Gotland - en härlig sommarresa!

med boende i "rosornas o ruinernas stad" Visby
5-dagarsresa                           Boka tidigt!
Avresa 14/8                        Fullbokad år efter år!

Gotland är en mytomspunnen ö med unik natur och levande kultur. Vi gör utflykter till Lummelundagrottorna, Fårö, Hoburgsgubben och utforskar naturligtvis den gamla Hansastaden innanför ringmuren. Vi förflyttas i tanken 700 år bakåt i tiden. Visby, även kallad rosornas stad, är placerad på Unescos världsarvslista. Gotland är en fantastisk del av Sverige som måste upplevas!

Program

Dag 1
Efter tidig uppsamling i Skåne fortsätter resan genom Småland. Under morgonen erbjuds det kaffe med ost- och skinksnitt från bussen, innan vi tar färjan från Oskarshamn till Visby. Överfarten tar ca 3 timmar och ombord finns möjlighet att äta lunch. Efter ankomst bekantar vi oss med Visby och dess omgivningar. På eftermiddagen checkar vi in på Scandic Visby, www.scandichotels.com. Middag på hotellet ingår den första kvällen.

Dag 2
Hela dagen anslås till att utforska Visby. På förmiddagen åker vi en guidad stadsrundtur med Lilla Tåget i centrala Visby. Därefter fortsätter vi till fots med guidning  bland rosor, ruiner och andra sevärdheter. Staden är den äldsta i hela Östersjöområdet och grundades redan år 897. Visby var den viktigaste staden inom Hansaförbundet, som härskade runt hela Östersjön. Förutom den välbevarade stadsmuren från 1250, finns här bland annat mer än 200 medeltida byggnader, tretton kyrkoruiner och den vackra domkyrkan Santa Maria. 

Dag 3
Efter frukost åker vi till Lummelundagrottorna och får uppleva den spännande berättelsen om hur allt upptäcktes. Vi guidas i grottan, innan vi åker vidare till Fårösund. Vägfärjan går lugnt och stilla över till Fårö och vårt första stopp blir vid kyrkan. Lunchen idag intas i form av picknick i det gröna (kostnad efter vad som dukas upp). Färden går sedan vidare på smala vägar med utsikt över raukfält, träsk och furuskogar. Med mättade sinnen återvänder vi tillbaka till Visby.
Dag 4
Idag åker vi söderut och första stoppet blir vid skeppssättningen i Gannarve. Lilla och Stora Karlsö skymtar ute i havet, vackert! Nästa besök är på Naturum på Vamlingbo Prästgård som är beläget på det vackra storsudret på Gotlands sydligaste del. Här finns bland annat en modern utställning om Gotlands natur. Sedan fortsätter vi till den kände rauken Hoburgsgubben, belägen på Gotlands sydspets. Vi njuter av utsikten, innan vi fortsätter till Öja socken för ett besök i en av Gotlands märkligaste och största kyrkor. Kyrkan är mest känd för sitt triumfkrucifix och den vackra "Öjamadonnan". Båda är skapade av en fransk träskulptör som i slutet av 1200-talet etablerade en verkstad på Gotland. På eftermiddagen återvänder vi till Visby.

Dag 5
Utcheckning. Lite vemodigt säger vi på återseende till Gotland och njuter av en härlig överfart tillbaka till Oskarshamn. Vi stannar för raster längs resvägen och väntas vara på våra respektive hemorter på eftermiddagen, efter en härlig resa till Sveriges största ö - underbara Gotland!

Pris 7695:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, 4 nätter i dubbelrum inkl frukost, middag dag 1, rundtur med Lilla Tåget, inträden och utflykter enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 3700:-


Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 4175 eller boka här!
 

Fler resor