Spreewald med Berlin

Med stakpråmsfärd
4-dagarsresa
Avresa 15/7

Naturskyddsområdet Spreewald kallas av tyskarna för "Brandenburgs Venedig" på grund av sin rika flora och sina många kanaler. Regionen finns även med på Unescos världsarvslista. Naturligtvis får vi uppleva en fantastisk stakpråmstur på kanalerna och smaka den goda ättiksgurkan som området är speciellt känt för. Dessutom har vi en natt i världsstaden Berlin på hemresan!

Program

Dag 1
Uppsamling och vidare över Öresundsbron. Vi stannar i Danmark för förmiddagskaffe (Hagestadkaffe och ost- och skinksnittar finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Gedser. Överfarten till Rostock tar ca 2 tim och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé (pris 250 kr, beställes vid bokning av resa). Vi åker sedan vidare på tyska autobahn, stannar för eftermiddagskaffe utanför Berlin och kommer fram till Cottbus på kvällen. Incheckning på fina Lindner Congress Hotel. Middag.

Dag 2
Frukost. Dagsutflykt till Spreewald. Vi tillbringar hela dagen i denna vackra natur. I området bor mestadels sorber, ett folkslag som har en egen tysk dialekt och använder sig av pråmar för att ta sig runt i området. De har i alla tider ägnat sig åt lantbruk och har en gammal tradition när det gäller att lägga in gurkor. Dessa har blivit världskända och naturligtvis får vi möjlighet att både prova och köpa dessa godsaker. Vi får även uppleva en stakpråmsfärd genom kanalsystemet där vi stannar för lunch på Gasthof Wotschofska (ingår i priset). På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell i Cottbus. Middag.
Dag 3
Frukost och utcheckning, därefter åker vi norrut mot Berlin. Vi börjar med att besöka Treptowparken med sina mäktiga ryska monument. På vägen in till centrum studerar vi East Side Gallery och gör sedan lunchstopp på ett bryggeri (pris inkl dryck ca 15 €). På eftermiddagen fortsätter vi vår stadsrundtur i den intressanta världsstaden. Vi får bland annat se Check Point Charlie, Potzdamer Platz, Brandenburger Tor, Riksdagshuset, Under den Linden och Kurfürstendam. Incheckning på centrala Park Inn by Radisson vid Alexanderplatz. Middag arrangeras på trevlig restaurang (pris ca 25€ exkl dryck, beställes vid bokning av resa).

Dag 4
Frukost. Sovmorgon. Vi lämnar Berlin och tar oss till Rostock. Här hinner vi med lite gränshandel, innan färjan tar oss tillbaka till Gedser. Överfarten tar ca 2 timmar och det finns möjlighet att beställa lunchbuffé vid bokning av resa, 250 kr. Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en härlig sommarresa till natursköna Spreewald och världsstaden Berlin!

Pris 4195:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgifter, vägskatter, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i dubbelrum inkl frukostbuffé, stakpråmsfärd inkl lunch, stadsrundtur i Berlin samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 700:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

Bra att veta:
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)
Bagagevikt 40 kg/person
Lunch & middag dag 3 betalas i Euro på plats.
 

Fler resor