Lyxig Pingstresa till badorten Göhren på ön Rügen

Nyhet 2020! Boende på lyxiga 4-stjärniga Hotel Hanseatic Rügen
4-dagarsresa
Avresa 28/5

En härlig vårresa till natursköna Rügen! Resan går via Öresundsbron och färjan Gedser-Rostock t/r! Vi besöker den gamla svenskstaden Stralsund, badortsidyllen Binz och natursköna Kap Arkona - nordligaste punkten på Rügen. Dessutom åker vi en tur med ångtåget Rasande Roland och förundras över den 5 km långa huskroppen Prora. Vi bor i den fina badorten Göhren och på vårt lyxiga hotell finns en härlig spa-avdelning att njuta av!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi över Öresundsbron och stannar i Danmark för kaffe- och toalettstopp. Hagestadkaffe och ost- och skinksnittar finns att köpa ombord på bussen. Stärkta av kaffe fortsätter vi till färjeläget i Gedser. Färjan till Rostock avgår kl 11.00 och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé inkl vin, öl och kaffe (pris 250 kr, beställes vid bokning av resa). Vi åker sedan vidare till den gamla svenskstaden Stralsund för rundvandring och sightseeing på eftermiddagen. Därefter åker vi över bron till Rügen och den fina badorten Göhren. Incheckning på centrala 4-stjärniga Hotel Hanseatic Rügen för 3 nätter med härliga middagar varje kväll. Dessutom ingår bad, spa och fitness på det fina hotellet alla dagarna. 

Dag 2
Stor frukostbuffé. Hela förmiddagen njuter vi av att vara i badorten Göhren. Efter lunch på egen hand åker vi på den smalspåriga järnvägen med ångtåget Rasande Roland från Göhren till nästa badortsidyll Binz. Här väntar vår buss och vi får ledig tid i den trevliga badorten, innan vi åker till Bergen för shopping på REAL. Därefter via Putbus tillbaka till vårt fina hotell. Middag.

Dag 3
Stor frukostbuffé. Idag gör vi en stor rundtur på Rügen! Första stoppet blir i Prora, för att titta på den 5 km långa gamla huskroppen som allmänt kallas för Hitlers badhotell. Vi fortsätter sedan förbi Sassnitz och genom Nationalparken Jasmund upp till den nordligaste punkten på Rügen, Kap Arkona. Efter stoppet åker vi på natursköna vägar till gården Bauer Lange för en mycket god lunch med sparrissoppa och öl, som ingår i resans pris. Givetvis ges det möjlighet att handla sparris med hem från den trevliga butiken. Därefter åter till hotellet. Ännu en god middag ingår.
Dag 4
Sovmorgon och resans sista frukostbuffé, innan vi beger oss mot Rostock och vi hinner med lite gränshandel innan färjan går tillbaka till Gedser. Ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé (pris 250 kr, beställes vid bokning av resa). Milen genom Danmark går snabbt och via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en härlig pingstresa!

Pris 5495:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgifter, vägskatt, EU-moms, 3 nätter i dubbelrum på 4-stjärnigt hotell inkl frukostbuffé och middagar, spa, bad och fitness, utflykter enligt program, ångloksresa dag 2, sopplunch inkl öl dag 3 samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1400:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på  bussen (SEK)
Bagagevikt 40 kg/person
Lunchbufféer beställes vid bokning av resa.
 

Fler resor