"Glada Änkan"

på Nöjesteatern i Malmö
1-dagsresa
Avresa 20 november     OBS! Nytt datum!

2020 firar Nöjesteatern 80 år och jubilerar med att sätta upp den klassiska operetten "Glada Änkan"! Den hade premiär för första gången i Wien 1905 och har sedan dess förgyllt världen med sina charmiga karaktärer, sin sorglösa handling och storslagna operettfinaler i snart 120 år!

Handlingen utspelar sig i tidigt 1900-tal i det glada Paris. Den unga, förtjusande och nyblivna änkan Hanna Glawari, spelad av Frida Engström, har lämnat Pontevedro och lever ett lättsamt liv i Paris med beundrare från hela världen. Baron Zeta från hemlandets ambassad har fått i uppdrag att ombesörja att den unga änkan gifter sig med en pontevedrisk herre för att säkerställa att änkans förmögenhet stannar i hemlandet.
Thomas Järvheden gestaltar den vackre, gladlynte greven Danilo Danilovitj. Baronen Zeta anser att greven är den rätte och att det är hans skyldighet mot fosterlandet att gifta sig med änkan. Greven är dock själv inte lika förtjust utan han är en ung man som gärna spenderar nätterna på parisiska nattklubben Maxim i sällskap av nattklubbsägaren Emanuell, spelad av Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson.
Änkan Glawari är inte lätt att få på kroken, varken för den ena eller den andra. Hon är misstänksam och vill ha en man som älskar henne för hennes skull, inte för hennes pengar. Man försöker leta reda på Danilo som övertalas att följa med till den bal som anordnas på ambassaden till änkan Glawaris ära. Danilo möter Hanna och det visar sig att de känner varandra hemifrån. Snart upptäcker Danilo och Hanna att de har något gemensam. Inte helt oproblematiskt finner de varandra i det glada Paris. Men räcker det för giftermål? 

Den 25 september är det premiär för "Glada Änkan" på Nöjesteatern. En klassisk föreställning med musiker från Wien. Inför uppsättningen i Malmö kommer alla föreställningens musikstycken spelas in på plats i Wien med Schönbrunn Festival Orchestra. Tack vare den moderna ljudtekniken kommer föreställningen få känslan av en stor symfoniorkester på plats på teatern!

Program


Uppsamling: Hagestad kl 14.30 - Borrby kiosken kl 14.35 - Skillinge torget kl 14.45 - Simrishamn godsmagasinet kl 15.00 - Gärsnäs järnvägsstation kl 15.15 - Tomelilla järnvägsstation kl 15.35 - Ystad OBS ny påst.plats, Industrigatan vid f d militärparkeringen kl 15.55 - Skurup E65-rasten kl 16.15 - Svedala Circle K kl 16.30 och vidare till Malmö. Vi äter en god middag på en trevlig restaurang innan föreställningen börjar kl 19.00 på Nöjesteatern.

Pris 1295:-

I resans pris ingår: Bussresa och biljett på främre parkett till "Glada Änkan" samt middag.

Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
 

Fler resor