitlers Örnnäste med fantastisk utsikt vid klart väder! Pris för utflykten: 90€, beställes vid bokning av resa.
På eftermiddagen återvänder vi till vårt fina Hotel Gungau för att njuta av ännu en god middag inkl öl, vin och vatten.
Dag 5
Frukost. Idag är det stora festligheter i byn-Bondens Marknad med musikunderhållning, mat och öltält, marknadsstånd, parader och mycket mer.OBS att Joker Card med fria åkturer med lift-kabinbanor och linjebussar ingår alla dagar. Middag.
Dag 6
Frukost, därefter beger vi oss upp på Österrikes högsta berg, Grossglockner. Fantastiska vyer och fina fotomöjligheter! Vi stannar för en österrikisk picnic med lokala delikatesser. Pris för picnicen beroende på vad som dukas upp på bordet. Alltid lika populärt!
OBS att utflykten ingår i resans pris men ej picnicen. Middag.

Dag 7
Frukost och utcheckning. Vi säger Auf Wiedersehen till Hotel Gungau och packar in i bussen för hemresa. Under vår resa norrut gör vi lämpliga stopp för mat och kaffe. Framme i Dessau checkar vi in på utmärkta Radisson Blu Fürst Leopold för övernattning och middag.

Dag 8
Stor tysk frukostbuffé, därefter sätter vi oss bekvämt i bussen för att åka norrut igen förbi bland annat Berlin. Lunchstopp utmed resvägen och vi hinner med lite gränshandel i Rostock, innan färjan till danska Gedser avgår. Överfarten tar ca 1 tim 45 min och ombord finns möjlighet att äta en god buffé, pris 275 kr (beställes vid bokning av resa). Framme i Danmark färdas vi på snabba motorvägar och via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en underbar resa till härliga Österrike!

Pris 8795:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, 7 nätter i dubbelrum inkl halvpension (inkl dryck på Hotel Gungau), Saalbach/Hinterglemm Joker Card, utflykt Grossglockner exkl picnic samt reseledare. 
Tillkommer: utflykt dag 3 och 4

Enkelrumstillägg: 1400:-


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här! Bra att veta
Giltigt pass måste medtas samt vaccinpass
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person.
Utflykt dag 3 och 4 betalas i €uro på plats.
Buffé på hemresa och utflykter beställes vid bokning av resa.