Sverige Runt 2023

Vår populära rundresa i Sverige!
10-dagarsresa
Avresa 30/6

För sjunde året kör vi nu denna fantastiska resa och hälsar er hjärtligt välkomna ombord! Glittrande sjöar, storstadsliv, höga fjäll och djupa dalar, vänliga människor, rikt kulturliv, god mat och dryck. Vårt vackra land har mycket att erbjuda! Vi upplever den fantastiska, vilda och vackra naturen, lär oss om samelivet och gör många intressanta besök! 

Program

Dag 1
Efter uppsamling följer vi E4:an, stannar för tidigt förmiddagskaffe och fortsätter sedan mot Jönköping. Vi stannar för lunch på egen hand på Diners i Ödeshög. Mätta och belåtna åker vi vidare mot vår vackra huvudstad, Stockholm och inleder med en rundtur innan vi checkar in på centrala Scandic Anglais vid Humlegården. Middag

Dag 2
Frukost och utcheckning. Färden fortsätter norrut genom Uppland och när vi passerat Uppsala kommer vi fram till Gästrikland. Vid Gävle drar vi i handbromsen för förmiddagskaffe, innan vi passerar genom Hälsingland. Norr om Hudiksvall stannar vi för lunch på en trevlig restaurang. På eftermiddagen åker vi längs ostkusten genom Medelpad och kommer fram till Höga Kusten i Ångermanland. Vi gör ett stopp vid Sandöbron där man bland annat kan se minnesmärket efter Ådalskravallerna 1931. Vi fortsätter över den pampiga Höga Kusten bron, där vi tar eftermiddagskaffe. Mot kvällen kommer vi fram till Örnsköldsvik och checkar in på Scandic Örnsköldsvik. Middag.

Dag 3
Vi åker vidare längs vår vackra ostkust och passerar bland annat "björkarnas stad" Umeå. I den lilla kustbyn Ratan gör vi ett förmiddagsstopp och fortsätter sedan genom Västerbotten och Norrbotten. I Skellefteå äter vi lunch på Nordanågårdens Värdshus. Därefter gör vi ett besök i Skellefteås kända kyrkstad "Bonnstan", innan vi åker vidare mot Haparanda. Vi gör en kort paus för eftermiddagskaffe, innan vi via Kalix kommer fram till Haparanda och checkar in på den anrika Stadshotellet. Middag. 

Dag 4
Idag får vi uppleva den vackra Tornedalen på vår väg mot Kiruna. Vi gör ett stopp vid den kända Kukkaloforsen för att titta på sikfisket och få en liten guidad rundtur. Vid Polcirkeln stannar vi för förmiddagskaffe. Framme i Pajala äter vi en god lunch på Hotell Smedjan. Färden fortsätter längs Torneälven och vid Suptallen mellan Vittangi och Svappavara avnjuter vi vårt eftermiddagskaffe. På eftermiddagen gör vi ett besök i kyrkan i Jukkasjärvi och gör även ett stopp vid Icehotel 365, ett ishotell året runt! Obs! Tillkommer: inträde inkl guidning pris ca 300 kr. Mot kvällen kommer vi fram till Kiruna och checkar in på nya hotell Scandic Kiruna för två nätter. Middag.

Dag 5
Dagens utflykt bjuder på otroliga naturupplevelser när vi kör längs Torneträsk till Abisko. Här ges möjlighet att besöka Naturum som visar naturparkens och fjällvärldens växt- och djurliv. De som vill göra en kortare vandring längs Kungsleden stannar kvar i Abisko medan bussen fortsätter till Riksgränsen. Efter fotopaus vid gränsen vänder vi bussen och stannar vid rallarkyrkogården. Bussen hämtar upp de som vandrat på Kungsleden och därefter äter vi vår medhavda picknick (pris efter vad som dukas upp). På återvägen till Kiruna stannar vi för att fotografera den berömda Lapporten. Middag.
Vid klart väder finns möjlighet att se midnattssolen från hotellet i Kiruna.


Dag 6
Frukost och utcheckning. Vi lämnar "världens största kommun" och styr bussen söderut. När vi passerat Malmberget och Gällivare kommer vi fram till Porjus. Här blir vi guidade runt i den nersprängda Expon över Porjus kraftstation. Därefter åker vi vidare till Jokkmokk och äter lunch på egen hand, innan vi besöker fjäll- och samemuseet Àjtte. Söder om Jokkmokk passerar vi på nytt polcirkeln. Incheckning på Hotel Laponia i Arvidsjaur för två nätter. Middag.

Dag 7
Idag gör vi en utflykt längs "silvervägen" till Arjeplog där vi börjar med att åka upp på Galtispouda, varifrån vi har en fantastisk utsikt över sjön Hornavan och fjällen. Därefter besöker vi Silvermuseet med bland annat en unik samling av samiskt silver. På väg tillbaka till Arvidsjaur gör vi ett stopp i ett sameviste där vi får komma i kontakt med renar och lära oss om samernas kultur och arbete, innan vi återvänder till vårt fina hotell Laponia. Middag.

Dag 8
Utcheckning och frukost. Vi vänder bussen söderut igen och passerar bland annat Avaviken, Sorsele och Storuman, innan vi stannar för förmiddagskaffe. Färden fortsätter förbi Vilhelmina och Ångermanälven och i Dorotea gör vi ett lunchstopp. Här får vi även se de kända Nattvardsstatyerna vid kyrkan. Mätta och belåtna åker vi genom Jämtland, stannar för eftermiddagskaffe och framme i Östersund checkar vi in på Frösö Park Hotel på Frösön. Middag

Dag 9
Vi fortsätter genom Jämtland och Härjedalen till Dalarna. Vid lunchtid kommer vi fram till Mora och börjar med att besöka Zorngården, Anders Zorns hem. Lunch på egen hand. På eftermiddagen kör vi till Nils Olssons hemslöjd i Nusnäs, där vi får se tillverkningen av dalahästar. Därefter återvänder vi till Mora och checkar in för övernattning och middag på Hotell Kung Gösta.

Dag 10
Tidig avresa. På resan genom Dalarna passerar vi bland annat Leksand och Borlänge. Sedan njuter vi av Västermanland och Närke, innan vi drar i handbromsen för förmiddagskaffe vid Kopparberg i Västergötland. På Olshammargården avnjuter vi vår sista lunch tillsammans (ingår i resans pris). Vi hinner även med ett besök i den enormt vackra träkyrkan i Habo, innan vi fortsätter hemåt genom Småland. På kvällen är vi åter i Skåne efter en oförglömlig resa genom vårt vackra land!

Pris 13 695:-

I resans pris ingår: Bussresa, 9 nätter i dubbelrum inkl halvpension, besök på sameviste, inträde Àjtte, Silvermuseet och Zorngården, gemensam avslutningslunch dag 10, utflykter och besök enligt program samt reseledare.
Tillkommer: fm kaffe, luncher, em kaffe (kontant betalning)

Enkelrumstillägg: 3400:-


Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!Bra att veta
Kontant betalning för köp ombord på bussen samt luncher utöver priset (SEK)
Bagagevikt 40 kg/person
 

Fler resor