Engelska trädgårdar med Karl Fredrik på Eklaholm
Med flera trädgårdsbesök&besök i London
8-dagars-resa        Succé 2018          Avresa 11/6                                                                                                                   

En fantastisk rundresa i Englands trädgårdar tillsammans med trädgårdsexperten Karl Fredrik på Eklaholm! Vi besöker bland annat Sissinghurst Castle garden, Wisley gardens, Royal Botanical Kew, Chelsea Physic Garden, Great Dixter o west Dean Garden. Som extra plus stannar vi till vid Gavnö slott i Danmark och besöker Appelternträdgården i Belgien. Dessutom ingår en intressant guidning i London och även fri tid på egen hand. Missa inte detta tillfälle att få inspiration och upplevelser ni kommer att leva på länge!
Program
Dag 1
Utresa genom Danmark. Vi gör stopp för kaffe längs resvägen och äter lunch i form av Smörrebröd på Gavnö slott efter en rundvandring på egen hand i den fina parken. Färja Rödby-Puttgarden. Övernattning på Hotel am Schloss Ahrensburg. Middag.
Dag 2
Frukost och utcheckning från hotellet. Dagens rutt går förbi Bremen, Münster och via holland kommer vi in i Belgien. Efter lunchen besöker vi trädgården i Appeltern. På tidig kväll kommer vi fram till vårt hotell Green Park Brygge. Middag på hotellet.
Dag 3
På förmiddagen åker vi färja från Calais till Dover och första stoppet blir på vingården Chapel Down Winery i Tenterden. I denna prisbelönta vingård får vi en vinprovning och avslutar med lunch lunch. Sedan fortsätter vi till Great Dixter för att uppleva medeltida hus och trädgårdar i ett fantastiskt läge med utsikt över Sussex Weald. det finns många trädgårdsrum att upptäcka, den sjunkna trädgården, muromgärdade trädgården, cottage garden, trädgårdsland och exotisk trädgård. När sinnet är mättat av all skönhet åker vi till East Horsley och checkar in på Thatcher´s Hotel i Horsley. Middag
Dag 4
Efter en härlig engelsk frukost väntar dagens första besök på Royal Botanical Garden Kew, beläget i sydvästra Storlondon. Denna park är med sina 150 hektar med på Unescos världsarvslista och här växer 40 000 olika arter och varianter av växter, träd och blommor. Lunch på egen hand. Sedan fortsätter vi till Wisley Garden, ett flaggskepp i Kungliga Trädgårdssällskapet, som vårdar alla perenna rabatter men som också experimenterar med nya kombinationer av blommor och övriga växter. 2017 öppnades en exotisk del av trädgården. Mitt i all skönhet njuter vi av Afternoon cream tea och fortsätter sedan våra strövtåg på egen hand, innan vi åker tillbaka till vårt hotell. Middag

Bra att veta:
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person
Valuta: Pund
Adapter till eluttag behövs.
 Dag 5
Idag kombinerar vi trädgård med storstad. Först på programmet står ett besök på Chelsea Physic Park, en flera hundra år gammal, nästan hemlig trädgård, som ligger skyddad bakom vallar nära Themsen. Närheten till floden skapar ett unikt mikro-klimat, gynnsamt för växter från världens alla hörn, som normalt sett inte skulle kunna trivas på de brittiska öarna. Här hittar vi bland annat ett riktigt stort och rejält olivträd som faktiskt bär frukt! Kl 12 möter vi vår lokalguide som tar oss med på en två timmar lång stadsrundtur i det pulserande London. Därefter finns det tid för egna strövtåg ( 3 timmar).Middag på hotellet.
Dag 6
Dagen inleds med ett besök på en yngre trädgårdsanläggning. på Merriments Garden kan vi handla med oss plantor hem efter att vi njutit av sammetslena gräsmattor, slingrande stigar genom prunkande rabatter, porlande vatten under vacker träbro och mycket mera. Lite kaffe med dopp avrundar besöket och vi åker vidare till West Dean Gardens. På denna plats har det funnits trädgårdar sedan 1622 och genom seklerna har de byggts ut ända fram till 1987 då en storm rycket upp det mesta med rötterna. men skickliga trädgårdsmästare har återskapat allt igen till alla besökares glädje. Middag på hotellet.
Dag 7
Frukost, utcheckning och avfärd till Sissinghurst Castle Garden. Det var här som Vita Sackville-West och Harold Nicolson bland annat skapade sin världsberömda, vita trädgård. Här känner vi historiens vingslag och njuter av all blomsterprakt i den fantastiska parkanläggningen. På eftermiddagen åker vi ombord på färjan som tar oss över till Calais och under båtturen finns möjlighet till lunch. Vi tar oss på snabba motorvägar upp till holländska Eindhoven där vårt Best Western Hotel ligger. Middag på hotellet.
Dag 8
Den sista dagen på vår resa börjar med en rejäl frukostbuffé innan vi sätter oss i vår sköna buss. Vägen tillbaka genom Tyskland går lätt med fina minnen i bagaget. Alla växter som vi handlat med oss hem väntar på att få komma ut i ljuset vid hemkomsten. Vi förväntas vara åter på svensk mark på sena kvällen efter en oförglömlig och inspirerande trädgårdsresa!

Pris: 12795:-
Enkelrumstillägg:         2500:-

I resans pris ingår: Buss och båtresor, broavgifter, vägskatter, EUmoms, 7 nätter i dubbelrum inkl halvpension, inträden och besök enligt program, AfternoonTea dag 4, lokalguide i London samt reseledare Karl Fredrik.


Bokning               
Ring 0411-524175 eller boka här!

Tillkommer: luncher från dag 2-8 och måltidsdryck.

Med reservation för kurs och prisändringar samt omkastning i programmet. 

Fler resor