Berlin-Spreewald-Dresden-Potsdam  NYHET!

Med bl a stadsrundturer i Berlin o Dresden, stakpråmsfärd i Spreewald
och slottsbesök på Sanssouci och Cecilienhof i Potsdam.

5-dagarsresa
Avresa: 21/8Världsmetropolen Berlin är alltid lika uppskattad! Dag 2 får vi uppleva naturskyddsområdet Spreewald, som kallas Tysklands Venedig på grund av sin rika flora och sina många kanaler. Regionen finns även med på Unescos Världsarvslista. Vi gör en fantastisk stakpråmstur på kanalerna och får smaka på den goda ättiksgurkan, som området är speciellt känt för. Dessutom bor vi 2 nätter i "Sachsens pärla"-Dresden och får även besöka slotten Sanssouci och Cecilienhof i Potsdam. En mycket innehållsrik och prisvärd resa!Program
Dag 1
Tidig avresa från Österlen och vidare över Öresundsbron. Vi stannar i Danmark för bensträckare innan vi fortsätter till färjeläget i Gedser. Under överfarten till Rostock som tar 2 timmar, ingår en stor frukostbuffé. Vi åker sedan vidare på tyska autobahn och stannar för lunch på egen hand. Därefter fortsätter vi in i världsmetropolen Berlin och gör en intressant stadsrundtur, då vi får se bl a Kurfürstendam med Kejsar Wilhelms Gedächtniskirche, Potsdamer Paltz, Brandenburger Tor och Unter den Linden innan vi checkar in på fina Park Inn Radisson Berlin Alexanderplatz. Middag
Dag 2
Efter en rejäl, tysk frukostbuffé åker vi vidare till Spreewald. Området är klassificerat biosfärreservat av Unesco, så här väntar ett fantastiskt och rogivande landskap på oss.
Spreewalds ekosystem har 900 växtarter, 138 avelsarter av fåglar, och 45 arter av däggdjur. Det finns även ett stort antal av fjärilar, groddjur och reptiler. Med detta sagt så stiger vi ombord på flatbottnade Kahnbåtar för en 4 timmars underbar stakpråmsfärd. Här lever sorberna i samklang med naturen. Ett folkslag som har sitt eget språk och har i alla tider ägnat sig åt lantbruk och gammal tradition att lägga in gurkor.
Dessa har blivit världskända och naturligtvis får vi både prova och köpa dessa godsaker. Vi gör ett stopp för lunch på Gasthof Wotschofska ( ingår i priset ). På eftermiddagen åker vi till Dresden och checkar in på centrala Hotel Dresden Altstadt. Middag 


Dag 3
Vi börjar dagen en en guidad stadsrundtur i "Sachsens Pärla" Dresden då vi bland annat får se den återuppbyggda barockkyrkan Frauenkirche, Zwingerpalatset och Semperoperan där Rickard Wagner framförde sina första operaverk. Staden bjuder på en unik blandning av gammalt och nytt. Den förstördes till stora delar under andra världskriget, men man har lagt ner mycket pengar och kraft på att återställa den ursprungliga charmen. Tid för lunch och egna upptäckter i staden ges under hela eftermiddagen. På kvällen samlas vi igen för att äta en gemensam 2-rättersmiddag på en trevlig restaurang.

Dag 4
Frukost och utcheckning. Vår resa fortsätter till satden Potsdam och vi börjar med att besöka Fredrik den Stores tjusiga palats Sanssouici. Audioguide ingår. Därefter arrangeras en lättlunch, innan vi besöker nästa slott, Cecilienhof. Det var ju här som freden efter andra världskriget undewrtecknades. Även här ingår audioguide.
På eftermiddagen checkar vi in på Seminaris Seehotel Potsdam. Middag
Dag 5
Frukost och avresa mot Rostock. Vi gör ett stopp för shopping på Scandlines Bordershop, innan vi rullar ombord på färjan som ska ta oss till danska Gedser. Överfarten tar knappt 2 timmar och ombord ingår en stor dansk lunchbuffé inkl öl, vin, vatten och kaffe.
Milen genom Danmark går snabbt och via Öresundsbron är vi åter hemma tidig kväll efter en mycket innehållsrik och prisvärd resa till några av Tysklands mest besökta resmål.Avgång  21/8                             pris  7995:-                                               
    
I resans pris ingår: Buss och båtresor, broavgifter, vägskatter, frukostbuffé dag 1, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, stakpråmsfärd inkl lunch, stadsrundturer i Berlin och Dresden, lokalguide i Dresden, inträde och audioguide till Sanssouci och Cecilienhof, lunchbuffé inkl drycker dag 5  samt reseledare.

Enkelrumstillägg:                                                            1600:-Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

Bra att veta:
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)
Bagagevikt 40 kg/person

 

 

Fler resor