Stora Vinresan till Ahr och Pfalz

En ny spännande vinresa till några av Tysklands kända vinområden med flera vinprovningar och 1 ölprovning!

6-dagarsresa
Avresa 28/8

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar för förmiddagskaffe (kaffe och ost- och skinksnittar finns att köpa ombord), innan vi tar färjan från Rödby till Puttgarden. Överfarten tar ca 45 min och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Vi fortsätter förbi Lübeck och gör ett lunchstopp utanför Hamburg (pris 15€ inkl dryck.) Resan går vidare till Hamm för övernattning på Mercure Hotel. Middag ingår.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Vi passerar genom Ruhrområdet och söder om Bonn åker vi in i Ahrdalen, mest känd för sina röda viner, men här produceras även fina vita viner. Vi stannar på Weingut Kloster Marienthal för vinprovning och lunch ( ingår i resans pris). Givetvis ges det möjlighet att inhandla vin med hem. På eftermiddagen är vi framme i nästa vindistrikt Pfalz.  Incheckning på ACHAT Hotel Neustadt. Här bor vi tre nätter med halvpension.

Dag 3
Efter en god tysk frukostbuffé tar vi plats i vår fina buss för att åka till Drottning Silvias födelsestad Heidelberg. Vi börjar med en guidad stadsrundtur där bl a entré till slottet ingår. Lunch på egen hand i den trevliga staden vid floden Neckar. På eftermiddagen gör vi ett besök med vinprovning på Weingut Bauer, innan vi återvänder till vårt hotell. Middag

Dag 4
Frukost. Förmiddagen fri i Neustadt. Efter lunch på egen hand samlas vi för en ny vinprovning av 6 viner hos Winzergenossenschaft Weinbiet.
På eftermiddagen utforskar vi Den Tyska Vinvägen och och stannar i Bad Dürkheim för nästa provning på Weingut Fitz-Ritter. Mot kvällen återvänder vi till vårt hotell i Neustadt. Middag
Dag 5
Frukost och utcheckning. Vi beger oss norrut och passerar bl a Frankfurt innan vi stannar för kafferast. Via Kassel och Göttingen når vi fram till en av Tysklands finaste korsvirkesstäder Einbeck, som dessutom är känd för sin starka och goda Bockbier. Ölprovning och lunch ingår på trevlig restaurang. Därefter fortsätter vi till övernattningshotellet Michel&Friends Hotel på Lüneburger Heide. Middag

Dag 6
Efter resans sista frukost går resan vidare förbi Hamburg. Vi gör stopp för kaffe-och lunch längs resvägen och hinner med lite gränshandel innan vi tar färjan från Puttgarden till Rödby. På kvällen är vi åter i Sverige efter en spännande resa till några av Tysklands mest kända vinområden. Bagaget är fyllt med goda viner!

Pris 8695:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, 5 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 2 luncher, utflykter, inträden, guidningar, 4 vinprovningar och 1 ölprovning samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1300:-


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Bra att veta
Giltigt pass måste medtas samt Vaccinpass
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)
Bagagevikt: 60 kg/person inkl medhavt bagage
Valuta: Euro, bra att ha kontanter med