Vänern Runt

med bl a Lars Lerin och Läckö slott

4-dagarsresa
Avresa 11/5

Häng med på denna härliga 4-dagarsresa! Vi börjar med att besöka såväl slussarna som SAAB-museet i Trollhättan. Lars Lerins Sandgrund är alltid uppskattat liksom Frödings Alsters Herrgård och Läckö slott. Detta och mycket mer får vi uppleva på vår fina resa!

Program

Dag 1
Efter uppsamling beger vi oss norrut och stannar på Glumslövs backar för kaffe och toastopp. Därefter följer vi E6:an och gör ett stopp för lunch på egen hand utmed vägen. Mätta och belåtna fortsätter vi sedan förbi Göteborg, följer Göta Älv och börjar med ett intressant besök vid slussområdet i Trollhättan. På eftermiddagen studerar vi SAAB:s historia på det fina SAABN muséet, innan vi åker till Vänersborg för incheckning på Quality Hotel. Middag.

Dag 2
Efter en god frukostbuffé tar vi  plats i bussen och åker vidare i Dalsland. Vi stannar i Åmål för att besöka det gamla 1700-tals magasinet som idag inrymmer muséet Hembygdsgården. Därefter går resan vidare in i Värmland, till Karlstad för lunch på egen hand innan vi får en guidad visning på Lerins Sandgrund. Efter visningen ges det tid att gå runt på egen hand och även fri tid i "soliga" Karlstad. På eftermiddagen checkar vi in på Scandic Hotel Klarälven. Middag.
Dag 3
Frukostbuffé. Dagens första stopp blir Frödings Alster Herrgård. Vi får en trevlig guidning av den fina gården. Färden går vidare till Kristinehamn och här gör vi ett stopp för att studera den speciella Picassostatyn. Vid Sjötorp åker vi över Göta Kanal, Baltzar von Platens byggnadsverk och efter Mariestad svänger vi av ut på natursköna vägar mot Kinnekulle. Vi stannar för lunch på en trevlig gästgivaregård ( ingår i resans pris). Mätta och belåtna fortsätter vi till Husaby kyrka, Sveriges första Domkyrka, känd från romanen om Arn. På eftermiddagen checkar vi in på fina Lundsbrunn Resort&Spa. Middag.

Dag 4
Efter en skön natt njuter vi av ännu en god frukostbuffé innan vi åker till Barockslottet Läckö Slott, vackert beläget på en udde i Ekens skärgård i Vänern. Även här blir vi guidade runt och därefter är det dags att bege oss hemåt. Vi stannar för lunch på egen hand och mot kvällen är vi åter i Skåne efter en skön, avkopplande och innehållsrik resa till några av Sveriges vackraste landskap!


Avgång 11/5

Pris 5695:-

I resans pris ingår: Bussresa, 3 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter, inträden, förmiddagskaffe med bulle på kanalturen och 2 luncher enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1350:-


Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!Bra att veta
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt 40 kg/person
 

Fler resor