Norge

med Bergensbanen & fjordupplevelser

Rundresa i södra Norge med bl a Oslo och Bergen
5-dagarsresa
Avresa 7/8

Under årens lopp har vi haft många olika resor till vårt vackra grannland Norge! Denna resa går till nya upplevelser med bland annat tågresan Bergensbanen från Geilo till Voss och en fantastisk båtresa på fjordarna Näröyfjorden och Aurlandsfjorden! Dessutom bekantar vi oss med städerna Oslo och Bergen och får uppleva den fantastiska norska naturen!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare längs västkusten och stannar på Hallandsåsen för förmiddagskaffe (Hagestadkaffe och ost- och skinksnittar finns att köpa ombord). Under dagen passerar vi Göteborg och vid Strömstad åker vi över gränsen till Norge. Vi åker längs med den vackra Oslofjorden och checkar in på Scandic Sjölyst i Oslo. Middag.

Dag 2
Vi börjar med en guidad stadsrundtur med lokalguide, både med buss och till fots, i Oslo då vi bland annat får se paradgatan Karl Johann, Rådhuset, Operahuset och det vackra slottet. Därefter säger vi adjö till Oslo och åker vidare nordväst genom Hallingdal, förbi Hönefoss och kommer fram till Geilo mot kvällen. Incheckning på Geilo Hotel. Middag.

Dag 3
Efter en god frukost stiger vi ombord på Bergensbanen. Vi får njuta av spektakulära vyer på turen mellan Geilo och Voss. Banan har av många järnvägsentusiaster klassats som världens vackraste järnväg. Hela sträckan går från Hönefoss till Bergen, över högfjällsplatån Hardangervidda där den når sin högsta punkt 1237 m över havet. Härifrån har vi en fantastisk utsikt! Framme i Voss väntar vår buss som tar oss vidare till Bergen där vi har tid för lunch på egen hand, innan en lokalguide möter oss på eftermiddagen. Vi gör en intressant rundtur i Bergen som är Norges näst största stad och får bland annat se Håkonshallen, Johanneskyrkan och 
och området Bryggen med sina vackra trähus som är med på Unescos världsarvslista. Därefter checkar vi in på Hotell Hordaheimen för övernattning och middag.

Dag 4
Frukost och utcheckning. Vi lämnar Bergen och åker längs med vackra fjordar till Gudvangen. Här väntar en båtresa genom Näröyfjorden och Aurlandsfjorden till Flåm. Under ca 2 timmar njuter vi av den fantastiska naturen och framme i Flåm väntar vår buss. Vi åker genom Laerdalstunneln och Hemsedalsfjella och kommer fram till Jevnaker för incheckning på Thorbjörnrud Hotell. Middag.

Dag 5
Vi fortsätter vår resa hemåt längs Tyrifjorden, rundar Oslo och vid Svinesund är vi åter i Sverige. Färden går vidare söderut längs vår vackra västkust, förbi Göteborg mot Malmö. Vi stannar för kaffe och lunch utmed resvägen. På sena kvällen är vi åter i Skåne uppfyllda av den fantastiska naturen vårt grannland visat upp!

Pris 7995:-

I resans pris ingår: Bussresa, vägskatter, bro- och tunnelavgifter, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, tågresa Bergensbanen från Geilo till Voss, båtresa på Näröyfjorden och Aurlandsfjorden, lokalguide i Oslo och Bergen samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1850:-


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Bra att veta
Giltig id-handling måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Valuta: Norska Kronor
Bagagevikt: 40 kg/person
 

Fler resor