Skotska Trädgårdar med Karl Fredrik på Eklaholm

10 trädgårdar, whiskyprovning & magisk natur
9-dagarsresa
Avresa 16/8 - 2021

Skottland är ett fascinerande och unikt land med sin storslagna, vilda natur, rika kultur och gästvänliga befolkning. På denna resan utforskar vi den södra delen av landet och gör besök på fantastiska trädgårdar som ger inspiration och nya idéer! Naturligtvis gör vi även stopp på whiskydestillerier och får även uppleva en skotsk afton med mat, musik, dans och underhållning!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar för förmiddagskaffe i Danmark (Hagestadkaffe och ost- och skinksnitt finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Rödby. Här tar vi färjan som på ca 45 min tar oss till Puttgarden. Färden går vidare på tyska autobahn och utanför Hamburg stannar vi för lunch (pris 15€). Mätta och belåtna åker vi vidare till Arboretum Neuenkoop, innan vi fortsätter till Leer där vi checkar in på fina Hotel Frisia för övernattning och middag. 

Dag 2
Frukost och utcheckning. Vi fortsätter färden och passerar den holländska gränsen. I Apeldoorn gör vi ett besök i trädgården Het Loo där vi även äter en god lunch (pris för lunchen ca 15 €). Därefter fortsätter vi till färjeläget i Ijmuiden där DFDS färjan till Newcastle avgår kl 17.30. Incheckning i våra bekväma utsides 2-bäddshytter, därefter njuter vi av en gemensam middag på färjan.

Dag 3
Frukost ombord. Vi anländer till Newcastle kl 09.00 och styr bussen mot Inveraray, genom Northumberland nationalpark och passerar gränsen till Skottland. Vi drar i handbromsen vid Kailzie Garden och njuter av rosor, fuchsior och mycket mer! Färden går sedan vidare norrut och vi rundar Glasgow, innan vi kommer fram till Inveraray. Incheckning för två nätter på mysiga spahotellet Loch Fyne Hotel. Middag.

Dag 4
Vi börjar dagen med ett besök på Crarae Garden med fantastisk natur, broar, vattenfall och vi känner hur lugnet lägger sig som ett mjukt täcke över oss. Dagen fortsätter sedan till nästa trädgård, Arduaine Garden där vi hittar spännande växter från bland annat Asien och Sydamerika! Vi avslutar dagen med ett besök på Obans butik där vi har möjlighet att handla deras goda whisky. Mot kvällen återvänder vi till Inveraray och vårt hotell. Middag.

Dag 5
Frukost och utcheckning. Vi åker österut genom den magiska naturen i Trossachs Nationalpark och längs det glittrande vattnet i Loch Tay. Framme i Pitlochry gör vi ett besök på Edradour, ett av Skottlands minsta och mysigaste whiskydestilleri. Här får vi en rundvisning och lär oss om whiskyns historia i Skottland. Besöket avslutas naturligtvis med en provsmakning. Därefter har man lite tid på egen hand i Pitlochry för lunch och kanske lite shopping? Mätta och belåtna fortsätter vi till Explorer´s Garden, en trädgård som hyllar de personer som "jagat" plantor över hela världen och tagit med dom tillbaka till Skottland. Mot kvällen kommer vi fram till Edinburgh där vi checkar in på ett centralt hotell för två nätter. Middag.

Dag 6
Dagen börjar med en stadsrundtur med lokalguide, då vi bland annat får se det pampiga slottet, palatset Holyrood, katedralen St Gile´s, Grassmarket och mycket mer.... Längs huvudgatan The Royal Mile ligger flera gamla hus med spännande historier och på Grassmarket hittar vi ett pärlband med unika, skotska pubar. På eftermiddagen gör vi ett besök på Royal Botanical Garden som har över 100 000 exotiska växter och 10 stora växthus utspritt på 70 hektar! En oas av dofter, färger och former! 
På kvällen får vi uppleva en riktig skotsk afton med god mat, musik och underhållning!
Dag 7
Frukost och  utcheckning. Vi lämnar Edinburgh och kör söderut till plantskolan Kevock för inköp av plantor och lökar för våra trädgårdar där hemma. Näst sista trädgården blir på engelsk mark, Craigside Garden. Vi fortsätter sedan till Newcastle där DFDS färja avgår kl 17.00. Efter incheckning i våra bekväma tvåbäddshytter, samlas vi för en god middag.

Dag 8
Frukost ombord. Vi kommer fram till Amsterdam kl 09.45 och sätter oss bekvämt i bussen för vidare färd norrut. Vi stannar för kaffe och lunch utmed resvägen och framme i Bremen gör vi vårt sista trädgårdsbesök på Botaniska Trädgården, innan vi checkar in på Atlantic Hotel an der Galopprennbahn. Vi samlas för den sista middagen tillsammans där vi kan prata om och smälta alla intryck vi fått under resan! 

Dag 9
Efter frukost och utcheckning åker vi vidare norrut och gör lämpliga stopp utmed resvägen för kaffe och lunch. Framme i Puttgarden väntar färjan som på 45 min tar oss tillbaka till Danmark. Vi åker snabbt över de danska öarna och via Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen, efter en oförglömlig resa till underbara skotska trädgårdar!

Pris 16 995:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgifter, vägskatter, EU-moms, 2 nätter i tvåbäddshytt inkl halvpension, 5 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i dubbelrum inkl frukost, skotsk afton dag 6, alla inträden och besök på trädgårdar enligt program, rundvisning och provsmakning på Edradour samt reseledare Karl Fredrik på Eklaholm.

Enkelrumstillägg: 2900:-


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt 40 kg/person inkl ev inköp
Valuta: Pund