Vancouver med Alaska-kryssning


Vancouver, Hubbard Glacier, Juneau & Ketchikan!
11-dagarsresa
Avresa 6/9 - 2019


Nyhet 2019! En fantastisk 8-dagarskryssning i Alaska! Vi flyger till Vancouver där vi har två nätter på hotell och gör en guidad stadsrundtur. Sedan väntar det exklusiva kryssningsfartyget Celebrity Eclipse på att ta oss med på en oförglömlig resa!
Vi kommer att få se ett spektakulärt natur- och djurliv längs med resan! Vissa dagar kryssar fartyget långsamt genom fjordarna för att sedan lägga till i olika orter, t ex huvudstaden Juneau och Ketchikan, känd som "laxens världshuvudstad". En dag kryssar vi genom Hubbard Glaciär, fylld till brädden med isflak och fartygets specialguider kommer att berätta om allt längs vägen!
Missa inte detta tillfälle att få en upplevelse för livet!

Program

Dag 1, 6 sept
Bussen hämtar upp på respektive påstigningsplatser och kör oss via Öresundsbron till Kastrup där vi flyger med Lufthansa till Vancouver (en mellanlandning). Framme möter en buss och vår engelsktalande lokalguide oss och kör oss till Metropolitan Hotel Vancouver. Hotellet ligger centralt i "downtown" och vi checkar in för 2 nätter.

Dag 2, 7 sept
Frukost på hotellet. Vår lokalguide möter oss för en rundtur i Vancouver. Vi får bl a se Stanley Park med sina fantastiska stränder och utsikter, den berömda Totem Pole Display på Brockton Point, Kanada Place, Granville Island med sin berömda marknad och historiska Gastown, Vancouver äldsta stadsdel med 1800-talsbyggnader, kullerstensgator och gömda gränder. Resten av dagen och kvällen är fri för egna upptäcktsfärder.

Dag 3, 8 sept
Frukost och utcheckning. Vår buss hämtar oss och kör oss till färjeterminalen i Vancouver där vi checkar in på Celebrity Cruises exklusiva fartyg Eclipse. Självklart har vi utsides dubbelhytter med balkong och inklusive Classic dryckespaket! Varje dag ingår helpension, dvs frukost, lunch och middag. Även hamnavgifter och dricks är inkluderat ( även om dricks i slutet av kryssningen är väldigt uppskattat). Varje kväll njuter vi av goda 3-rättersmiddagar i den vackra restaurangen. Vi lämnar Vancouver kl 17.00.

8/9      Vancouver                                 avresa 17.00
9/9      Cruising
10/9   Icy Strait Point, Alaska               15.30 - 22.00
11/9   Hubbard Glacier (ombord)         10.30 - 14.30
12/9   Juneau, Alaska                           07.30 - 20.00
13/9   Ketchikan, Alaska                       14.00 - 20.30
14/9   Cruising
15/9   Vancouver                                   ankomst 07.00


Bra att veta:
Pass måste vara giltigt minst 6 mån efter hemkomst.
Passkopior ska skickas till oss senast 1 aug.
Bagagevikt: 1 incheckat bagage á 23 kg samt 7 kg handbagage per person.
Inresetillstånd krävs (vi skickar ut info om detta).
Dag 4-9, 9-14 sept
Under kryssningen har vi några dagar då vi kryssar långsamt genom fjorderna i Alaska och njuter av den spektakulära naturen! Har vi tur så får vi följe av några valar som gärna visar upp sig.
Icy Strait Point är hem åt Tlingit-indianerna sedan tusentals år. Här finns ett fantastiskt djurliv med valar, sälar, örnar och björnar.
Hubbard Glacier är även den största floden av is i norra Amerika. Den formades för ca 400 år sedan då snön från bergen dalade ner i floden. Sedan dess har den bara växt och vid några enstaka tillfällen fryser den till helt och täpper igen passagen till Russell-fjorden. Vi kryssar långsamt genom isen under tiden vi blir guidade av fartygets specialister. Färden går från Yakutat Bay genom den smala Disenchantment Bay tills vi är öga mot öga med glaciären. Den starka strömmen och tidvattnet gör att stora isflak krashar mot glaciären hela tiden. En upplevelse för livet!
Juneau är Alaskas huvudstad. Här finns bl a möjlighet att åka hundsläde på glaciär. Staden kan inte nås via landsväg utan enbart via båt eller flyg. Den växte fram under 1800-talet under "guldåldern" då Joseph Juneau hittade guld i en bäck. 
Ketchikan är känd som "laxens världshuvudstad" och har även världens största samling av totempålar.
På de olika stoppen finns massor av olika utflykter att välja på. Ni hittar dom här; www.celebritycruises.com. 

Dag 10, 15 sept
På morgonen är vi åter i Vancouver. Efter frukost ombord checkar vi ut och möts av en buss som tar oss till flygplatsen. Vi flyger med Lufthansa hem.

Dag 11, 16 sept
Efter en mellanlandning är vi tillbaka i Köpenhamn. Här väntar vår buss och via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en fantastisk och oförglömlig kryssning i Alaska!

Pris 31 550:-

I resans pris ingår: Bussresor, broavgifter, flygresa Köpenhamn-Vancouver t/r i ekonomiklass, flygskatter, 2 nätter i dubbelrum i Vancouver inkl frukost, all transfer, lokalguide i Vancouver, kryssning 8 dagar i utsides dubbelhytt med balkong inkl helpension, hamnskatter och dricks, lokala skatter och Classic dryckespaket samt reseledare från Hagestad Touring under hela resan.

Enkelrumstillägg: 13700:-

OBS! Anmälningsavgiften är 2000:-/person (del av priset) och betalas 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 60 dagar före avresa.

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

OBS! Priset är preliminärt då flyget ej är bokningsbart än.
 

Fler resor