Göta Kanal

Med Visingsö, Vadstena och Astrid Lindgrens Näs

3-dagarsresa                  OBS! Med helpension!
Avresa 23/7

En klassisk sommarresa till ett av Sveriges mest populära resmål! Vi åker på en av de vackraste delarna av Göta Kanal, sträckan Berg-Borensberg, genom ett sommarfagert landskap och passerar 9 slussar och 2 akvedukter! På resans första dag åker vi till Visingsö i Vättern och upplever en härlig rundtur med remmalag! Under resans gång besöker vi även Vadstena, den Heliga Birgittas stad med sin historiska och charmiga miljö. På vägen hem stannar vi i Vimmerby för ett besök på museet Astrid Lindgrens Näs.

Program

Dag 1
Efter uppsamling går färden norrut genom Småland och vid lunchtid kommer vi fram till polkagrisstaden Gränna. Här tar vi färjan över till Visingsö, www.visingsö.se. Efter en god lunch (ingår i priset) åker vi ut i den vackra naturen med remmalag på den ca 1 timme långa Kumlabyturen. På eftermiddagen återvänder vi till fastlandet och fortsätter mot Linköping. Här bor vi på centrala Scandic Frimurarhotellet, www.scandichotels.se. Middag.

Dag 2
Idag bekantar vi oss med Baltzar von Platens stora byggnadsverk - Göta Kanal, www.gotakanal.se. Vår kanaltur börjar i Berg och på drygt tre timmar får vi uppleva den i särklass vackraste delen av kanalen. Vi blir även serverade lunch ombord (ingår i priset). I Borensberg väntar vår buss på oss och vi åker vidare till den Heliga Birgittas stad, Vadstena, www.vadstena.se. Staden växte upp kring Vadstena Kloster på 1300-talet och är än idag ett viktigt andligt och kulturellt centrum. Klosterkyrkan, byggd efter Heliga Birgittas anvisningar, och Vadstena Slott, uppfört på 1540-talet av Gustav Vasa, är båda välbesökta sevärdheter. Efter en intressant och trevlig eftermiddag i staden, återvänder vi till Linköping och vårt hotell. Middag.

Dag 3
Innan vi lämnar Linköping gör vi ett besök i "Gamla Linköping" - ett stort område som visar hur staden såg ut i början av 1900-talet, www.gamlalinkoping.nu. Därefter sätter vi oss bekvämt i bussen och åker söderut mot de småländska skogarna till Vimmerby. Här besöker vi Astrid Lindgrens Näs där vi får uppleva det fina museet, www.astridlindgrensnas.se. Lunchen intas på en trevlig restaurang (ingår i priset). Vi fortsätter sedan genom Smålands skogar och är åter i Skåne på kvällen och kan konstatera att Sverige är fantastiskt vackert!

Pris 3895:-

I resans pris ingår: Bussresa, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, båttur t/r till Visingsö, remmalag, kanaltur på Göta Kanal, inträde Näs, 3 luncher samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 700:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor