Östersjön Runt

Estland, Lettland, Litauen
7-dagarsresa                     2 fullbokade bussar 2019!
Avresa 8/8

Våra närmsta grannländer i öst, Estland, Lettland och Litauen är som oskrivna blad för oss. Efter många år under sovjetiskt förtryck är länderna åter fria och kan visa upp en fantastisk natur och mängder av vackra byggnader! Vi besöker de tre huvudstäderna Riga, Tallinn och Vilnius och även det imponerande slottet Trakai!

Program

Dag 1
Efter uppsamling på morgonen åker vi vidare norrut mot Stockholm. Vi gör lämpliga stopp under dagen för kaffe och lunch. Framme i Stockholm checkar vi in i bekväma 2-bäddshytter på Tallinks färja till Tallinn och avslutar dagen med en god middag ombord.

Dag 2
Frukostbuffé ombord. På förmiddagen är vi framme i Tallinn och börjar med en stadsrundtur i staden. Vi får bl a se Katarina den !!:s slott, Alexander Nevskijkatedralen, Domkyrkan från 1200-talet och Gamla Stan som sägs ha norra Europas bäst bevarade byggnader från medeltiden. Gamla Stan finns även med på Unescos världsarvslista och hela staden andas medeltid. Lite tid för egna strövtåg blir det också, innan vi checkar in på Sokos Hotel Viru för övernattning och middag.

Dag 3
Frukost och utcheckning. Vi lämnar Tallinn för denna gång och tar oss mot Lettland. Framme i Pärnu som sägs vara den vackraste badorten längs kusten, gör vi ett längre lunchstopp. Mätta och belåtna fortsätter vi söderut till Lettlands huvudstad Riga. Incheckning för två nätter på Radisson Blu Hotel Latvija. Middag på hotellet.

Dag 4
Vi ägnar dagen åt Riga som ligger vackert belägen vid floden Daugava. Staden var en gång i tiden en av de största och viktiga Hansastäderna. Vi börjar med en stadsrundvandring då vi bland annat får se Domkyrkan, Nationalteatern, Konserthuset, St Peterskyrkan och Slottet. Resten av dagen och kvällen är fri för egna upptäcktsfärder och middag i denna mysiga stad. På kvällen ges det möjlighet att gå ut och äta på egen hand.

 Dag 5

Vi checkar ut från hotellet efter frukost och beger oss mot Litauen. Vid staden Siauliai stannar vi på Korsberget, en av Litauens mest fascinerande sevärdheter. På berget finns massor av kors i alla möjliga storlekar, former och färger. Därefter fortsätter vi till Vilnius och gör en promenad i Gamla stan som är med på Unescos världslista och helt unik med sina smala gränder och mäktiga byggnader. Stora delar av staden lades i ruiner under 2:a världskriget men ett stort och kostsamt renoveringsarbete har återskapat stadskärnan till sitt ursprungliga skick. Incheckning på Radisson Blu Hotel Lietuva. Middag på hotellet.

Dag 6
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och lastar in i bussen. Vi åker västerut och stannar vid slottet Trakai. Slottet är beläget på en ö i sjön Galvé och började byggas på 1300-talet. Idag är det en av Litauens största sevärdheter. Därefter sätter vi oss i bussen och beger oss till staden Kaunas för lunch på egen hand. Vi åker sedan vidare till Klaipeda och checkar in på DFDS färja till Karlshamn. Middag ombord. 

Dag 7
Frukost ombord. Färjan är framme tidig morgon i Karlshamn  och  vi är åter hemma vid lunchtid  efter en oförglömlig resa runt Östersjön!

Pris 8995:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, vägskatter, EU-moms, 2 nätter i 2-bäddshytt inkl halvpension, 3 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i dubbelrum inkl frukost, inträde till Trakai, utflykter och guidningar enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 3050:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller  boka här!Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)
Bagagevikt 40 kg/person. Bra att ha en mindre väska att ta med till hytten.
Valuta: Euro, bra att ha kontanter med sig.