Nyhet! Haldenkanalen

Med bl a hällristningarna i Tanumshede och Fjällbacka

3-dagarsresa
Avresa 2/6

En härlig vår-resa till vårt grannland Norge. Dag 2 gör vi en intressant stadsrundtur i Halden med lokalguide och därefter stiger vi ombord på en av passagerarbåtarna för en 3 timmars fantastisk kanaltur på Norges äldsta kanal, Haldenkanalen. På ditresan gör vi ett besök vid hällristningarna i Tanumshede och på hemresan stannar vi i idyllen Fjällbacka.
Program
Dag 1
Efter uppsamling går färden norrut utmed Västkusten. Vi gör stopp för fm-kaffe och lunch innan vi kommer fram till Tanumshede. De unika hällristningarna från bronsåldern finns med på UNESCOS världsarvslista och är ett av Sveriges världsarv. Här blir vi guidade runt på klipphällarna innan vi fortsätter till den fina Röd Herregård i Halden. Vi studerar den vackra parkanläggningen och får även en guidad visning inomhus. Efter besöket checkar vi in på centrala Thon Hotel i Halden för 2 nätter med halvpension. Middag
Dag 2
Efter en god frukost hälsar vår lokalguide oss välkomna till Halden och vi får en intressant rundtur i staden. Kl11.00 stiger vi ombord på en av kanalbåtarna som går på Haldenkanalen. Under 3 timmar får vi uppleva vad norsk natur har att erbjuda. Stora sjöar, smala kanaler, höga slussar, öppna ängar och vackra skogar. Fantastiskt! Ombord ingår kaffe med dubbelfralla. På eftermiddagen är vi åter i Halden och har ledig tid innan ännu en middag serveras.
Dag 3
Frukost och inlastning i bussen. Vi åker tillbaka över Svinesundsbron, passerar Strömstad och Grebbestad för att göra ett stopp i idylliska Fjällbacka. Här tillbringade Ingrid Bergman mycket tid och ett torg är uppkallat efter henne. Idag är en annan kvinna känd från Fjällbacka, deckardrottningen Camilla Läckberg. Vi fortsätter söderut och stannar för lunch på ett trevligt ställe. ( ingår i resans pris)
På kvällen är vi åter på resp. avstigningsplatser efter en härlig resa till grannlandet.


avgång 2/6
pris                                                                  4995:-
    
           
                                                         


I resans pris ingår: Bussresa, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, guidad visning på Hällristningarna i Tanumshede, inträde och guidad visning på Röd Herregård, lokalguide i Halden, 3 h kanaltur inkl kaffe o dubbelfralla, lunch dag 3 samt reseledare.

Enkelrumstillägg:                                                            850:-

Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!