Portugals höjdpunkter

m Duoro, Porto, Nazaré & Lissabon

På denna resa får du uppleva flera platser som är med på Unescos världsarvslista! Vackra Duorodalen med flodfärd och historiska Evora!
8-dagarsresa
Avresa 30/9

Våra hotell håller hög klass och de är centrala! Utöver intressanta stadsrundturer får vi njuta av fina viner i "Portvinsdalen", äta god lunch vid havet i Nazaré och njuta av underbar natur i Peso da Regua. De sista nätterna bor vi i Belém, Lissabons historiska centrum. Kan det bli bättre?

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron till Kastrup. Flyget avgår kl 10.25 och vi åker med Norwegian. Kl 13.05 landar vi i Lissabon. Här väntar en buss som tar oss vidare till Evora, staden som finns med på världsarvslistan. Vårt fina, centrala hotell Vila Nova de Gaia är beläget endast två minuter från den historiska stadskärnan, Giralda-torget och väl bevarade byggnader från romar- och medeltiden. Hotellets atmosfär är färgad av Alentejokulturen, det muslimska arvet från Al Andalus kungadöme inspirerar inredningen. Här möts vi även av riddarkonst och riddardräkter. Inomhus- och utomhuspooler ger tillsammans med SPA-avdelning möjlighet för skön avkoppling. Här bor vi två nätter. Middag på hotellet.

Dag 2
Efter en härlig frukost träffar vi vår lokalguide för en två timmars rundvandring. Gatorna i Evora bjuder på arkitektur och kultur från romartiden, medeltiden och 1600-talet. Här finns tjugo kyrkor, kloster och massor att upptäcka. Vad sägs om Sao Franciskos Capel dos Ossos? Ett kapell uppbyggt av skallar och ben från 5000 munkar. Lunch på egen hand. På eftermiddagen åker vi till "Vinkorksfabriken" Arte em Cortica för en rundvisning. Här ges tillfälle att handla vackert kork-hantverk med sig hem. Middag på hotellet.

Dag 3
Idag åker vi norrut genom Alentejos soldränkta landskap, som utgör en tredjedel av Portugals yta. Vi passerar den vita staden Estremoz, där traktens vita marmor använts i de vackra husfasaderna och gör lämpligt stopp för lunch. Färden fortsätter in i nästa region Beiras, som sträcker sig från spanska gränsen till havet. Ett av landets högsta berg, Serra de Estrela bjuder på vackra vyer. På bergsängarna betar fåren vars mjölk används till den prisade Serraosten. På eftermiddagen når vi fram till "Portvinslandet" Duorodalen och börjar med en 3,5 tim lång flodtur från Regua till Pinhao. Här får vi njuta av vackert landskap med olivlundar, medeltida byar och vinstockar i prydliga terrassodlingar. På kvällen checkar vi in på Hotel Vila Galé Duoro i Lamego. Middag på hotellet.

Dag 4
Efter en lugn och skön morgon lämnar vi vårt hotell och åker mot vingårdsdistrikten. Druvorna är plockade, pressade och saften vilar nu i stora cisterner. På vingården Quinta da Lixa Monverde får vi prova tre sorters vin tillsammans med en 3-rätterslunch samtidigt som vi njuter av utsikten! Sedan fortsätter vi till Porto, Portugals näst största stad med ca 245 000 invånare. Porto är en vacker hamnstad med vindlande gränder, kakelklädda kyrkor och mysiga portvinskällare. Stadens historiska centrum är med på världsarvslistan och vårt hotell Vila Galé Porto ligger i hjärtat av staden, endast 10 min från den berömda shoppinggatan Santa Catarina. På översta våningen hittar du inomhuspool, gym och jacuzzi ihop med en makalös utsikt över staden. Middag.
Dag 5
Frukost och därefter en härlig 4 tim stadsrundtur med lokalguide. Vi bjuds på vackra vyer, historiska byggnader i katedralkvarteren, en plats som varit bebodd i 3000 år. Från Terreiro da Sé, den stora terrassen, har vi en underbar panoramavy över staden. Ett myller av gatumarknader, trånga gränder, breda avenyer, Duorofloden och mycket annat gör rundturen till en fantastisk upplevelse! Lunch på egen hand och resten av dagen fri för egna strövtåg. Cordoariaträdgården ligger skyddad av det höga tornet "Torre dos Clerigos", både riktmärke och utsiktsplats. Strax intill finns massor av spännande butiker. Kvällen är fri för egna upplevelser. 

Dag 6
Efter frukost och utcheckning åker vi söderut mot nästa region Estremadura/Ribatejo, beläget mellan Tejofloden och kusten. Ribatejo betyder Tejos flodstränder och här ger översvämmade, bördiga marker de bästa förutsättningar för jordbruk och betesmarker för landets tjurar och avelshästar. Atlantens blänkande vatten skymtar då och då. Lagom till lunch kommer vi fram till fiskebyn Nazarés långsträckta vik med gyllengul sandstrand och branta klippor i bakgrunden. Här ska vi avnjuta en 3-rätterslunch på Restaurante Mar Bravo. På menyn står någon form av fiskanrättning. På eftermiddagen åker vi den sista biten fram till Lissabon, Portugals vackra huvudstad. Vårt hotell Vila Galé Opera ligger precis vid Tejofloden, några minuter från Belém och Lissabons historiska centrum. Här finns inomhuspool, turkiskt bad och en bar som lite då och då bjuder på live operamusik! Middag på hotellet.

Dag 7
Lissabon ligger på norra sidan av Tejofloden, 17 km från Atlanten och innerstaden har 550 000 invånare. Men "Grande Lisboa" med omgivande förstäder har 2 miljoner invånare. Stadskärnan heter Baixa och på var sida om denna ligger Alfama och Bairro Alto med smala gränder. Ovanför Alfama vakar den mäktiga borgen "Castelo de Sao Jorge", ett omtyckt promenadområde med fin utsikt. Vi lär känna stadens sevärdheter under en 4 tim lång stadsrundtur, såväl från bussen som till fots. Resten av dagen är fri för egna upplevelser. På kvällen samlas vi för resans sista gemensamma middag på en trevlig restaurang.

Dag 8
Frukost, utcheckning och avresa till flygplatsen för hemresa. Flyget avgår 13.50 och på Kastrup står vår buss och väntar. Vi beräknas landa 18.20 och är åter på respektive hemorter före kl 22.00. Med oss hem har vi många fantastiska minnen från Europas sydvästligaste land Portugal!

Pris 15 000:-

I resans pris ingår: Busstransfers, broavgift, flyg t/r Kastrup-Lissabon, flygskatter, 7 nätter i dubbelrum inkl frukost, 6 middagar, 2 luncher, utflykter enligt program samt reseledare.
Tillkommer: inträden

Enkelrumstillägg: 3500:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Bagagevikt: 20 kg/person samt handbagage 10 kg/person
Valuta: Euro