Italienska Vinvägar 

Med Bardolino, Valpolicella, Garda och Piemonte
10-dagarsresa
Avresa 23/9 - 2022

Succé! Nu ännu bättre med 1 dag extra! En fantastisk rundresa till olika vindistrikt i norra Italien! Vi besöker bland annat vingårdar i Bardolino, Tommasi, Asti, Garda och Barolo i Piemonte. Dessutom provar vi choklad och tryffel i Alba. Vi insuper det vackra italienska landskapet och fyller resväskan med fantastiska minnen, vinflaskor och upplevelser!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett fikastopp i Danmark då vi erbjuder ost- och skinksnittar och Hagestadkaffe, innan vi fortsätter till Gedser. Färjeöverfarten till Rostock tar knappt 2 timmar och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé inkl dryck (pris 250 kr, beställes vid bokning av resa). Vi fortsätter genom Tyskland och mot kvällen kommer vi fram till vårt fina övernattningshotell Radisson Blu, Halle-Merseburg. Middag.

Dag 2
Dagen börjar med en stor och rejäl frukostbuffé, innan färden går vidare genom Thüringen, Bayern och in i Österrike. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch. På sena eftermiddagen checkar vi in på Alphotel Innsbruck i Innsbruck. Middag.

Dag 3
Vår resa fortsätter över Europabron och Brennerpasset in i Italien och redan vid lunchtid kan vi njuta av underbara Gardasjön. Vi börjar med ett besök i Riva del Garda, den största staden vid sjön. Lunch på egen hand, därefter vinprovning på trevlig vingård. Givetvis passar vi på att inhandla lite goda viner innan vi följer Gardasjön till staden Malcesine. Incheckning på Hotel Majestic Palace. Här bor vi 3 nätter med halvpension.

Dag 4
Efter en lugn och skön morgon åker vi längs Gardasjöns östra sida och får njuta av pittoreska byar, vacker grönska och ett glittrande vatten. I Bardolino besöker vi Museo dell´olio de Oliva och går en rundtur genom produktionen som avslutas med en provsmakning av Balsamicovinäger, olivoljor, tapenade m m. Efter denna uppvärmning av smaklökarna är det dags för vinprovning (4 sorter) och en liten, kall lunch på Azienda Agricola Cá Bottura. Eventuella inköp av vinflaskor lastas in i bussen, innan vi åker tillbaka till Malcesine. Resten av dagen är fri för bad och shopping. Middag.

Dag 5
Idag åker vi till Pedemonte, hjärtat i Valpolicella och besöker familjen Tommasis vingård. Odlingarna ligger på vackert, böljande kullar och druvorna som växer här förädlas fram till prestigefyllda viner som Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella Classico med flera. Här får vi en rundvisning, tre sorters vinprovning och givetvis möjlighet att handla flera flaskor som vi enkelt lastar in i vår buss. Därefter återvänder vi till Malcesine och vårt hotel Majestic Palace. Middag.

Dag 6
Efter frukost och utcheckning lämnar vi  Venetodistriktet. Vi säger på återseende till Gardasjön och Dolomiterna och styr mot Piemonte, nästa region som är känd för sina goda viner, spektakulära berg och sitt mångfacetterade kök. Landskapet är präglat av böljande kullar och milslånga vinodlingar. I Asti som ligger mitt i Italiens främsta vinregion, stannar vi på vingården Cascina Desderi för rundvisning och vinprovning av fem sorters vin och en härlig lunch därtill. En tur bland medeltida byar och böljande kullar avslutar besöket i Asti. Mot kvällen checkar vi in på Hotel Cavalieri Bra för två nätter. Middag.
Dag 7
Idag åker vi till Alba, en stad som är ett absolut måste för alla finsmakare och räknas som hjärtat i Piemonte. Här framställs den finaste vita tryffeln och den bästa chokladen. Det är här som Ferrero Rocher och Nutella kommer från. Alba är också känd som staden med hundra medeltida torn och atmosfären är en upplevelse. Vi inleder med en rundvisning och provsmakning av såväl tryffel som choklad på Tartufe Langhe. Sedan ges det tid att på egen hand bekanta sig med Albas charmfulla centrum och kanske avnjuta en pizza på någon mysig restaurang? Eftermiddagen fortsätter med vinprovning inkl ost och grissini på vingården Brezza Giacomo e Figli Barolo. Här får vi uppleva hur det världsberömda Barolovinet tillsammans med aromatiska ostar smeker våra smaklökar samtidigt som vi njuter av den vackra miljön. Kan det bli bättre? Tillbaka på hotellet samlas vi till middag den sista kvällen i Italien.

Dag 8
Frukost och utcheckning. Vi åker norrut förbi Milano och får uppleva vackra alpvägar förbi Lugano och Vaduz, innan vi kan ana Bodensjön och kommer sedan in i tyska delstaten Baden-Würtenberg. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch, innan vi på sena eftermiddagen checkar in på centrala Hotel Maritim i Ulm. Floden Donau ger karaktär åt staden som fick sina rättigheter redan år 1165. Under 1400-talet var Ulm en av Europas rikaste städer och detta märks inte minst på världens högsta kyrktorn på 161,50 meter. Sevärt är även det fina gamla torget med rådhuset och dess gastronomiska ur. Efter incheckning samlas vi för en god middag på en restaurang i gamla stan.

Dag 9
Vi njuter av en stor, härlig frukostbuffé, innan vi lastar bussen och fortsätter längs romantiska vägen och gör ett förmiddagsstopp i medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber. Den fina stadsmuren omger de gotiska katedralerna och en mängd gavelhus lockar till en liten promenad, innan vi åker vidare upp genom Baden-Würtenberg och in i själva hjärtat av dagens Tyskland som är Hessen. I Kassel ligger vårt sista övernattningshotell Wyndham Garden. Middag.

Dag 10
Sista frukostbuffén för denna gång innan vi packar in i bussen för att ta oss den sista biten hem. I Niedersachsen passerar vi Hildesheim, Hannover och i höjd med Hamburg stannar vi för lunch innan vi tar oss den sista biten upp till Puttgarden. Vi passerar genom de danska öarna och via Öresundsbron är vi åter på svensk mark efter smakrika upplevelser i underbara Italien!

Pris 13 995:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgift, vägskatter, EU-moms, 9 nätter i dubbelrum inkl halvpension, rundtur och olivoljeprovning Museo dell´olia de Oliva, vinprovning dag 3 och 4, lunch dag 4, rundtur och provsmakning Tommasi, vinprovning och lättlunch dag 6, rundvandring och provsmakning tryffel och choklad i Alba, vinprovning inkl ost och grissini dag 7 samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 3000:-


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord (SEK)
Bagagevikt 40 kg/person
Valuta: Euro, bra att ha kontanter med sig
 

Fler resor