Andalusien - Spanien

Spanska solkusten med Granada, Sevilla, Torremolinos, Ronda och Gibraltar! Succe varje år!
11-dagarsresa
Avresa 14/10

Förläng sommaren med en resa till solkusten i södra Spanien! Vi kombinerar Granada och Sevilla med Torremolinos och gör utflykter till bland annat Ronda och Gibraltar. Vi har lokalguider i Sevilla, Ronda och Gibraltar men man har även tid på egen hand för sightseeing och shopping. I Torremolinos har vi gott om tid för sol och bad! I Granada besöker vi det imponerande palatsområdet Alhambra och på Gibraltar åker vi med minibussar upp på klippan och bekantar oss med berberaporna! Garanterat en upplevelse! Personal från Hagestad Touring är med under hela resan.

Program

Dag 1
Bussen hämtar upp på respektive påstigningsplatser och kör oss via Öresundsbron till Kastrup där vi tar Norwegians flyg kl 11.15. Framme i Malaga kl 14.45 väntar bussen som tar oss till Granada där vi checkar in på Hotel Alixares. Granada har en historia från 600-talet f.Kr och under 1200-talet var det ett eget rike som blomstrade i över 200 år, innan det togs över av Spanien. Idag är den mest känd som en studentstad med mer än 60 000 studenter. Universitetet grundades redan på 1500-talet och är ett av de bästa i Spanien. Middag på hotellet.

Dag 2
Idag gör vi ett besök på palatsområdet Alhambra som ligger precis bredvid vårt hotell. Borgarna och palatset är från mitten av 1200-talet och tillsammans med Generalife trädgårdsanläggning finns det sedan 1984 med på Unescos världsarvslista. Palatsen är rikt utsmyckade och detaljrika och andas 5-stjärnig lyx. Vi får en guidad tur då vi bland annat får se Myrtengården, Lejongården, Konungarnas Sal och Ambassadörens Sal samt borgen Alcazaba. Resten av dagen är fri för egna upptäckter i Granada. Staden ligger vid foten av den vackra bergskedjan Sierra Nevada. Vi kan rekommendera en tur med "lilla tåget" som avgår utanför Alhambra. Ett sightseeingtåg som kör runt staden och man kan hoppa av och på vid olika sevärdheter (pris ca 8€). På kvällen samlas vi för middag på hotellet.

Dag 3
Frukost och utcheckning. Vi sätter oss bekvämt i bussen som tar oss till Sevilla. Här möter en lokalguide oss och tar oss med på en rundtur (med buss och till fots) i Spaniens fjärde största stad. Här finns mycket sevärt, bland annat St Mary katedralen från 1400-talet, La Giralda-tornet intill katedralen, Alcazar-palatset, Torro del Oro - vakttornet, City Hall, Palace of San Telmo och det fantastiska Plaza de España och många vackra parker och trädgårdar. Därefter checkar vi in på centrala Hotel Zenit Sevilla. Middag.

Dag 4
Hela dagen är fri för egna strövtåg i Sevilla. Staden är ca 2200 år gammal och hade redan under romarriket en betydande roll i Spanien. Det var härifrån Christoffer Columbus utgick från när han upptäckte Amerika och han ligger begravd inne i den mäktiga katedralen som är väl värd ett besök. Här finns även mängder av vackra torg och parker, många museum att besöka och ett flertal restauranger och barer med fin utsikt över floden som flyter genom staden. På kvällen samlas vi för att åka med bussen till Sevillas mest kända flamencoshow med tapasmiddag.

Dag 5
Efter frukost och utcheckning åker vi mot den spanska solkusten och Torremolinos. Här checkar vi in på fina Hotel Sol Principe för 6 nätter. Torremolinos ligger i området som kallas Costa del Sol som är ett av de område i Europa som har flest soltimmar och högst årsmedeltemperatur. Staden är en av de äldsta och mest välbesökta turistorterna med lång, bred strand och stort utbud av restauranger, caféer och små butiker. Hotellet ligger precis vid stranden och har ett stort, fint poolområde. Middagsbuffé varje kväll på hotellet ingår.
Bra att veta:
Giltigt pass måste medtas.
Bagagevikt: 1 incheckat bagage á 23 kg samt 1 handbagage max 8 kg per person.
Passkopior ska skickas in till oss senast 1 månad före avresa.
Valuta: Euro (på Gibraltar fungerar det med kreditkort, pund eller euro)
Dag 6
Vi arrangerar en utflykt till Gibraltar för de som önskar. Gibraltarklippan på den brittiska halvön är ett av de mest fotograferade platserna i Europa. Vid klippans fot väntar minibussar som tar oss uppför berget längs slingriga vägar. Chaufförerna gör ett stopp för att vi ska få bekanta oss med berberaporna som bara finns här, i Algeriet och i Marocko. Det är bara på Gibraltar som de inte är hotade och här får de både stödmatning och veterinärkontroller. Vi gör ett besök i St Michael´s Cave - en fantastisk droppstensgrotta med ljus- och ljudeffekter! Vi kommer inte allra längst upp till toppen men nära på och bussarna stannar vid en utsiktsplats där vi, vid klart väder, kan se ända till Afrika! Det ges även tid för lunch och shopping innan bussen återvänder till Torremolinos. Pris för utflykten: 650:- (beställes vid bokning av resa).

Dag 7
Hela dagen fri för sol och bad eller egna upptäcktsfärder i Torremolinos!

Dag 8
Idag erbjuder vi en utflykt till Ronda dit vi tar oss på slingriga vägar med bussen. Ronda består av små. smala gator så bussen parkerar i utkanten och vår lokalguide möter oss där för en intressant rundvandring. Ronda grundades redan på 200-talet f.Kr och fick sina stadsrättigheter av Julius Ceasar. Det mest slående med Ronda är att den delas av en 120 meter djup ravin. Tre broar förbinder stadsdelarna, den äldsta är över 2000 år gammal och den "nyaste" är från 1700-talet! Ronda räknas också som "födelseort" för tjurfäktningen och arenan är en av Spaniens äldsta. Efter rundvandringen ges det tid för lunch på egen hand och egna upptäcktsfärder. På eftermiddagen återvänder vi med bussen till Torremolinos och vårt hotell. Pris för utflykten: 450:- (beställes vid bokning av resa).

Dag 9 - 10
Båda dagarna fria för sol och bad i Torremolinos!

Dag 11
Det har blivit dags att säga adjö till Andalusien och Spanien för denna gång. Vi åker den korta vägen till Malaga flygplats och Norwegians flyg avgår kl 16.20. Framme på Kastrup kl 20.00 väntar vår buss och tar oss åter till Sverige efter en oförglömlig och avkopplande semester på den spanska solkusten!

Pris 15 650:-

I resans pris ingår: Alla bussresor, broavgift, flygresa Kastrup-Malaga t/r i ekonomiklass, flygskatter, 9 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i dubbelrum inkl frukost, flamencoshow med tapasmiddag i Sevilla, inträde och guidning på Alhambra, lokalguide i Sevilla samt representant från Hagestad Touring under hela resan.
Tillkommer: utflykt till Gibraltar och Ronda

Enkelrumstillägg: 3000:-


OBS! Anmälningsavgiften är 2000:-/person (del av priset) och betalas 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 60 dagar före avresa.

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
 

Fler resor