Kofest i St Anton / Österrike

Utflykt till slottet Ambras och en härlig bergstur!
7-dagarsresa
Avresa 14/9

Succéresan varje år!! I Österrike är det många fester i alla småbyar och en gång om året när kossorna ska tas hem från betet på hösten, är det extra trevligt! Alla hjälps åt, det är marknad på gator och torg och korna är vackert utsmyckade med blommor när de kommer tillbaka till byn. Följ med oss och upplev denna traditionella och speciella händelse! Vi bor i St Anton, kanske mest känd som skidreseort, men fantastiskt vacker året runt! Härifrån gör vi en utflykt till Tyrolens huvudstad Innsbruck samt en härlig bergstur  över alperna med hänförande utsikter och picnic!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe, kaffe och ost- o skinksnittar finns att köpa ombord. Framme i Gedser tar vi färjan till Rostock och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé inkl dryck (pris 250 kr, beställes vid bokning). Efter ankomst fortsätter vi söderut förbi Berlin och gör lämpligt stopp för eftermiddagskaffe utmed resvägen. Framme i Dessau checkar vi in på fina Radisson Blu Fürst Leopold. Middag på hotellet.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Vi fortsätter vår resa söderut och passerar bland annat Leipzig och Nürnberg. Stannar för lunch på en trevlig restaurang innan vi passerar München och åker via Garmich-Partenkirchen över Alperna in i Österrike. På eftermiddagen kommer vi fram till St Anton och checkar in för fyra nätter med halvpension på fina Hotel Arlberg. Middag.

Dag 3
Efter frukost gör vi en utflykt till Tyrolens huvudstad, Innsbruck. Vi börjar med att besöka den fina rundmålningen som skildrar det tyrolska upproret 1809 på en 1000 kvm stor duk. Fantastiskt! Vi åker sedan in i centrala Innsbruck för att bl a studera  det berömda "Gyllene Taket". Tid ges för lunch och sightseeing på egen hand  innan vi återvänder till St Anton. Middag.Bra att veta
Giltigt pass måste medtas. Vaccinpass krävs i dagsläget.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt 40 kg/person
Valuta: Euro, bra att ha kontanter med
medtag badkläder-pool på hotellet!

Dag 4
Frukost. Idag är det den stora fest-dagen! Hela dagen tillbringar vi i St Anton och deltager i festligheterna, beundrar kossorna när de passerar genom centrum och firar tillsammans med lokalbefolkningen! Vi får även ett "Joker Card" som ger oss gratis linbaneturer. Mot kvällen samlas vi på vårt hotell för ännu en utsökt middag. 

Dag 5
Frukost Idag gör vi en härlig bergstur. Vi kör på vackra vägar och gör lämpliga utsikts- och fotostopp. Lunchen intar vi i form av en god picnic (pris efter vad som dukas upp). Uppfyllda av naturupplevelser återvänder vi till St Anton och vårt hotell. Middag. 

Dag 6
Det har blivit dags att säga Auf wiedersehen till St Anton och bege oss hemåt igen.Vi gör ett längre stopp för lunch och shopping i medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber. Mot kvällen anländer vi till Fulda och checkar in på Hotel Fulda Mitte för övernattning och middag.

Dag 7
Frukost. Vi fortsätter vår hemresa norrut och passerar under dagen bland annat Hannover och Hamburg. Vi gör lämpliga stopp utmed resvägen för lunch och kaffe. I Puttgarden väntar färjan som tar oss till Rödby, vidare genom Danmark och via Öresundsbron  är vi åter i Sverige efter en upplevelserik och oförglömlig resa till Österrike!

Pris 7795:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1250:-


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!