Sparrisresa

Med besök i Luthers Wittenberg, vinprovning. Landesgartenschau Beelitz m m
4-dagarsresa

Avresa 2/6

En härlig försommarresa! Vi gör ett besök på en sparrisgård där vi följer "naturens guld" från fälten till tallriken! Självklart finns det även möjlighet att köpa med sig delikatessen hem! Vi besöker även den fina trädgårdsutställningen Landesgartenschau i Beelitz och hinner med att besöka Luthers stad Wittenberg samt njuta av goda viner på en vingård i Jessen! En innehållsrik resa till ett fantastiskt pris!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe (ost- och skinksnittar samt Hagestadkaffe finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Gedser. Färjan till Rostock tar ca 2 tim och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé inkl dryck (pris 275 kr, beställes vid bokning av resa). Efter ankomst åker vi vidare söderut förbi Potsdam och checkar in på familjära Hotel Zur Insel som ligger på ön Werder i floden Havel. Middag.

Dag 2
Frukostbuffé. Vi åker till sparrisgården Spargel- und Erlebnishof Klaistow där vi får en guidning och får följa sparrisen från fälten  till tallriken. Besöket avslutas i deras butik där vi kan handla delikatessen med oss hem. På eftermiddagen åker vi till den fina trädgårdsutställningen, Landesgartenschau Beelitz för att njuta av all blomsterprakt. Med mättade sinnen åker vi tillbaka till vårt hotell för att bli serverade ännu en god middag. 

Dag 3
Vi börjar dagen med en guidad rundtur i Wittenberg, mest känd som "Lutherstadt" då det mesta här handlar om reformationen och Martin Luther. 1508 kom Luther som augustinermunk till universitetet där han undervisade i teologi från 1512. Fem år senare satte han upp sina berömda 95 teser på dörren till slottskyrkan. Wittenberg blev en utgångspunkt för reformationen. Under rundturen får vi bland annat se Lutherhallen, Melanchtonhuset, Rådhuset och Slottskyrkan, där Luther ligger begravd.
Efter lite strövtåg och lunch på egen hand, beger vi oss till Jessen och vingården Hanke. Detta är Tysklands nordligaste vingård som framställer kvalitetsviner och här odlades vin redan på Luthers tid. Vi får en provsmakning på 4 olika viner och självklart får vi även köpa några flaskor med oss hem om vi vill. Nöjda och belåtna med dagen åker vi tillbaka till vårt hotell. Middag.

Dag 4
Frukost och utcheckning. Vi åker norrut igen förbi Berlin och hinner med lite gränshandel, innan färjan avgår från Rostock. Även på hemresan finns möjlighet att förboka deras goda lunchbuffé (pris 275 kr, beställes vid bokning). Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en givande och innehållsrik sparris- och vinresa!

Pris 5395:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgifter, vägskatter, EU-moms, 3 nätter i dubbelrum inkl halvpension, besök på sparrisgård och Landesgartenschau Beelitz,, guidad rundtur m lokalguide i Wittenberg, vinprovning 4 viner samt reseledare. 

Enkelrumstillägg: 750:-


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

Bra att veta

Giltigt pass samt vaccinpass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt 40 kg/person
Valuta: Euro, bra att ha kontanter med.