Finland - en upptäcktsresa

Rundresa i natursköna Finland med bl a Valamo Nya Kloster, guidad tur i Borgå och Lusto - Finlands skogsmuseum.
6-dagarsresa
Avresa 15/7

Att Mumin, Iittala och sauna kommer från Finland vet nog de flesta. Finland tillhörde Sverige under många år, trots detta är det få som besökt detta fantastiska land. Så följ med oss på denna innehållsrika rundresa i de tusen sjöarnas land! Vi kommer upptäcka huvudstaden Helsingfors, smaka choklad hos Fazer, åka ångbåt på Saimen, uppleva en riktig skogshuggarkväll och mycket mer!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi genom Smålands skogar och längs Vätterns glittrande vatten. Utmed resvägen gör vi lämpliga stopp för förmiddagskaffe (kaffe och ost- och skinksnittar finns att köpa från bussen) samt lunch. På eftermiddagen kommer vi fram till Stockholm, där en Silja Line-färja väntar på oss. Ombord blir det middagsbuffé för att sedan få en god natts sömn i våra bekväma tvåbädds insideshytter.

Dag 2
Frukostbuffé. Vi anländer till Helsingfors och i land tar bussen oss in till huvudstaden. Här möter vår svensktalande lokalguide oss. Helsingfors grundades den 12 juni 1550 av Gustav Vasa och under rundturen får vi bland annat se Senapstorget, Salutorget och Uspenskijkatedralen. Efter guidningen finns det möjlighet att äta lunch på egen hand. Därefter blir det en guidad tur på Fazer Experience i Vanda. Här får vi testa massor av choklad! Nöjda och belåtna tar vi oss vidare till Borgå, Finlands näst äldsta stad. Här checkar vi in på Hotell Seurahovi. Tvårättersmiddag på en trevlig restaurang arrangeras (beställes vid bokning av resa).

Dag 3
Frukostbuffé och utcheckning. Vi börjar dagen med en guidad tur till fots. Borgå har mycket intressant historia att bjuda på och vi får bland annat se de röda trämagasinen som är en av stadens mest kända symboler.Vi stiger ombord på bussen som tar oss till Lappeenranta, för oss svenskar Villmanstrand. Här väntar en ångbåt som ska kryssa oss runt på Finlands största sjö; Saimen. Har vi tur kan vi se någon saimenvikare! Ombord äter vi en god lunch (ingår). Efter båtturen tar vi oss vidare till Imatra, där vi checkar in på sagolika Scandic Imatran Valtiohotelli. Middag på hotellet ingår.Bra att veta:
Giltigt pass måste tas med.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)
Bagagevikt 40 kg/person
Valuta: Euro

Dag 4
Frukostbuffé och utcheckning.Vi fortsätter norrut mot fantastiska Punkaharju som rent ut sagt kan ta andan ur en! Det anses nämligen vara ett av de vackraste områdena i Finland! Vårt första stopp blir på Lusto, Finlands skogsmuseum, där vi får en guidad rundtur. Efter detta intressanta besök är det dags för lunch och den äter vi på det fina hotellet Punkaharju (ingår i priset). Mätta och belåtna sätter vi oss bekvämt i bussen som tar oss vidare till Valamo Nya Kloster, ett ortodoxt munkkloster. Här får vi en inblick i hur deras liv ser ut. Ett besök i deras butik ges det också utrymme till. Kanske man vill köpa en flaska fruktvin som munkarna själva tillverkat?
Incheckning på Spa Hotel Rauhalahti i Kuopio. En spännande kväll väntar, nämligen en riktig skogshuggarkväll med middag, livemusik och show!

Dag 5
Frukostbuffé och utcheckning. Vi beger oss söderut igen mot Helsingfors. På vägen gör vi ett stopp på trevliga Tertin Kartano som har anor från 1540-talet. Här finns det möjlighet att köpa lunch eller fika, besöka deras fina trädgård eller handla i deras butik. Vi anländer till Helsingfors på sena eftermiddagen och rullar ombord på färjan som ska ta oss tillbaka till Stockholm. Middagsbuffé ombord. Färjan har en del att erbjuda, kanske man vill göra de sista inköpen? Vi somnar mätta och belåtna i våra tvåbädds insideshytter.

Dag 6
Frukostbuffé ombord. Vi anländer till Stockholm på morgonen och det är dags att bege sig hemåt. Vi gör stopp längs vägen för lunch och eftermiddagskaffe och är hemma i Skåne igen på kvällen efter en otroligt innehållsrik resa till vårt grannland i nordöst!

Pris: 9450:-

I resans pris ingår: Bussresa, vägskatt, färja t/r Stockholm-Helsingfors, 2 nätter i tvåbädds insideshytter inkl halvpension, lokalguide i Helsingfors, entré och rundvisning på Fazer Experience, 2 nätter i dubbelrum inkl frukost, 1 natt i dubbelrum inkl halvpension, lokalguide i Borgå, ångbåtstur med lunch, entré och rundvisning på Lusto och Valamo Nya Kloster, skogshuggarkväll med middag, livemusik och show, lunch dag 4 samt reseledare.
Tillkommer: middag dag 2 samt drycker till luncher och middagar.

Enkelrum och enkelrumstillägg: 2200:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
 

Fler resor