Holland 2023 m  Blomstertåget

Blommor, träskor, ostar, kanaler och mycket mer!
5-dagarsresa
Avresa 19/4    2023        

Holland om våren är en härlig upplevelse för alla blomsterälskare!  På denna innehållsrika resa besöker vi även den vackra blomsterparken Keukenhof, får se ost- och träskotillverkning, den imponerande rundmålningen Panorama Mesdag, mysiga Amsterdam och det fantastiska Blomstertåget!
Tveka inte att boka plats på vår populära vårresa!
Resan är tidigt fullbokad år från år!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe (kaffe och ost- och skinksnitt finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Rödby. Här tar vi färjan till Puttgarden och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Vi stannar för lunch i närheten av Hamburg och på eftermiddagen kommer vi fram till staden Leer och checkar in för övernattning på fina Best Western Hotel Frisia, www.hotel-frisia.de. Middag.

Dag 2
Frukostbuffé. Vi stiger ombord på bussen och åker mot den holländska gränsen. Via Groningen  rullar vi vidare till världens åttonde underverk-den 30 km långa Afsluitsdijkvallen, www.afsluitsditdijk.org. Genom denna har holländarna inhägnat havsviken och bildat insjön Ijsselmeer och på så vis vunnit ca 6200 km2 landyta. Resan går vidare och vi stannar för att titta på ost och träskotillverkning i Volendam. På eftermiddagen besöker vi charmiga Amsterdam och arrangerar en härlig guidad båttur på kanalerna. ( Obs! beställes vid bokning av resa, pris 150:-) Mot kvällen checkar vi in på utmärkta Radisson Blu Hotel  Amsterdam Airport för två nätter www.radissonblu.com. Middag. 

Dag 3
Frukostbuffé. Vi börjar dagen med att besöka världens största blomsterauktion i Aalsmeer, www.floraholland.com. Dagligen lämnar ca 2000 lastbilar auktionen med blommor till hela Europa! Därefter kör vi till den stora blomsterparken Keukenhof med alla hyacinter, narcisser och tulpaner, www.keukenhof.nl. Fyllda av inspiration och upplyfta av alla dofter återvänder vi till vårt fina hotell. Middag.

Dag 4
Frukostbuffé och utcheckning. Vi åker med bussen till Haag för att studera den imponerande rundmålningen Panorama Mesdag,www.panoramamesdag.com. Därefter får vi se det fina blomstertåget med massor av blomstersmyckade vagnar, drillflickor och musikkårer. En otrolig upplevelse! www.bloemencorso.info
Med mättade sinnen lämnar vi Holland och gör ett eftermiddagsstopp på vägen tillbaka till Leer och fina hotel Frisia för övernattning. Middag

Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg.

Dag 5
Frukostbuffé. Vi passerar förbi Hansastäderna Bremen och Hamburg och stannar för lunch och gränshandel innan vi tar oss till färjeläget i Puttgarden. Via färjan och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en mycket innehållsrik och oförglömlig Hollandsresa!


Pris 8195:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgifter, vägskatter, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter enligt program, inträde till Keukenhof, blomsterauktionen i Aalsmeer och rundmålningen, besök hos ost- och träskotillverkare samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1950:-
Tillkommer: luncher och kanaltur i Amsterdam

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


 

Fler resor