Holland

Blommor, träskor, ostar, kanaler m m....

5-dagarsresa
Avresa 18 och 25/4

Holland om våren är en härlig upplevelse för alla blomsterälskare, men här finns mycket mer att njuta av! På denna innehållsrika resa har vi valt ut några av de största sevärdheterna. Vi besöker den vackra blomsterparken Keukenhof, får se ost- och träskotillverkning, den imponerande rundmålningen Panorama Mesdag, mysiga Amsterdam och det fantastiska Blomstertåget (Madurodam den 25/4)! Tveka inte att boka plats på vår populära vårresa!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe, innan vi fortsätter till Rödby. Här tar vi färjan till Puttgarden och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Vi stannar för lunch i närheten av Hamburg och på eftermiddagen kommer vi fram till Leer och checkar in för övernattning på Best Western Hotel Frisia, www.hotel-frisia.de. Middag.

Dag 2
Frukostbuffé. Vi stiger ombord på bussen och åker mot den holländska gränsen och världens åttonde underverk - den 30 km långa Afsluitsdijkvallen, www.afsluitdijk.org. Genom denna har holländarna inhägnat havsviken och bildat insjön Ijsselmeer och på så vis vunnit ca 6200 kvm2 landyta. Vi gör ett stopp vid Volendam för att se ost- och träskotillverkning och fortsätter sedan till charmiga Amsterdam. Hela eftermiddagen är fri att spendera på egen hand, kanske besöka något av stadens alla intressanta museum? Vi arrangerar en båttur på kanalerna för de som önskar (beställes vid bokning av resa, 100 kr). Mot kvällen samlas vi på bussen och åker till Best Western Plus Amedia Hotel för incheckning, www.bestwestern.com. Middag.

Dag 3
Frukostbuffé därefter börjar vi dagen med att besöka världens största blomsterauktion i Aalsmeer, www.floraholland.com. Dagligen lämnar ca 2000 lastbilar auktionen med blommor till hela Europa! Eftermiddagen tillbringar vi i blomsterparken Keukenhof med alla hyacinter, narcisser och tulpaner, www.keukenhof.nl. Fyllda av inspiration och upplyfta av underbara dofter, återvänder vi till vårt hotell. Middag.

Dag 4
Frukost och utcheckning. Vi åker med bussen till Haag och studerar den imponerande rundmålningen Panorama Mesdag, www.panoramamesdag.com. Därefter får vi njuta av det fina blomstertåget med massor av blomstersmyckade vagnar, drillflickor och musikkårer. En otrolig upplevelse! www.bloemencorso.info. (På avgången 25/4 besöker vi det fantastiska Madurodam som visar Holland i miniatyr! www.madurodam.nl, istället för blomstertåget). På eftermiddagen lämnar vi Holland och passerar gränsen till Tyskland. I Bramsche checkar vi in för övernattning och middag på Hotel Idingshof, www.idingshof-hotel-bramsche.de.

Dag 5
Vi fortsätter vår resan hemåt och tar oss tillbaka till Puttgarden. Under dagen gör vi lämpliga stopp utmed resvägen för lunch och kaffe. Via färjan till Rödby och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en oförglömlig Hollandsresa!

Pris 5995:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter enligt program, inträde till Keukenhof, blomsterauktionen, Madurodam (25/4) och rundmålningen, besök hos ost- och träskotillverkare samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1400:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor