Tyska Vinvägar

Med besök på Bürgerspital Weingut, Glocke Weingut, Winzervereinigung Freyburg-Unstrut och 2 nätter med boende i romantiska Rothenburg ob der Tauber

5-dagarsresa
Avresa 6/10

I hjärtat av Europa mellan Frankfurt och Regensburg hittar vi Franken-ett av de äldsta vinområdena i Europa, vars viner blir mer och mer kända och omtyckta i världen över!
På resan besöker vi 3 vingårdar för rundvisningar och provsmakningar. Naturligtvis ges det även tillfälle att handla vin med hem. Vi bor bl a 2 nätter i den romantiska korsvirkesstaden Rothenburg ob der Tauber, ett av Tysklands största resmål! Följ med oss och upptäck ett vinområde som ännu är "nytt" för svenskarna!


Program

Dag 1
Efter uppsamling fortsätter vi över Öresundsbron, gör ett stopp för kaffe och åker vidare till Rödby. Färjan till Puttgarden tar ca 45 min och ombord finns möjlighet att handla till bra priser.
Utanför Hamburg stannar vi för lunch och mot kvällen kommer vi fram till den fina korsvirkesstaden Hildesheim. Incheckning och middag på IntercityHotel Hildesheim.

Dag 2
Frukost. Vi åker vidare söderut och stannar i Würzbur. Staden ligger längs "den romantiska vägen" och är Frankenområdets huvudstad. Vi gör ett besök på det vackra residenspalatset och därefter lunch på egen hand. På eftermiddagen samlas vi för ett besök på Bürgerspital Weingut vars viner har vunnit många priser världen över. Det är en av Tysklands största och äldsta vingårdar och vi får en rundvisning i tillverkningen innan vi provar 3 sorters vin. Därefter fortsätter vi till Rothenburg ob det Tauber, som är den mest kända medeltidsstaden längs "Den romantiska vägen" och checkar in på Hotel&Gasthof Zum Rappen/Topplerhaus. Middag på hotellet

Dag 3
Efter frukost gör vi en gemensam rundvandring i gamla stan som ligger endast 5 min gångväg från vårt hotell. Runt staden löper en stadsmur och innanför den tar man steget tillbaka till medeltiden. Här finns massor av fantastiska byggnader och monument! Hela eftermiddagen är fri för att utforska denna vackra stad! Mot kvällen samlas vi på hotellet för att gemensamt gå till Glocke Weingut&Hotel för att prova 6 sorters viner och äta en god middag.
Dag 4
Frukost. Vi säger på återseende till Rothenburg och stannar på lämpliga ställen för kaffe och mat. På eftermiddagen gör vi ett besök på Winzervereinigung Freyburg-Unstrut strax söder om Leipzig.Vi fortsätter sedan till Dessau för incheckning och middag på fina Radisson Blu Fürst Leopold Hotel, www.radissonblu.com.

Dag 5
Stor frukostbuffé. Färden fortsätter förbi Berlin och i Rostock passar vi på att göra lite gränshandel, innan vi tar färjan till Gedser i Danmark. Ombord finns möjlighet att njuta av en god, dansk buffét inkl öl, vin el vatten samt kaffe. OBS beställes vid bokning av resan. Pris 275 SEK. Via Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen, efter en härlig vinresa med många vinflaskor i bagaget!

Pris 7 995:-

I resans pris ingår: Buss-och båtresor, broavgifer, vägskatter, 3 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i dubbelrum inkl frukost, vinprovning dag2, rundvandring i Rothenburg ob der Tauber, inträde o guidning Residenzpalats, vinprovning och middag dag 3,rundvisning och vinprovning dag 4 samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1200:-

Med reservation för kurrs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!Bra att veta
Giltigt pass måste medtas. 
Bagagevikt 40 kg/person. 
Valuta: SEK för inköp ombord på bussen, Euro
 

Fler resor