Musikalen
"Everybody is talking about Jamie"På Malmö Opera
1-dagsresa
Avgång 19/9


Jamie är skolans udda fågel, en kille som fantiserar om att bli dragshowartist. Hur ska han hitta modet att gå sin egen väg? Och hur vet man vem man egentligen är? Publikfavoriten Oscar Pierrou Lindén gör rollen som Jamie och Loa Falkman som Hugo i en musikal om drömmar och identitet, baserad på en sann historia. 
Att vara gay är inte lätt i en grå arbetarstad. Och det blir inte lättare när ens stora dröm är att bli dragqueen. Skolan känns urtrist, men i sina dagdrömmar är Jamie stjärna i en underbar färgsprakande show!
Jamie har det bra hemma med sin mamma som stöttar i vått och torrt. Han har också sin bästa vän, pluggisen Pritti och klarar ganska bra att stå upp emot klassens retsticka Dean. Men han har en tagg i hjärtat-en frånvarande pappa som inte vill ha nånting med sin "omanlige" son att göra.
Examensbalen närmar sig och Jamie vill inget hellre än att gå dit i en vacker klänning-om han vågar. I en affär för dragshowkläder träffar han Hugo, en åldrad dragqueendiva, som blir hans mentor och öppnar upp den värld som Jamie bara drömt om. Hugo får också Jamie att förstå att dragshow inte bara handlar om glitter och glamour. Han berättar om HBTQ-rörelsens historia och en lång och hård kamp som i grunden handlar om rätten att få vara sig själv. Just som Jamie tar sina första, stapplande steg som dragshowartist börjar allt gå åt skogen. Lärarna förbjuder honom att gå på avslutningsbaren i drag och hans pappa sviker totalt. I sin ilska och förvirring lyckas Jamie såra både Pritti och sin mamma. Ensam måste han rannsaka sig själv och hitta svaret på frågan: Vem är han egentligen?
Musikalen är inspirerad av dokumentärserien Jamie: Drag  Queen at 16 från brittiska BBC. I serien fick tittarna följa Jamie Campells liv och hans kamp för att överkomma fördomar och till slut leva ut sina drömmar som dragqueen.

Program

Vi kör från Hagestad kl 15.20 - Borrby kiosken kl 15.30 - Skillinge torget kl 15.40 - Simrishamn godsmagasinet kl 16.00 - Gärsnäs järnvägsstation kl 16.15 - Tomelilla järnvägsstation kl 16.35  - Ystad OBS ny påst.plats, Industrigat vid f d militärparkeringen kl 16.55 - Skurup E65-rasten kl 17.15 - Svedala Circle K kl 17.30 vidare till en trevlig restaurang för att äta en god middag inkl lättöl el vatten samt kaffe med liten kaka.
Därefter åker vi med bussen till Malmö Arena.
Showen börjar kl 20.00

 


Pris och avgång

19 september


Pris 1495:-

I resans pris ingår: Bussresa, biljett på mittparkett till föreställningen "Everybody´s talking about Jamie" samt Operatallrik.

Med reservation för prisändringar och omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 4175 eller boka här!
 

Fler resor