Fårfest i Tarrenz/Österrike

Med bryggeribesök & en härlig bergstur!
7-dagarsresa
Avresa 4/9

Nyhet 2019! I Tarrenz i Tyrolen, Österrike firas den största fårfesten i regionen. När fåren och lammen ska tas hem från sommarbetet blir det stor folkfest i staden! Över 1000 får och lamm översvämmar gatorna likt en lavin, vissa vackert utsmyckade med blommor på ryggen. En väldigt speciell och traditionell händelse! På resan gör vi även ett besök i Starberger bryggeri för rundvisning och provsmakning samt en härlig bergstur med fantastiska utsikter! I priset ingår även ett "aktivitets-kort" som ger många rabatter och fria inträden!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe, kaffe och ost- och skinsnittar finns att köpa ombord. Framme i Rödby tar vi färjan till Puttgarden och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Efter ankomst fortsätter vi söderut och gör ett lunchstopp utanför Hamburg. På eftermiddagen passerar vi bl a förbi Hannover. Framme i Göttingen checkar vi in på Hotel Astoria. Middag.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Vi fortsätter vår resa söderut och passerar bl a Würzburg och Ulm. I medeltidsstaden Rothenburg o d Tauber gör vi lunchstopp, innan vi åker över gränsen till Österrike. På eftermiddagen kommer vi fram till Tarrenz och checkar in för fyra nätter med halvpension på Hotel Zum Lamm. Middag.

Dag 3
På förmiddagen åker vi till Starberger Bryggeri. Här har bryggts öl i över 200 år och vi får en intressant rundvisning som avslutas med en provsmakning. Resten av dagen är fri för egna strövtåg. I priset ingår ett "aktivitets-kort" som ger fritt inträde till många museum, t ex friluftsmuseet Knappenwelt och konstmuseet Ballhausmuseum, fria åkturer med "Bummelbär"tåget" som gör en rundtur i regionen samt många inträden och rabatter. På kvällen samlas vi för ännu en god middag på hotellet.

Dag 4
Idag gör vi en härlig bergstur i Ötz-dalen. Vi kör på vackra vägar och gör lämpliga utsikts- och fotostopp. Lunchen intar vi i form av en picnic (pris efter vad som dukas upp). Uppfyllda av natur och upplevelser återvänder vi till Tarrenz och vårt hotell. Middag.

Dag 5
Den stora fest-dagen! Över 1000 får och lamm kommer att passera på gatorna genom Tarrenz och längs gatorna står massor av folk. Det är stor folkfest när lammen och fåren tas hem från sommarbetet! Det är musik, dans, underhållning, mat och öl! En upplevelse man kommer att minnas länge! På kvällen avnjuter vi vår sista middag i Österrike tillsammans.
Dag 6
Det har blivit dags att säga adjö till Tarrenz och Österrike och bege oss hemåt igen. Lunchstopp i Nürnberg och lämpliga stopp för kaffe utmed resvägen. Mot kvällen anländer vi till Dessau och checkar in på Radisson Blu Fürst Leopold för övernattning och middag.

Dag 7
Frukost. Vi fortsätter vår hemresa norrut och passerar under dagen bland annat Potsdam och Berlin. Vi gör lämpliga stopp utmed resvägen för lunch och kaffe. Efter lite gränshandel (om tid ges), väntar färjan i Rostock som tar oss till Gedser. En god buffé går att beställa ombord (pris 250 kr, beställes vid bokning av resa). Vi åker vidare över Öresundsbron och på kvällen är vi åter i Sverige efter en upplevelserik och oförglömlig resa till Österrike!

Pris 7295:-

I resans pris ingår: Buss- och  båtresa, broavgift, vägskatt, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension, rundvisning och provsmakning på bryggeri, aktivitets-kort, utflykter enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 900:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 52 41 75 eller boka här!

Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord (SEK)
Bagagevikt 40 kg/person 

Fler resor