Dubrovnik & Montenegro

Nyhet 2021! Intressanta utflykter till Adriatiska Havets smultronställen!
8-dagarsresa
Avresa 5/10

Känn historiens vingslag under denna intressanta resa till Kroatiens största turistort Dubrovnik och det fantastiska lilla landet Montenegro! Under resan gör vi utflykter till bland annat Kotorbukten, Europas sydligaste fjord, den vackra nationalparken Skadar och den lilla staden Cavtat. Dessutom gör vi härliga båtturer till Perest och "Lady of the Rocks", de vackra Elafitiöarna och på Skadar Lake. Observera att vi har engelsktalande guider med oss på alla utflykterna men vi har naturligtvis en egen reseledare med oss också under hela resan. 

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron till Kastrup. Austrian Airlines flyg avgår kl 10.05 och via en mellanlandning i Wien, landar vi i Dubrovnik kl 14.15. Här väntar en buss som tar oss vidare till Montenegro och Becici. Här checkar vi in för fyra nätter med halvpension på det fyrstjärniga Hotel Montenegro Beach Resort. Det lilla landet Montenegro består av allt från långa stränder till nationalparker och mysiga små städer men domineras av bergslandskap. Här är en behaglig temperatur under vår och höst (ca 20 grader i både luft och hav). Det blir ett allt större turistmål men än så länge är prisnivån ganska låg. Middag på hotellet.

Dag 2
Idag bekantar vi oss med Becici på egen hand. Vårt hotell ligger precis vid den fina stranden och hotellet har en egen privat strand där solstolar, parasoll och badlakan ingår. Det finns även ett härligt poolområde på hotellet. Längs stranden går det en lång strandpromenad som går ända in till Budva, en av de mest populära turistorterna. Innanför ringmuren i Budva finns många historiska sevärdheter med gamla kvarter som bjuder på smala gränder och vacker arkitektur. Middag på hotellet.

Dag 3
Idag gör vi en utflykt till Kotorbukten som är känd som Europas sydligaste fjord. Här finns fina stränder, kristallklart vatten, gröna öar, vattenfall och idylliska medeltidsstäder. Vi börjar med att åka till Perest, en pärla utmed vattnet med gammal arkitektur. Många länder har krigat för att få styre över Perest på grund av sitt strategiska läge och det har bland annat tillhört både Serbien, Italien, Ungern, Frankrike och Österrike. Från Perest gör vi en båttur till "Lady of the Rocks", en väldig omtalad och populär liten ö med i stort sett bara en kyrka byggd helt i sten. Hela ön är uppbyggd för hand och det finns en spännande legend som berättar hur det gick till....
Vi fortsätter sedan till Kotor som är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska Havet och finns med på Unescos världsarvslista. Runt staden finns ett pärlband med befästningar som har skyddat staden genom alla krig. Här finns bland annat stadsmuren, stadsportar och vallgravar. Vi gör ett besök i den vackra katedralen St Tryphon som byggdes redan 1166 men förstördes nästan helt vid den förödande jordbävningen i Montenegro 1979. Sedan dess har den omsorgsfullt byggts upp igen till sin forna prakt. Mot kvällen återvänder vi till Becici och vårt hotell. Middag.

Dag 4
Idag åker vi iväg på en heldagsutflykt till nationalparken Skadar. Skadarsjön är formad som en delfin och är den största sjön på Balkan som gränsar till både Montenegro och Albanien. Vi gör en härlig båttur och får uppleva det rika växt-, djur- och fågellivet runt sjön. I den lilla byn Virpazar åter vi en god lunch och på sena eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag.

Dag 5
Frukost och utcheckning. Vi lämnar Montenegro och tar oss över gränsen till Kroatien igen. Framme i Dubrovnik möter vi vår lokalguide som tar oss med på en rundtur i staden. Dubrovnik är kanske den främsta turistdestinationen i Kroatien och är omgärdad av en sex meter tjock stadsmur. Här finns en gammal stadskärna och dess historiska delar är med på Unescos världsarvslista. Den klassas som en av världens tio bäst bevarade medeltidsstäder. 


De främsta turistattraktionerna i staden är ringmuren med anor från 1100-talet, fästningarna Minceta och St Johannes och stadsportarna Pile och Ploce. Här finns en mysig gågata och många mindre torg. Efter rundturen checkar vi in på Valamar Hotel för tre nätter med halvpension. Det fina hotellet ligger nära både strand och centrum och har även ett härligt poolområde. Middag.

Dag 6
Idag blir det en heldagsutflykt till Elafitiöarna. Vi gör en härlig båttur på 6 timmar inkl lunch och 1 glas vin. Elafitiöarna består av fem öar och oräkneliga småöar, klippor och skär som ligger strax utanför Dubrovnik. Öarna Kolocep, Lopud och Sipan är bebodda medan Jakljan och Olip inte har några invånare. Sipan är den största ön och ett riktigt semesterparadis dit kroaterna vallfärdade redan på 1500-talet. Lopud är den näst största och den mest blomstrande ön. Här hittar man långa sandstränder och azurblått hav. Det finns även 36 kyrkor och tempel och en botanisk trädgård. Här finns inga bilar utan det är cykel eller golfbil som gäller. Kolocep kallas för den gröna ön med barrträd, citrus- och olivträd. Den har bara 100 invånare och ligger närmast Dubrovnik. Efter den härliga båtturen återvänder vi till hotellet. Middag.

Dag 7
Efter frukost åker vi på en utflykt till vingården Crvik Vinarija där vi får prova 3 sorter av det goda kroatiska vinet. Därefter fortsätter vi till Cavtat, en lite stad med en lång och rik historia. Den grundades ursprungligen av grekerna på 600-talet f.Kr under namnet Epidarus. Det är en plats som är lätt att tycka om med den gamla stan som rymmer renässanspalats, romerska lämningar och blanknötta kullerstensgränder. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Dubrovnik och vårt hotell och på kvällen samlas vi för vår sista gemensamma middag.

Dag 8
Sovmorgon, frukost och utcheckning. Vi packar in i bussen och åker till flygplatsen för hemresa. Austrian Airlines avgår kl 15.00 och via mellanlandning i Wien, landar vi på Kastrup kl 19.20. Här väntar vår buss på oss för att ta oss via Öresundsbron tillbaka till Sverige. Vi är åter på våra respektive hemorter före 22.00 med bagaget fyllt med upplevelser från fantastiska Dubrovnik och Montenegro!

Pris 13 500:-

I resans pris ingår: Busstransfers, broavgift, flyg Kastrup-Dubrovnik t/r i ekonomiklass, 7 nätter i dubbelrum inkl halvpension, alla utflykter, båtturer och inträden enligt program, lunch dag 4, lunch på båtturen dag 6, vinprovning dag 7 samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 2000:-

Med reservation för kurrs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Bagagevikt 23 kg/person. Handbagage 8 kg/person
Valuta: Kuna i Kroatien och Euro i Montenegro
 

Fler resor