Kofest i St Anton / Österrike

Utflykt till slottet Ambras och en härlig bergstur!
7-dagarsresa
Avresa 8/9

Succéresan varje år!! I Österrike är det många fester i alla småbyar och en gång om året när kossorna ska tas hem från betet på hösten, är det extra trevligt! Alla hjälps åt, det är marknad på gator och torg och korna är vackert utsmyckade med blommor när de kommer tillbaka till byn. Följ med oss och upplev denna traditionella och speciella händelse! Vi bor i St Anton, kanske mest känd som skidreseort, men fantastiskt vacker året runt! Härifrån gör vi en utflykt till Innsbruck och det vackra slottet Ambras samt en härlig dagstur över alperna med hänförande utsikter!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe, kaffe och ost- o skinksnittar finns att köpa ombord. Framme i Gedser tar vi färjan till Rostock och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé inkl dryck (pris 250 kr, beställes vid bokning). Efter ankomst fortsätter vi söderut förbi Berlin och gör lämpligt stopp för eftermiddagskaffe utmed resvägen. Framme i Dessau checkar vi in på fina Radisson Blu Fürst Leopold. Middag på hotellet.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Vi fortsätter vår resa söderut och passerar bland annat Leipzig och Ulm innan vi åker över gränsen till Österrike. Under dagen gör vi lämpliga stopp för förmiddagskaffe och lunch. På eftermiddagen kommer vi fram till St Anton och checkar in för fyra nätter med halvpension på Hotel Arlberg. Middag.

Dag 3
Efter frukost gör vi en utflykt till Tyrolens huvudstad, Innsbruck. Vi börjar med att besöka slottet Ambras, vackert inbäddad vid de låga kullarna nära Innsbruck. En gång i tiden var detta en medeltida fästning men förvandlades till ett väldigt renässansslott på 1500-talet. Nu är det en spännande och vacker plats med sina konst- och vapensamlingar, rustningar och tornérspelskläder från 1400-talet. Påfåglar hälsar oss välkomna till parken som omger slottet och här kan vi njuta av utsikten över floden Inn. Tid för egna strövtåg och lunch i Innsbruck innan vi återvänder till St Anton. Middag.Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt 40 kg/person
Valuta: Euro, bra att ha kontanter med

Dag 4
Idag är det den stora fest-dagen! Hela dagen tillbringar vi i St Anton och deltager i festligheterna, beundrar kossorna när de passerar genom centrum och firar tillsammans med lokalbefolkningen! Vi får även ett "Joker Card" som ger oss gratis linbaneturer. Mot kvällen samlas vi på vårt hotell för ännu en utsökt middag. 

Dag 5
Idag gör vi en härlig bergstur. Vi kör på vackra vägar och gör lämpliga utsikts- och fotostopp. Lunchen intar vi i form av en god picnic (pris efter vad som dukas upp). Uppfyllda av naturupplevelser återvänder vi till St Anton och vårt hotell. Middag. 

Dag 6
Det har blivit dags att säga adjö till St Anton och Österrike och bege oss hemåt igen. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch. Mot kvällen anländer vi till Fulda och checkar in på Hotel Fulda Mitte för övernattning och middag.

Dag 7
Frukost. Vi fortsätter vår hemresa norrut och passerar under dagen bland annat Hannover och Hamburg. Vi gör lämpliga stopp utmed resvägen för lunch och kaffe. Efter lite gränshandel (om tid ges), väntar färjan i Puttgarden som tar oss till Rödby, vidare över Öresundsbron och på kvällen är vi åter i Sverige efter en upplevelserik och oförglömlig resa till Österrike!

Pris 7595:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 850:-


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
 

Fler resor