Amalfikusten
med Capri & Pompeji

Drömresan till Italiens gudomliga kust med mytomspunna Capri och historiska Pompeji!
8-dagarsresa
Avresa 24/8 

Amalfikusten på Sorrentohalvön i Italien kallas den gudomliga kusten med pittoreska byar klängande längs bergssidorna mellan citrus- och rosenlundar. Vi bor i den charmiga turistorten Vico Equense som är känt för sina välgörande varma källor och sin goda pizza. Under resan gör vi utflykter till den mytomspunna paradisön Capri och staden Pompeji som begravdes under vulkanaska för nära 2000 år sedan och som visade sig vara otroligt välbevarad när den började grävas fram på 1700-talet. Vi har även lediga dagar då vi kan njuta av sol & bad, intressanta besök i några av Vico Equenses många medeltida kyrkor eller bara koppla av på ett mysigt café och insupa den italienska atmosfären.

Program

Dag 1
Bussen hämtar upp på respektive påstigningsplatser och kör oss via Öresundsbron till Kastrup där vi tar SAS flyg kl 08.05. Framme i Rom kl 10.35 väntar bussen som tar oss till den lilla charmiga turistorten Vico Equense. Incheckning på 4-stjärniga Hotel Oriente för 7 nätter med halvpension.

Dag 2
Dagen fri för egna strövtåg. Vårt fina hotell ligger på en bergssluttning där rummen är utkarvade ur berget och alla rum är unika. Det finns en härlig solterrass med spa-pool och en fantastisk utsikt! Ca 350 m från hotellet ligger en liten strandvik för sol och bad. Middag på hotellet.

Dag 3
Idag gör vi en utflykt längs den fantastiska Amalfikusten. Vi åker på slingriga vägar och passerar den ena pittoreska staden efter den andra samtidigt som vi njuter av hänförande utsikter! Här finns inga långa sandstränder men små vikar med azurblått vatten och ut över havet kan vi skymta vulkanen Vesuvius. Under dagen gör vi stopp i de mysiga städerna Amalfi och Ravello. Lokalguide är med oss hela dagen och på sena eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag.

Dag 4
Hela dagen är fri att upptäcka Vico Equense på egen hand. Orten är känd för sina välgörande varma källor och det finns ett fint spa vid havet, Scrajo Spa, där man kan njuta av dessa. Dom är också kända för sin goda pizza, kanske en pizza på "Pizza a Metro" till lunch kan locka? Här finns även många vackra kyrkor och kapell från medeltiden som är väl värda ett besök. Middag. 

Dag 5
Den mytomspunna paradisön Capri är på vårt schema idag. Vår guide möter upp på hotellet och vi tar oss till Sorrento där färjan till Capri avgår. Överfarten tar ca 1 timme. Framme på Capri åker vi i minibussar runt på denna fantastiska ö och besöker bland annat staden Capri. På öns västra del, i Anacapri, gör vi ett besök på Villa San Michele. Den svenske doktorn och författaren Axel Munthe byggde denna enastående vita villan på 1890-talet. Villan ståtar på en brant klippvägg och har en utsikt som får oss att tappa andan! I den prunkande trädgården finns bland annat en vacker cypressallé och vackert svängd pergola. De som önskar, kan boka till en båttur med besök i den Blå Grottan som är väldigt speciell då solljuset gör att vattnet lyser blått (pris ca 33€, bokas vid bokning av resa). På eftermiddagen återvänder vi med färjan till fastlandet och till Vico Equense. Middag.
Dag 6
Hela dagen fri för sol och bad eller egna upptäcktsfärder i Vico Equense! Middag på hotellet.

Dag 7
Idag gör vi en utflykt till det otroliga Pompeji där tiden stått stilla i nära 2000 år. När Vesuvius fick ett hastigt vulkanutbrott år 79 e.Kr begravdes hela staden under aska. Det gick så snabbt att de flesta inte hann undan utan begravdes levande. 1748 började man gräva ut staden och i asklagren hittade man tomma utrymmen som lämnats kvar av döda kroppar. Man injicerade gips i dessa utrymmen och kunde perfekt återskapa formerna av Vesuvius offer. De flesta byggnaderna är otroligt välbevarade och under rundvandringen känns det som vi förflyttas 2000 år bakåt i tiden. Efter detta mycket intressant besök åker vi vidare till en vingård där vi avnjuter en god lunch och vinprovning. Mot kvällen återvänder vi till Vico Equense och vårt hotell. Middag.

Dag 8
Frukost och utcheckning. Efter lite lunch på egen hand i staden, hämtar bussen oss för transfer till flygplatsen i Rom. Norwegians flyg avgår kl 18.00 och när vi landar i Kastrup väntar vår buss på oss. Via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en minnesrik och avkopplande resa till Italiens gudomliga kuststräcka, Amalfikusten!

Pris 13 550:-

I resans pris ingår: Bussresor, broavgifter, flygresa t/r Kastrup-Rom i ekonomiklass, flygskatter, 7 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykt Amalfikusten, båttur Capri t/r, rundtur med minibussar på Capri, inträde till Villa San Michele, utflykt till Pompeji, lunch och vinprovning på vingård, lokalguider på utflykterna samt representant från Hagestad Touring under hela resan.
Tillkommer: båttur till Blå Grottan, ca 33€ (betalas på plats)

Enkelrumstillägg: 2000:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.


OBS! Anmälningsavgiften är 2000:-/person (del av priset) och betalas 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 60 dagar före avresa.


Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
Bra att veta:
Ta med giltigt pass.
Bagagevikt: 1 incheckat bagage á max 23 kg och handbagage på max 8 kg.
Passkopior ska skickas in till oss senast 1 mån före avresa.
 

Fler resor