Skidresa till Italien

Val di Fiemme - Predazzo

Vecka 8 - 2023               Klassiker! Fullbokad varje år!
9-dagarsresa                  
Avresa 17/2 

Redan nu kan du boka dig till v 8 2023. Vi bor på Hotel Touring (www.touring-predazzo.com) som är ett mycket bra, centralt 3-stjärnigt hotell i den charmiga staden Predazzo. På hotellet finns bland annat restaurang, bar, tv-rum, lounge, bastu, spa och solarium. Alla rum är utrustade med dusch/bad, wc, telefon och tv.

På 10 minuter tar "Lilla Tåget" oss till det fantastiska skidområdet Latemar (www.latemar.it) med massor av härliga välpreparerade pister! 
Val di Fiemme/Obereggen består av 53 liftar, 80 nedfarter och 140 km preparerad pist. Ett fantastiskt skidområde med mycket att upptäcka och uppleva!
Val di Fiemme ingår även i det mer välkända Dolomiti Superski (www.dolomitisuperski.com) som består av totalt 12 olika dalar, 40 byar och smått ofattbara 1180 km pist med totalt 460 liftar!
Ett av världens största skidområde!
Vi fortsätter med succén skidsafari - 3 dagar kör vi med vår egen buss till olika skidområden som ingår i Dolomiti Superski!

Program

Fredag
Uppsamling på förmiddagen och vidare över Öresundsbron. Därefter går resan via de danska öarna till färjeläget i Danmark. Kl 15.00 avgår färjan till Rostock. Ombord finns möjlighet att äta en god buffé (275 kr, beställes vid bokning av resa) och handla till bra priser. Sedan åker vi på tyska autobahn och gör lämpliga stopp för kaffe och mat. Efter kvällsrasten släcker vi ner i bussen och somnar skönt i de komfortabla stolarna. Bussen köres av 2 rutinerade yrkesförare och stannar under natten endast för förarbyte.

Lördag
På morgonen är vi framme i Predazzo. Vi lastar in väskorna, äter en god frukost på hotellet (ingår) och fixar skidutrustning. De förbeställda liftkorten ligger på hotellet så redan på förmiddagen kan vi vara ute i de härliga pisterna! På eftermiddagen får vi våra rum och på kvällen njuter vi av veckans första middag och av att vara i Bella Italia!

Söndag - Torsdag
Underbar skidåkning i välpreparerade pister! Sol och snö varvat med god mat och trevlig gemenskap. 3 dagar under vår vistelse åker vi med vår egen buss till olika skidområden. En dag till Canazei för att åka runt berget Sella Ronda www.sella-ronda.info, och en dag åker vi till skidområdet San Pellegrino www.bergfex.com/passo-pellegrino-fassatal. Givetvis åker vi även en dag till skidområdet Cermis i Cavalese. Fantastiskt!

Fredag - Lördag
Observera att vi har våra rum hela fredagen och kan njuta av skidåkning även denna dag. På kvällen äter vi sista gemensamma middagen på hotellet och därefter sätter vi oss bekvämt i bussen för att styra hemåt. Vi gör ett kort stopp utmed resvägen för kvällstoalett och under natten gör vi stopp endast för förarbyte och anländer till färjeläget i Rostock på morgonen. Färjan avgår kl 09.00 och ombord finns möjlighet att äta en god frukostbuffé (pris 200 kr, beställes vid bokning av resa). Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på eftermiddagen efter en härlig skidsemester i "Bella Italia"!

Priser/person
Dubbelrum      8500:-
Trebäddsrum   7900:-
Fyrbäddsrum   7200:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgifter, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension fr o m frukost dag 2 t om middag dag 8.

Tillval: Liftkort Val di Fiemme/Obereggen 5 + 2 dagar
Vuxen                                         ca 332  €
Junior                                          ca 233 €
Senior                                         ca 298 €
Barn 3-8 år       fritt skipass  tillsammans med 1 st vuxen

OBS! 2022 års priser. Ska beställas vid bokning av resa!
(5+2 innebär att man får åka 2 dagar utanför områdena Val di Fiemme/Obereggen om man vill)

Enkelrumstillägg: 1800:-


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.


Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Bra att veta
Giltigt pass måste medtas ev vaccinpass.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person. 1 resväska, 1 par skidor och 1 par pjäxor/person.
Liftkort samt bufféer ombord beställes vid bokning av resa.
 

Fler resor